Robben: 'Mensen vinden het leuk als Bayern verliest'

BartVeenstra, 18-10-2018 om 14:53, 6629 views, Kicker |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jarenlang voerde Ajax' Champions League-groepsgenoot Bayern München de boventoon in Duitsland, maar dit seizoen is dat vooralsnog anders. De Beierse club staat zesde en ging onlangs onderuit tegen Hertha BSC (2-0) en Borussia Mönchengladbach (0-3). Arjen Robben denkt dat veel mensen hiervan genieten.

'Een paar jaar geleden zeiden mensen nog dat de Bundesliga saai was geworden, omdat Bayern het zo goed deed', zegt de buitenspeler in gesprek met Kicker. 'Mensen vinden het daarom nu leuk als we een keer verliezen. Ze vinden het positief wanneer het bij ons ook een keertje slecht gaat.'

In de Champions League werd ook van Ajax niet gewonnen (1-1) en terugkijkend op die wedstrijd kwam Bayern München eigenlijk erg goed weg. Ondanks de mindere resultaten is Robben nog altijd vol vertrouwen. 'Mensen denken vaak te zwart-wit, ze relativeren niet. Het probleem bij ons zit in de kleine dingen. We moeten weer gaan domineren. De laatste tijd hebben te weinig passie en creativiteit laten zien.'

Bayern München speelt in de Champions League binnenkort twee keer achter elkaar tegen AEK Athene. Daarna spelen de Duitsers thuis tegen Benfica, waarna op 12 december in Amsterdam het laatste en mogelijk beslissende groepsduel wacht.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Francisco81
Bij ons is het niet anders hier in NL. Dat hoort er nou eenmaal bij als je de grootste club van het land bent met het meeste aandacht. Kan er persoonlijk niet mee zitten. Als we dan winnen is het extra lekker. Overal waar Ajax moet spelen in de eredivisie is het de wedstrijd van het jaar voor de thuisspelende ploeg, maar als dat benoemd word dan is dat arrogant. De tegenstand die Ajax krijgt in vergelijking met PSV of Feyenoord is niet te vergelijken.
1 0
Redrum
Exactemundo. In Engeland wil iedereen van United winnen, in Spanje iedereen van Real Madrid, in Duitsland van Bayern en in Nederland van Ajax. Daarom geldt niet voor niets: aan de top komen is makkelijker dan er te blijven.
2 0
JanTa
Er komt vrijdag om 12.00 een ingelaste persconferentie bij Bayern München.
0 0
Ajaxadept
Helemaal met Hagmag eens, als je zo respectloos een afscheidswedstrijd van Ajax voetbalicoon JC verkloot resteert alleen nog gegrinnik en leedvermaak als ze zelf de bietenbak in gaan! Hoop dat Robben en Ribery nog lang bij die club blijven spelen, hebben andere clubs in Duitsland ook weer uitzicht op de titel.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Ik hoop ook dat jullie alles verliezen Arjen!
0 0
mvdk
Neenee. Ze moeten van ons verliezen en winnen van Benfica. Dan zijn wij groepswinnaar.
2 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Oja is ook zo
0 0
GvanderK
En in Amsterdam krijgen jullie ook een pakkie rammel.
0 0
Hagmag
Hoge bomen vangen veel wind.
FC Hollywood.
Walgelijke club, zeker na het verzieken van het afscheid van JC.
Respectloze mentaliteit naar JC.
Vandaar....
0 0
Ferd
Prachtige club. Jammer dat Ajax zo vreselijk slecht speelde bij het afscheid van Cruijff, respectloos slecht!
1 -1
amthree
Zelfde als bij ons dan juichen ze als we verliezen.
0 0
JanTa
Klinkt niet vreemd in mijn oren. Veel mensen in NL zijn dolgelukkig als ze Ajax zien verliezen in wat voor wedstrijd dan ook.
9 0
gi0vanni
Mooi toch. Geen cadeautjes nodig om kampioen te worden.
1 0
Rhythim
Ja precies.

Ben je recordkampioen in welke sport dan ook, dan ziet men deze graag verliezen.
Kan ik niet mee zitten overigens. Daar leef je gewoon mee.
3 0
AFCA0492
maakt t alleen maar beter als je wel wint. forza AFCA
0 0