[Update] Kluivert start zondag in basis AS Roma

BartVeenstra, 22-09-2018 om 14:00, 31659 views, La Gazzetta dello Sport, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Justin Kluivert is niet blij met het geringe aantal speelminuten die hij krijgt bij zijn nieuwe club AS Roma. De buitenspeler begon nog geen enkele keer in de basis en buiten enkele invalbeurten om zat hij midweeks niet eens bij de selectie voor het Champions League-duel met Real Madrid.

Volgens La Gazzetta dello Sport zou Kluivert nu ontevreden zijn omdat hij te weinig zou spelen. Trainer Eusebio Di Francesco kon het vervolgens niet laten om een sneer uit te delen. 'Soms is het voor spelers, die denken dat ze het al gemaakt hebben in de voetballerij, beter om een wedstrijd vanaf de tribune te bekijken', aldus de oefenmeester.

Kluivert maakte afgelopen zomer voor een bedrag van 17,25 miljoen euro de overstap van Ajax naar AS Roma. In Italië viel hij tot nu toe drie keer in, waarin hij tot 73 minuten kwam. Qua statistieken staat Kluivert op nul doelpunten en één assist.

Update - 14.00 uur (22 september 2018) - Kluivert start zondag in basis AS Roma

Voormalig Ajacied Justin Kluivert start zondag voor het eerst sinds zijn transfer in de basis bij AS Roma. Dat heeft trainer Eusebio Di Francesco daags voor de wedstrijd aangegeven, zo meldt Voetbal International.

Midweeks zat Kluivert nog op de tribune toen AS Roma in de Champions League op bezoek ging bij Real Madrid. 'Waarom Kluivert op de tribune zat? Omdat we nou eenmaal maar achttien spelers mochten selecteren', aldus de oefenmeester, die het nog altijd ziet zitten in Kluivert. 'Hij zal tegen Bologna dan ook in de basis starten. Dat bewijst volgens mij hoeveel vertrouwen we in hem hebben.' AS Roma speelt zondag tegen Bologna en voor Kluivert betekent dat een weerzien met zijn voormalig Ajax-teamgenoot Mitchell Dijks.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MickS
Weet je, eigenlijk is mijn Ajaxhart mega in dubio hier.

Aan de ene kant hoop ik dat alles mislukt, hij zijn mannetje laat lopen en daar een doelpunt uit komt en dat allemaal in de 1e helft zodat hij kan achter blijven in de kleedkamer. Lekker puh en zo.

Maar aan de andere kant... aan de andere kant zie ik het talentvolle jochie van 19 en och wat zou het mooi zijn als hij er twee in legt. Toch weer een product van onze opleiding die dan mooie dingen laat zien.

Het is gewoon ontzettend jammer dat hij slechts twee hersencellen heeft die lopen te flipperkasten in dat hoofd van hem, in plaats van dat er af en toe wat verstandigs uit komt.
0 0
kaashaas
Heeft Pizakwab bij het bestuur lopen klagen... Justin?
0 0
PJSM
Wss een nietszeggende tegenstander dat die kneus in de basis start. Loser.
0 -3
Red Devil
Na de rust zit hij weer op de bank denk ik.
1 0
MankeNelis
Soms is het beter voor zelfbenoemde gearriveerde sterren om op de tribune te zitten, hahahaaa, die trainert snapt het!
1 -2
3*stars*3
Nou, vreet hem maar op Dijks!
1 -1
gras
Railo trekt zijn scheur open en Roma springt in de houding.

Slim gespeeld hoor Mino, nu staat er nog meer druk op je pupil om te presteren. Do or die. Als Kluivert het niet direct laat zien, heeft de trainer gelijk gekregen en moet Raiola in zijn mand.
1 -1
Koekepeer
Ik denk niet dat Rioolo zo veel invloed heeft
1 -1
AjaxCitizen
Het is met alle respect maar tegen de nummer 18 van de Serie A. Door het janken van hem en die dikke pad van een zaakwaarnemer, krijgt hij even een basisplaats om zich koest te houden. Tegen sterkere tegenstanders zit meneer de logokusser gewoon weer op de bank of tribune.
3 -2
The Kaiser
Nou, laat het zien dan!
2 -1
Joseph
Wat een druk op dat jong ventje, zal veel van deze wedstrijd afhangen. Kunnen zijn laatste minuten worden als hij zijn stempel niet kan drukken.

