Hendrix: 'We wisten dat daar ruimte ging komen'

NielsOpdam, 24-09-2018 om 11:20, 4264 views, FC Afkicken |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jorrit Hendrix vindt dat PSV de wedstrijd domineerde doordat de Eindhovenaren veel tweede ballen wonnen van Ajax. PSV wist dat Ajax hoog druk wil zetten en er dus veel ruimte lag voor de buitenspelers van de Eindhovenaren, zo vertelt hij in gesprek met Willem Weijs bij FC Afkicken

Bij Ajax speelde aanvoerder Matthijs de Ligt niet. 'Dat heeft invloed gehad op ons spel', vindt Hendrix. 'Nu konden we vaak opportunistisch spelen en Ajax ging hoog druk zetten, maar als je dan een vallend balletje op Luuk (De Jong, red.) speelt.... Als De Ligt speelt dan zou je de andere kant kiezen, maar nu maakte het niet zo heel veel uit welke kant je op ging. Wij kozen goed positie daaronder met de buitenspelers en Gaston (Pereiro, red.). Daardoor winnen we veel tweede ballen en dat zorgt ervoor dat we de wedstrijd domineren.'

De Amsterdammers gaven heel veel ruimte weg aan PSV. 'Je wist dat er daar ruimte ging komen, want Ajax wil gewoon hoog druk zetten. En als je dan snel een vallend balletje speelt. Want die backs staan ook heel erg hoog, dan komt er gewoon heel veel ruimte achter. We wisten van tevoren dat daar kansen lagen en daar hebben we optimaal gebruik van gemaakt.'

De Eindhovenaren wisten ook dat er veel Ajacieden naar de binnenkant van het veld kwamen. 'Ajax speelt veel met de buitenspelers naar binnen toe en probeert dan een overtalsituatie te creëren op het middenveld. Maar zolang wij goed staan met de linies gesloten en compact bij elkaar, komen zij als het ware in een trechter. Dat doen we nu niet per se alleen tegen Ajax, maar het hele seizoen al.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
De hoge ballen werden zwak verwerkt door de verdedigers.
Ook tegen AEK.

Als Wöber en Schuurs geen 'laatste man' kunnen spelen,
dan moeten we Botman maar proberen.

Schöne vond ik dit seizoen overigens wel fel en sterk in de tweede duels.
Dat is eigenlijk wel een vereiste als VM.
0 0
grannig mokum1
Kom op man wij doet of al gespeeld is, het is pas de 6e westrijd , komt wel goed WIJ AJAXXX worden kampioen deze seizoen!!!
0 -1
charis
Is de voorbijgaande jaren toch altijd zo geweest?
Ajax gaat daar seizoen in seizoen uit de wedstrijden in met de gedachten te willen domineren en psv vindt dat heerlijk naief van ons en maakt daar elk seizoen optimaal gebruik van .
We blijven Erin trappen.
4 0
noppenkoning
Ik snak naar een interview van N. Viergever
0 0
Youri08
Deze uitleg is zo'n diskwalificatie van ten Hag. Hij zegt het gewoon letterlijk over de lange bal omdat er qua lengte geen matchende CV stond. Zelfs het naar binnenkomen van de middenvelders waardoor er een overvol moeras ontstond en onze middenvelders elkaar in de wegliepen omdat ook KJH tegenwoordig eerder naar achteren dan naar voren loopt. En onze technische staf kan dat niet voorspellen!!
3 -1
Lazell
Ja dit is wel erg matig. Iedereen weet dat het antwoord op hoog druk zetten de lange bal is. Dat had de helft hier van tevoren al gezegd.

Of je overschat jezelf zo hard dat je denkt ook zonder koppende verdediger dit PSV in eigen huis makkelijk over de knie legt.
0 0
Boer Gijs
Hendrix zou nog een betere trainer zijn voor Ajax?
0 0
Youri08
Geen idee, maar zijn coach had blijkbaar een haarscherpe tactische oplossing voor onze surplus aan voetballend vermogen op ons middenveld. Bij aanval laten verzuipen op een overvol plek op het veld ver genoeg van het doel en bij de tegenaanval het middenveld overslaan en counteren.

Ik ga nu even filosoferen. Als de Jong een mandekker van gelijke lengte had gehad was hij veel dieper gaan spelen omdat hij de kopduels niet meer had gewonnen of althans veel minder. Nu kwam hij richting de bal voor de kaats of doorkopbal met veel ruimte voor zijn kompanen voorin. Als hij dieper was gaan spelen was er veel meer ruimte bij ons tussen verdediging en middenveld ontstaan wat gunstig is voor ons middenveldspel (zie tegen AEK) maar hadden Bergwijn en Lozano minder ruimte gehad om te freeweelen. Je zag het vooral aan Mazraoui die niet hoog durfde te gaan staan omdat er zoveel ruimte achter hem lag. Barca deed dat (ik weet het, heel ander nivo) wel goed, plus haalde die ook nog eens de lange bal eruit door hun positiespel. PSV heeft normaal gesproken ook altijd best veel moeite met Feyenoord want die pakken dat ook beter aan. Die lange ballen op de Jong hebben dan weinig nut omdat ze kopsterk in de CV zijn, dus gaan ze inderdaad proberen te voetballen over de flanken, wat die Hendrix al zegt. Daarom geloof ik echt wel dat ze nog genoeg punten gaan laten liggen her en der.

Nu eerst een biertje haha
1 0
Patrick78
Natuurlijk. Tegen Emmen of tegen Ajax ze spelen alles op de counter.
0 -1
voorkennis
Dat wist heel nederland op ten Hag na
3 0
Redrum
De trieste waarheid. Het is toch niet te geloven dat die eigenwijze Tukker gewoon Frenkie achterin zit en dan ook nog eens de veel te slappe Eiting op het middenveld. Ik had weer aardig wat vertrouwen in Ten Hag gekregen, maar dat is na gister weer volledig verdwenen. Dit zijn gewoon onacceptabele blunders die je een titel kunnen kosten.
3 -5
AjaxPassion
"Ik had weer aardig wat vertrouwen in Ten Hag gekregen, maar dat is na gister weer volledig verdwenen."

Hahaha, ongelofelijk figuur ben je ook. Helaas het prototype van de gemiddelde supporter.

Waarom had je vertrouwen gekregen in TH en waarom is dat nu weer volledig weg als ik vragen mag? Resultaten?

Mag ik jou zien als een successupporter met de ballen verstand van het spelletje?
3 -4
Lazell
Leg me eens uit wat vertrouwen in de trainer te maken heeft met succes supporter zijn? Altijd maar dat anderen dom onderuit halen is helaas ook het prototype "gemiddelde supporter", komt nog eens extra dom over als het nergens op slaat.
0 -1
AjaxPassion
Dat is dus precies de vraag die ik aan hem stel... Ik zie namelijk een causaal verband tussen zijn uitspraken en de resultaten van de trainer. Heb immers een vrij goed geheugen en weet wat voor een opportunist hij is. Lief dat je het voor hem opneemt trouwens.

Was het prototype maar elkaar dom onderuit halen, dan had de site wellicht nog wat inhoud.

Zo. Aangetoont dat het wel ergens op slaat. Heb je nog iets? Vraag me nu alleen af wie hier nou dom is als ik jr fit allemaal uit moet leggen, maar dat terzijde...
1 0
Boer Gijs
haha
1 0