VDV blikt terug: 'Dronk alleen glas melk'

ThijsZwagerman, 13-10-2018 om 17:00, 9029 views, Pauw |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Rafael van der Vaart heeft een boekje opengedaan over zijn eerste ervaring met het Nederlands Elftal. De oud-Ajacied beleefde een paar ongemakkelijke momenten bij zijn eerste ontbijt met Oranje en dat is hem jaren na dato nog altijd bijgebleven. 

'Arthur Numan komt ook uit Beverwijk, net als ik. Ik zag hem en ik dacht: "Hey, dat is mooi! Ik ga ernaast zitten", zo zegt Van der Vaart bij Pauw over zijn aankomst in de ontbijtzaal. Numan had echter slecht nieuws voor het toenmalige toptalent: 'Hij zei: "Daar zit Van Hooijdonk", dus ik stond weer op. Ik ging drie plekken verderop zitten, maar toen kwam Edgar Davids en hij zei: "Hier zit ik altijd". Toen vond ik het niet meer leuk.'

Toch kijkt de 109-voudig international niet met een slecht gevoel terug op deze kennismaking: 'Zo ging dat in die tijd. Bij dat ontbijt heb ik alleen een glas melk gedronken, want ik kreeg niets door mijn keel. Je had gewoon heel veel respect voor die grote spelers.' Uiteindelijk liet Van der Vaart zijn voeten spreken en kwam het allemaal goed: 'Ik verheugde me op de training, want dan hoefde je met niemand te praten. Dan liet je gewoon zien hoe goed je was en dat deed ik. Toen won ik hun respect.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax4xbestevaneuropa
Zlatan had tegen Numan gezegd: Dan zit pierre vandaag ergens anders! En als pierre moeilijk kwam doen: Staat je naam op die stoel ofzo? Heb je kwaliteit dan kan je dat maken want dan kunnen die ouderen spelers je niks maken, pierre had hem echt niet op z'n bek geslagen. Trouwens opkijken tegen Davids kan ik nog begrijpen, maar van hooijdonk? Zou ik voor de ballenjongens bij esjberg nog meer respect hebben.Humor uiteraard want pierre speelde bij een aantal grote clubs en scoorde vaak.
0 -2
Ozymandias
Vd Vaart is één van mijn favoriete Ajacieden van de 21e eeuw. Hij is een liefhebber puur pur sang. Het feit dat hij met veel plezier voor een Deense promovendus gaat spelen zegt volgens mij veel. Ik denk dat Vd Vaart nadat hij stopt met voetballen zo snel mogelijk als trainer terugkeert op het veld. Laat hem maar met talenten van twaalf tot zestien aan hun techniek werken.
11 -1
Ferd
Is iemand die nooit het beste uit zichzelf heeft kunnen halen vanwege zijn mentaliteit, en iemand die niet gelooft in extra trainingen wel de juiste persoon om de jeugd te trainen? Ik denk van niet, hoe sympathiek ik VDV als persoon ook vind.
0 0
Ajax4proud
Hij was vroeger mijn favoriet, vind niet dat hij z'n status als echte ras ajacied maakt. Kijk naar bijvoorbeeld Litmanen en Davids.
2 0
Ajax27
Want? een rasajacied ben je als je terug komt na wat buitenlandse avonturen? ook al is je 2e periode niets ivm de 1e? Hou toch op zeg, kleuter.
0 0
10Sneijder10
Met veel plezier? Hij is daar gaan voetballen ivm zijn vriendin.
3 -2
Ozymandias
Dus? Hij had ermee op kunnen houden. Het geld heeft hij niet nodig. Hij gaat ermee door omdat hij het spelletje zo leuk vind.
1 0
Aeter
Nee, want als hij er geen plezier in had ging hij wel thuis zitten en huisvader spelen, ofwel het is de liefde voor het spelletje.
3 -1
insectenverdelg
denk dat VdV ook zonder te voetballen bij zn vriemdin in Denemarken had kunnen zijn hoor.
4 0