Denk dat Raiola al met PSV gebeld heeft voor een zomertransfer.
0 -4
3*stars*3
Zijn cliënt Brands, zit nu in Liverpool.
0 -1
Labrador
Contrast. Dijks die als een Jojo gebruikt is bij Ajax maar nooit klaagde en er altijd stond vs Justin die na 2 goals tegen Roda denkt dat hij de nieuwe Ronaldo is.
3 -2
Hagmag
Mooi, hij moet ook de kans krijgen om met het zinkende schip door het ijs te zakken.
AS Roma is tenslotte wel wat anders dan Ajax.......
1 -3
Snellejapie
Wie is geblesseerd dan?
1 -4
Vierendertigste
In de basis starten en na 10 minuten worden gewisseld......................
1 -4
Bobbaasje
Deze jongen ben ik al lang vergeten, daag Kluivertje. Lekker aan je moeders borst sabbelen.
4 -4
rsvh88
Even huilen bij zn zaakwaarnemer. Ze stellen me niet op boehoe. Hij stampij maken en ja hoor Kluivertje mag starten. Verwend kindje is het ook hahaha. Ja hij gaat het heel ver schoppen.
1 -4
Ozymandias
De vraag is of Ajax spelers als Fosu-Mensah, Dilrosun en Kluivert een tweede kans moet geven als ze beschikbaar komen. Uit gevoel zou je snel nee zeggen maar daardoor heeft PSV met Malen nu wel een toptalent in huis die zichzelf bij Ajax had aangeboden. Wordt Ajax er uiteindelijk beter van als ze dat soort talenten geen tweede kans geven terwijl ze kwalitatief wel iets zouden toevoegen? Persoonlijk denk ik dat Ajax elke keer dat ze een speler kunnen krijgen die de club kwalitatief verder zou helpen ze die kans met twee handen moeten aangrijpen. Zelfs al is dat een speler die op te jonge leeftijd Ajax heeft verlaten.

Als straks talenten als Fosu-Mensah, Chong, Castillo, Zirkzee of Redan op de markt komen moet Ajax zeker proberen toe te slaan. Als Ajax structureel elk seizoen Champions League voetbal speelt zullen dat soort talenten waarschijnlijk weer in Amsterdam komen spelen als ze bij hun Engelse topclub niet slagen. Zoals Malen naar PSV ging en Dilrosun naar Herta.
3 -4
ETM
Kluivert zou in het huidige Ajax-team op de bank zitten.
2 -1
Ozymandias
Stel Kluivert slaagt niet in Rome en laat over een jaar of twee/drie merken dat hij wel terug naar Ajax zou willen (en te koop is voor een zacht prijsje). Moet Ajax hem dan niet terugkopen omdat hij Ajax vervelend heeft verlaten? Kluivert zou nadat Ajax hem weer aan de praat heeft gekregen zeker een goede versterking zijn. Hij zou momenteel ook nog wel een vaste basisplaats hebben. Hij brengt namelijk de diepgang die Ajax nu op Neres na mist.
2 -3
ETM
Hij zou geen basisplek hebben, daarvan ben ik overtuigd. Ten Hag heeft t zo weg gezet dat Frenkie, Tadic, en Ziyech het beste kunnen renderen. Ajax speelt momenteel geen spel dat bij Kluivert past. Neres is veel veelzijdiger.
0 0
Aeter
Nooit spelers meer (terug) halen die zichzelf heel goed vinden, maar nog helemaal niets bewezen hebben of Raiola als zaakwaarnemer hebben. Punt.
0 0
afcas
nee, ajax moet hem niet terug nemen omdat hij met de keuzes die hij gemaakt heeft bij ajax heeft aangetoond een gebrek aan intelligentie te hebben. iets wat bij clubs als ajax het allerbelangrijkste is voor een speler. een gebrek aan intelligentie leidt tot verkeerde keuzes en verkeerde keuzes kun je eigenlijk niet gebruiken bij een club die over het algemeen iedere wedstrijd 80/85 minuten met 21 man op de helft van de tegenstander speelt. verkeerde keuzes zijn de voornaamste redenen dat ajax onder bosz geen kampioen werd en er een hoop el returns zo moeilijk werden. toen viel het helemaal vaak op dat ajax met een overtal situatie in een counter het voor elkaar wist te krijgen niet te scoren omdat de man met bal de verkeerde keuzes maakte. moet je nagaan hoe erg dat je hindert wanneer je geen ruimte hebt... en om op je 1 na laatste zin terug te komen. wiens positie zou hij dan innemen? ziyech gaat er niet uit, tadic niet, huntelaar niet en als neres eruit zou gaan breng je er heen diepgang bij. daarbij is neres een veel belangrijkere speler voor ajax geweest dan kluivert. dus ik kan me niet bedenken waarom kluivert een basisplaats zou hebben gehad.
1 0
gi0vanni
Ben het eens dat je Kluivert nooit meer moet terughalen. (En geen enkel talent dat voor 't geld gaat.) Maar bekijk het basisteam van Bosz in de voorbereiding nog maar eens dan zal je zien dat het op Milik na het zelfde team was als dat van de Boer. Klaassen die niet altijd in vorm was maar vaak belangrijk was met zijn goals.

