Van Basten vertrekt bij de FIFA

NielsOpdam, 12-10-2018 om 16:50, 8649 views, FIFA |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Marco van Basten stopt eind deze maand als Chief Officer for Technical Development bij de FIFA. De oud-Ajacied zegt meer tijd met zijn familie in Amsterdam te willen besteden, zo meldt de bond in een persbericht.

Van Basten trad in september 2016 in dienst bij de FIFA. De Nederlander was in zijn functie onder meer nadrukkelijk betrokken bij de invoering van de video-arbitrage in het voetbal. In een persbericht vertelt Van Basten dat beide partijen in onderling overleg uit elkaar gaan. 'Na twee goede en interessante jaren heb ik besloten om te stoppen bij de FIFA. Vooral omdat ik meer bij mijn familie in Amsterdam wil zijn.'

'Ik heb veel geleerd in mijn positie', vervolgt Van Basten. 'En heb invloed kunnen uitoefenen op het spel vanaf 'de andere kant'. De introductie van de VAR op het WK in Rusland is een mijlpaal geweest.' In het persbericht wordt ook gemeld dat Van Basten in de toekomst, in een andere functie, mogelijk weer terugkeert bij de FIFA. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Ondanks dat zijn trainerschap bij Ajax geen succes was is en blijft het natuurlijk wel een icoon van onze club!. Eéntje die zeker wel in één adem genoemd mag worden met Johan Cruijff wat mij betreft.

En aangezien hij dus toch weer meer in Amsterdam gaat zijn om meer tijd met de familie te kunnen doorbrengen zou misschien een functie bij Ajax niet eens zo raar zijn. Ik zou niet weten in welke hoedanigheid, maar hij zal toch heus wel op de één of andere manier van waarde kunnen zijn voor Ajax.
5 0
LiefhebberVan GOED voetbal
Spitsentrainer !
1 0
gras
Eens. Zulke mensen moeten hun uitstraling en naam verbinden aan Ajax. Liefst zonder veel afbreukrisico.
1 0
Illegaal
Bij stond en staat hij hoog aangeschreven, ik vond hem een van de beste voetballers ooit in de wereld, maar ook als trainer vond ik hem niet slecht.

Ik zou hem ook graag in een of andere functie bij Ajax zien, daar heeft Ajax alleen maar voordelen aan.
2 0
Vak M
Cruijff, bergkamp, van basten : als je van voetbal en ajax houdt kan je nooit wat kwaads over hen zeggen. Ik zou het toejuichen als hij een belangrijke rol zou krijgen. Zijn iq is iig hoger dan dat van de huidige directie muv Marc Netto
6 -3
Illegaal
Ik vind Bergkamp niet vergelijkbaar met Johan Cruijff en Marco van Basten, Johan is in mijn ogen sowieso de beste voetballer ooit in de wereld, maar ook Marco was een stuk beter dan Bergkamp.

Bergkamp was goed maar hij hoort niet in het rijtje Cruijff en van Basten thuis.
5 -1
Cello
Oók Bergkamp is en blijft een icoon van de club en alleen al daarom mag hij heus wel in één adem genoemd worden met Johan en Marco, want dat zegt namelijk helemaal niets over dat ie beter of net zo goed was als de twee anderen, maar wel dat hij op zijn moment in geschiedenis van de club één van de belangrijkste spelers was. Eéntje die net zo goed op zijn manier zijn stempel op de club heeft gedrukt als speler.
Net zo goed als dat je dat van Rijkaard kan zeggen. Ook een icoon. Eéntje zelfs, die terugkwam en daarna mede verantwoordelijk was voor het winnen van onze laatste grote prijs, de CL in 95.

Ik zelf was altijd een aanhanger van de Cruijff ideeën, maar vind óók Louis van Gaal net zo goed een icoon van de club, die altijd, ookal ben je het niet altijd met hem eens, vanwege zijn verdiensten voor de club het respect verdient.
2 -2
Illegaal
Met van Gaal heb ik niks... de man die Johan Cruijff een denkbeeldig mes in de rug stak en de man die bij het kampioenschap van AZ "helemaal niks in Amsterdam" zong

Als je Bergkamp op deze gronden een clubicoon vind dat zijn dat natuurlijk heel veel anderen ook.

