Müller: 'De Jong speelt de bal nooit terug'

BVeenstra, 13-10-2018 om 08:20, 16448 views, NOS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Duits international Thomas Müller is onder de indruk van een aantal Nederlandse spelers en van Ajacied Frenkie de Jong in het bijzonder. De middenvelder annex aanvaller speelde laatst met Bayern München tegen Ajax - al deed De Jong toen niet mee - en toen kwam hij er al achter dat het Nederlandse voetbal er niet zo slecht voorstaat.

'Ze zijn beweeglijk en spelers als Frenkie de Jong zoeken altijd een voetballende oplossing', citeert de NOS Müller tijdens een persconferentie. 'Hij speelt de bal nooit terug. Daar zit trouwens ook een risico in. En daar hopen we zaterdag van te profiteren.'

Ook bondscoach Joachim Löw ziet dat het Nederlands elftal vooruitgang boekt. 'Nederland heeft een goed functionerende ploeg, won van Portugal en Peru, verloor met minimale cijfers van Frankrijk. Het is een ploeg met technisch goede spelers. Nederland komt weer uit het dal. Als klein land heb je soms te maken met een periode dat het minder gaat. De laatste anderhalf jaar is het herstel in Nederland ingezet', vertelt de keuzeheer.

Zaterdagavond treffen Nederland en Duitsland elkaar in de Nations League. Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint om 20.45 uur.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MosesD
De bondscoach slaat hier de spijker op de kop. Figuren als Gedaante beweren dat het aan het opleiden ligt, maar Nederland is een heel klein voetballand (als het om het aantal voetballende kinderen gaat) en dus heb je regelmatig kans dat je een mindere lichting hebt. Het gaat altijd in golfbewegingen. België heeft nu een toplichting, omdat er een unieke generatie talenten tegelijk doorbreekt. Dat heeft niet met opleiden te maken, maar puur met aanwezigheid van talent. Hazard, de Bruyne e.d. dat zijn spelers die je niet opleidt, die worden geboren met iets wat je hebt of niet: verschrikkelijk veel talent.
1 0
Hagmag
Ze maken zich nu al druk in München.
1 -1
AFCSANCHEZ
Onzin, Ajax is beweeglijk ja. De Jong, Tadic, Ziyech etc. Bij Oranje lopen werkers als Strootman en Wijnaldum en Propper. Oranje is helemaal niet beweeglijk en heeft bijna geen technisch goede spelers. Matige ploeg.
1 -1
Sallons@AS
Al zou Duitsland tegen San Marino moeten spelen zou Löw dat land ook ophemelen. Wanneer is er een trainer geweest die zich op een persconferentie voorafgaand aan een wedstrijd negatief heeft uitgelaten over zijn aanstaande tegenstander? Hij trekt dat verhaal letterlijk uit zijn neus (en eet em op).
0 0
gras
Ja, af en toe is het moeilijk om niet te denken, wat als Ziyech toch voor Nederland had blijven uitkomen...

Dan had je een as van De Ligt - Van Dijk / De Vrij - Frenkie - Ziyech - Depay.

Overigens is de aanwas op de vleugels nu wel ruimer dan voorheen. Bergwijn en Groeneveld, Kluivert, wellicht breekt Dilrosun definitief door.

Maar Koeman speelt totaal niet zoals Ajax. Hij speelt niet met hoge druk en wil niet domineren. Koeman wil opvangen en omschakelen. Natuurlijk heb je fases dat je de bal hebt en niet kunt omschakelen. Dan is het ouderwets opbouwen. Maar Ajax en oranje vergelijken is als Liverpool en United vergelijken. Enkel sommige spelers komen overeen.
3 0
3*stars*3
Mee eens.
Pröpper heeft zich afgemeld en het is dan voor 99% zeker dat Strootman weer eens mag starten en risicoloos, erbij staat, niets gaat toevoegen en echt alle tempo eruit gaat halen.
Middenveld met Donny, Frenkie en Wijnaldum lijkt mij momenteel beste.

Overigens snap ik die Rosario hype niet.
Leuk voor de Eredivisie en that’s it.
0 -1