Ajax had geluk met o.a. de doorbraak van Onana goed ging want hij had de reputatie van een talentvolle keeper die niet rustig/stabiel was. De doorbraak van Dolberg. Het laat aankomen en niet afmaken van Traore want daardoor kreeg Dolberg de kans, Dat Traore op het afronden/voorzetten na de uit vorm el Ghazi redelijk verving. De doorbraak van de Ligt. De paniek aankoop Ziyech. Aankoop Sanchez die het eerste van Ajax boven Barca B koos. En erg fit was voor iemand zonder vakantie. De doorbraak van Schone (Op 6.) want Ajax was zo dom om Serero weg te doen met als reden dat hij talent in de weg zat om daarna niemand te hebben voor die positie. Serero paste geweldig in de manier waarop Bosz speelde maar die mocht niet eens gebruik van hem maken. Viergever die het boven verwachting deed.
Kluivert die in het begin een grote vooruitgang was t.o.v. Younes. Younes die het Europees gezien wel redelijk deed. Neres die als invaller een geweldig rendement had.

De prestaties van Bosz zijn geweldig. Hij heeft ver boven verwachting gepresteerd. Heeft hij dan alles goed gedaan? Nee natuurlijk niet. Zo heeft hij o.a. Dolberg te veel laten spelen, een team tegen PSV laten spelen dat niet fit was en in de EL een slechte tactiek gebruikt. (Maar de spelers waren ook zo uit vorm en dat zal wel door de zenuwen zijn geweest maar bijna iedereen zat wel heel erg ver onder de ondergrens.)
0 0
Bensco
Nee, echt niet. Zulke uitzonderlijke talenten zijn het nou ook weer niet. Bovendien zet je de club dan in een positie waarin het zichzelf laat bespelen door spelers en zakenwaarnemers. Dan kan Raiola zijn kantoortje weer openen op de toekomst en is het feest weer compleet.
3 -2
Ozymandias
Alsof dat nu niet het geval is. Na Brexit zullen Nederlanders van onder de 18 geen contract meer mogen tekenen voor Engelse clubs en is een groot deel van dit probleem opgelost. In de tussentijd zijn er een aantal talenten die Ajax in de toekomst kwalitatief beter kunnen maken en het zou onverstandig zijn om die net als Malen naar PSV te laten gaan.

"Zulke uitzonderlijke talenten zijn het nou ook weer niet."

Fosu-Mensah, Chong en Redan horen zeker bij de meest getalenteerde Nederlandse spelers van hun generatie. Of ze ook daadwerkelijk werereldtoppers worden ligt aan hun verdere ontwikkeling maar als één van deze drie in de nabije toekomst haalbaar is moet Ajax dat zeker niet laten.
1 0
Bensco
Kan wel zo zijn maar we moeten nu ook weer niet gaan doen alsof elk talent wat bij Ajax is weggegaan bij PSV terechtkomt. Malen misschien maar in de praktijk staan daar een hoop anderen tegenover die liever in het buitenland blijven dan terug te komen naar de eredivisie. In andere competities kunnen nu eenmaal hogere salarissen worden behaald.