En als je het dan over de echte clubiconen hebt dan zijn dat is dat zeker Sjaak Swart, die man die Ajax nooit verlaten heeft.

Of wat denk je van een Lasse Schone die zijn beste voetbaljaren bij Ajax bleef ondanks dat hij voor veel geld ook ergens anders kon spelen, daar waar al de anderen hun beste voetbaljaren vertrokken.
voor het grote geld.

Wat denk je van Frank en Ronald de Boer, die bij Ajax n bleven tot hun 28tigste jaar en dus Ajax ook al veel geven hadden in hun topjaren.

Hier komt Bergkamp niet bij in de buurt.
2 -1
gras
Bergkamp met Schone vergelijken is ridicuul. Ik snap ergens je punt, maar met zo'n vergelijking maak je dat niet aannemelijker.

Het klopt dat Cruijff en Van Basten pure wereldtop waren en toonaangevend voor hun generatie, waar ze ook speelden. Dat was bij Bergkamp niet zo.

Maar hij heeft wel die unieke combinatie van elegantie, stijl, exceptionele technische vaardigheden en exceptionele goals op nationaal en internationaal niveau.

Als hij in oranje net zo dominant was als bij Ajax en Arsenal, dan had hij wellicht wel in dat rijtje gekomen. Maar hij hoort wel in het rijtje Ajax iconen van enorme klasse en schoonheid als speler.

Schone is gewoon middelmaat. Dat grote geld verhaal is enorm relatief. Dit is zijn plafond en hij is geen opvallende speler in de Ajax historie. Sterker nog, hij is erg bruikbaar, maar zou moeten banken. Er zijn echt tig spelers die de controlerende positie zoals die nu bestaat effectiever kunnen uitvoeren dan Schone. Wil niet zeggen dat hij niet verdienstelijk speelt. Maar je draait hem als het ware zelf de nek om door hem met een Bergkamp te vergelijken, die ons landstitels, bekers, de Uefa cup. een halve finale WK en legendarische goals en acties heeft gegeven.
2 0
Aad82
Mazraoui geblesseerd geraakt volgens Marokkaanse media. Liesblessure. Hij mist beide interlands.
3 -3
Ozymandias
Dat is zeer vervelend maar gelukkig heeft Kristensen (in de twee hele wedstrijden die hij dit seizoen heeft gespeeld) wel een betere indruk gemaakt dan vorig jaar. Ik had hem voor dit seizoen eigenlijk al afgeschreven maar na de wedstrijd tegen FC Emmen heb ik me wel afgevraagd of dit misschien iets te vroeg was.
7 -4
Ajaxxxisdebeste
Kut...
2 -2
Ozymandias
Als ik Vd Sar was zou ik hem een rol als club ambassadeur aanbieden. Dan kan hij helpen met de contacten met (potentiele) sponsoren en clubs waar Ajax een (potentiele) samenwerking mee heeft. De naam Vd Sar opent vele deuren maar de naam Van Basten opent elke deur.
23 0
Aeter
Zou mooi zijn. Krijgt hij ook het respect wat hij verdient en kan hij zijn mislukte trainerscarrière achter zich laten.
8 0
LiefhebberVan GOED voetbal
Respect is zeggen dat ie GEEN mislukte trainerscarrière heeft gehad.
Kijk de wedstrijden Oranje tegen Italië en Frankrijk van EK 2008 nog maar eens. Onder van Basten, hij beloofde aanvallend voetbal en dat kregen we.
1 0
martin1234
Ik vind mislukt in deze te zwaar gezegd hoor. Hij stopte er op een gegeven moment mee omdat de wedstrijdspanning als trainer hem niet beviel, maar voor de rest deed hij het toch niet zo slecht. Een positie als assistent trainer zou makkelijk kunnen, mocht hij dat ambiëren.

Gullit, die is mislukt als trainer. Heeft overal zijn neus laten zien, geld gehaald, en is weer uitgekotst.
0 -1
Aeter
Assistent trainer kan wel, maar dat vind ik geen positie voor iemand met zijn staat van dienst. En als trainer is hij weldegelijk geflopt. Hij moet een boegbeeld zijn.
0 0