Vd Brom: 'Dan word je naar de slachtbank geleid'

NielsOpdam, 08-10-2018 om 08:00, 7654 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

John van den Brom, trainer van AZ, zag dat zijn ploeg zondagmiddag naar de slachtbank werd geleid in de Johan Cruijff ArenA, zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. Van den Brom was teleurgesteld na de 5-0 nederlaag van AZ bij Ajax.

'Als de overtuiging ontbreekt om hier punten te halen, dan word je naar de slachtbank geleid', begint Van den Brom, die 'diep teleurgesteld' was na de grote nederlaag. 'Ja, die harde constatering slaat ook op mij. Ik ben er als eindverantwoordelijke niet in geslaagd die overtuiging over te brengen op mijn spelers.”

Van den Brom ziet ook de investeringen bij Ajax. 'Aan de andere kant hebben zowel Ajax als PSV afgelopen zomer laten zien dat ze bereid zijn ver te gaan om gearriveerde spelers binnen te halen als Tadic en Blind, waarmee het gat met de rest steeds groter wordt. Ik vind dat een verontrustende ontwikkeling voor de Eredivisie, maar wij zijn bij AZ niet bereid om ons beleid los te laten en grote uitgaven te doen op de transfermarkt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Volgens mij hebben ze 30 miljoen verdiend met de verkoop van 2 spitsen aan het buitenland.

Het is dan verkeerd beleid om zomaar 60 miljoen uit te geven aan 1 speler.
Maar niets uitgeven, er in Europa meteen uitvliegen en lekker krenterig een spitsje van ADO halen is toch ook geen goed beleid? Volgens mij hebben ze dit jaar niemand in de selectie met meer dan 25 goals totaal in de eredivisie of een betere competitie.

Wat mij betreft NL voetbal in een notedop: lekker ambitieloos voortkabbelen ipv je kansen pakken wanneer het kan. Had 15 miljoen op Jorgensen geboden, ik ben benieuwd wat de kakkies zouden zeggen. Dan kun je een serieuze aanval op de 3e plaats doen en toch winst draaien.
0 0
Marvolo
AZ heeft nu hetzelfde beleid als Ajax een paar jaar geleden met niet teveel uitgeven, veel gokken op eigen jeugd ook al missen die het niveau, en dat aanvullen met middelmaat. En dat terwijl ze toch best wat geld hebben om betere aankopen te doen en het niveau omhoog te gooien, maar omslag zal daar ook nog een tijdje duren. Het is wel te hopen want alleen zo kan de competitie verbeteren.
1 0
ETM
Waarom is het een verontrustende ontwikkeling voor de eredivisie als de top zich goed kan versterken? Goede spelers die in Nederland komen voetballen lijkt me juist eerder gunstig voor de eredivisie.
2 0
Mario65
Met respect voor AZ, die gingen al naar de slachtbank toen zij in de bus richting Amsterdam stapten.
Het niveauverschil tussen Ajax en de rest wordt steeds groter.
0 0
Horrontelli
Geeft niks John.
0 0
Hagmag
Niet bereid of niet bij machte ?
Zolang AZ nog regelmatig met Ron Vlaar in de basis begint, dan weet je wel genoeg denk ik.
Daarom zijn ze ook simpel Europees uitgeschakeld.
Triest maar waar.
1 -2
Schwalbino
Dat moet 'bij magte' zijn in jouw geval.
1 0