En ja TFM, Kluivert en Redan zijn zeker leuke spelers met potentie maar er zijn zat talenten die wel willen spelen en wel de juiste beslissingen nemen dus waarom gokjes gaan wagen met mislukte spelers? Dat doen ze bij Feyenoord ook maar die zijn ook alweer bijna failliet.
1 0
Bensco
Hahahahaha maakt mijn dag dit. Die trainer legt gewoon de vinger op de zere plek. Kluivert kan het nu al shaken bij hem.
0 -2
lauw
Was natuurlijk te verwachten dit. Iedereen adviseerde hem om te blijven vanuit de club de media en zelfs zijn vader. Maar hij heeft zijn oren laten hangen naar zijn op geld beluste moeder en de sportief slechtste zaakwaarnemer ooit. Ik blijf het doodzonde vinden voor hem ik heb echt wel vaak genoten van hem en vond hem een super talent. Dat iemand van 17 een slechte keuze maakt is logisch toen ik die leeftijd was maakte ik elke dag domme beslissingen. Zo zie je maar dat de thuisbasis en zaakwaarnemer de belangrijkste personen zijn voor je carrière. Iedereen is boos op hem maar ik vind z'n moeder en die dikke kut Italiaan hier de schuldige.
4 0
4xEC1
Wat moet je hier nou van zeggen? Leedvermaak is natuurlijk groot maar dit is toch gewoon triest? En dan nu al gaan klagen met het resultaat dat Di Francesco een sneer naar hem en Raiola uitdeelt. Lekker begin, hoop echt voor hem dat het goed komt. Maar ik hoop NOG MEER dat dit écht een slecht voorbeeld wordt voor elke andere jonge Ajacied die door die Raiola wordt verleidt door gouden bergen maar lekker bij Ajax blijft tot de tijd rijp is.
3 0
kaashaas
Je hebt je laten naaien maat... je bent voor Roma een miskoop
3 -1
ajax4ever01
Hahahaha tja Justin jij vond jezelf toch al zo goed?
0 -1
ajaxfan83
Hij moet nog meer naar die rioolrat luisteren. Die verknalt onderhand iedere talent van ajax
1 0
FrankStapleton
Kluivert is niet blij met het geringe aantal speelminuten dat hij krijgt....

Beetje zelfkritiek/zelfreflectie zou lekker zijn. Kan me niet voorstellen dat Roma blij is dat ze ruim 17 miljoen voor een speler hebben betaald, die niet speelt. Als hij daarbij ook nog gaat lopen klagen over zijn situatie, in plaats van hard te werken en te zorgen dat de trainer niet om hem heen kan, dan is het denk ik snel met hem gedaan.

Dan zal hij hierna ook niet zo snel een goede transfer maken en krijg je al snel het stempel van onprofessioneel. Is maar een remedie voor de situatie waarin hij zit: je als professional opstellen. Dus als eerste op de training verschijnen en als laatste weggaan en de kritiek van de trainer ter harte nemen en er mee aan de slag gaan.

Als de trainer je tactisch niet sterk genoeg vind, gerichte trainingen doen om je op dat punt te verbeteren. En vooral niet vergeten: deze club heeft ruim 17 miljoen voor mij betaald, echt niet om mij op de bank te zetten. Zoek de oorzaak vooral eerst bij jezelf.
5 0
CruijffiaansNouriaans
WHAHAHAHAH
0 -1
Hagmag
Toptrainer Di Francesco.
Geweldig nieuws.
Wat gaat die minkunkel / pizzabakker nu doen ?
1 -2
Good Luck
Heeft al contact opgenomen met PSV schat ik in
3 0
Amsterdam Loyals
Goh... je verwacht het niet! Judas, je bent een clown!
1 0
Noxin
Begint nu al te huilen.
1 -1
Spuit11
O o o, en die gasten hebben ruim 17 miljoen betaald. Voor een tribune gast! Hahaaha!
1 0
Radikaal
De jaarkaart wordt ingehouden op zijn loon...
0 0
3*stars*3
Lekker voor hem, punt.
1 0
Snellejapie
Kluivert gaat pas weg als hij 100 miljoen voor Roma oplevert. Hij vindt dat hij nog veel moet leren en vindt dat hij alles aan de club heeft te danken.

Toch...?
2 0
PetrusKeizer
Koptekst klopt niet, moet zijn: "Kluivert niet blij met salaris".
1 0
Godenzoon88
Heerlijk nieuws
2 0
NR9
Wat een lulhannes. Volgens mij heeft iedereen m gewaarschuwd om bij Ajax te blijven, om speelminuten te maken. Maar meneer had dollar tekens in z'n ogen en moest zo nodig weg. En waar iedereen voor gewaarschuwd heeft dat ie op de tribune verdwijnt gebeurd nu ook. Zo oliedom ventje. Bij Ajax was ie basis speler geweest en had hij speelminuten gemaakt en betere speler geworden.
3 0
GvanderK
Arrogant mannetje, hij vind zichzelf zo geweldig. Bij Roma zijn ze echt niet achterlijk, goed dat dit spelertje even op z'n plek word gezet. Wil hem nooit meer bij Ajax te zien.
4 0
Red Devil
Hij wordt gewoon even keihard op zijn plaats gezet door die trainer en terecht.
Lekker doorgaan met janken dan verhuren ze je aan een club in de Serie B. En ook daar zal het dan banken worden voor hem.
1 0
El-Dorado
idd omdat het geen speler voor de Serie A / B is.. maar een pure aanvaller die niet de hele flank bestrijkt
1 0
El-Dorado
Zijn wij nou zo slim of is hij nou zo dom?
3 0
hallo1
Zou bij ons ook op de bank zitten.

We hebben met Tadic, Ziyech en Neres al drie betere en constantere spelers op de flanken beschikbaar. Ergens is dit wel grappig en zeker ook goed. Lekker denken dat je het mannetje bent en vervolgens je ex-teamgenoten zien schitteren in de CL terwijl je zelf op de tribune zit. Geweldig zo'n Raiola als zaakwaarnemer.
4 0
Leviathan
Wat zitten hier toch een partij zieligerds zeg.
0 -13
Redrum
Zieligerds nog wel hahaha wtf is dit nou weer joh
1 0
GvanderK
Sorry Justin, wist niet dat je nog op AS zat.
5 0
Robeerke
Dit is toch zo prachtig om te lezen. Hopen dat ie meeleest.
3 -1
4xEC1
Hij léést ook mee, noemt zich hier alleen Leviathan.
3 0
witchmaster11
hij krijgt nog wel zijn minuten................de tribune poetsen
0 0
Marito
Volgens La Gazetta dello Sport ZOU Kluivert ontevreden zijn .......
Dat is wel de meest betrouwbare bron die er is ..... toch..... dus NIET.
O.K. het is een klein klootzakje - los van dit stukje - maar het is wel heel makkelijk om zo los te gaan op een jochie van 19 die iets gezegs ZOU hebben.
Wie is er hier bestand tegen een vette worst van zo' n 10 millioen in een paar jaar ?
Achter je toetsenbordje ... lekker anoniem ... Kluivertje afzeiken ... dapper !!!
3 -3
JesperOlsen74
Dat hij voor het geld heeft gekozen moet ie zelf weten (zegt wel wat over zijn karakter), maar dan ook niet miepen als hij op het bankie moet zitten.
Dat is altijd een groot risico bij een overstap van een hele jonge speler en al helemaal bij eentje die nog nooit 1 hele wedstrijd goed gespeeld heeft (in de Nederlandse competitie....).
Dus niet zeuren en gewoon lekker elke week je geld tellen en genieten dat je er ook nog eens niets voor hoeft te doen.
En volgend jaar kijken naar enkele ex-teamgenoten die met een landstitel en CL-ervaring de stap naar een echte grote club maken en daar binnenkomen als een grote meneer.
1 0
witchmaster11
wat moet je met een verrader dan ? een backstaber nu kan hij zich tijdens een wedstrijd zijn euries tellen
1 -2
Leviathan
Wat is een verader dan? Younes is een verader ja. Kluivert gaf aan te willen vertrekken en Ajax ging akkoord. Dat gebeurt bij zoveel spelers?
0 -1
EricAjax1
gewoon een gevalletje: told you so. en het is gewoon hartstikke logisch dat mensen hem hier verafschuwen hoor. hij is niet op een normale manier vertrokken bij ons, hij heeft via een interview in de krant een mes in de rug van Ajax gestoken en dat is omvergeeflijk
2 0
Marito
Een gouden mes van zo'n 17 millioen.
Prima.
0 0
De Stift
Dom, dom, dom.
0 0
gebruikersnaam
Had ie maar op pappie en Ajax moeten vertrouwen ipv een dikke italiaanse geldwolf blindelings achterna lopen.
0 0
PaulC
Wat!!!!???? 'Kluivert niet blij met weinig speelminuten'? Wat 'n ondankbare idioot!
0 0
laling
Wij hebben nu Tadic.
Laten we blij zijn dat ie weggegaan is........
1 0
JanTa
Bij Ajax zou hij in de basis hebben gestaan bij al die voorronde CL en nu in de poulefase maar hij koos voor de centen om dan tribuneklant bij Roma te worden. Jonge spelers als b.v. Kluivert moeten heel veel minuten maken om ervaring op te doen maar die zal hij in Italië nooit krijgen dus bedank je zaakwaarnemer maar die het allemaal zoveel beter wist.
0 0
RickyAFCA
Hahahahahaha na een pleuris dag hard gewerkt 'te hebben en om dan smidsags bij een chagrijnig wijf thuis te komen, voelt dit toch wel. Heel. Lekker. Hoor! Kluivert naar Zwolle Ole. Ole
7 -1
maikydread
Hoi maar ze HOUD!!! wel van jouw!!! ken je niet maar moest er wel om lachen,nog steedsw trouwens?
0 0
10Sneijder10
HAHAHA! Wel mooie reactie van de trainer: Ga je bijdehand doen? Daar is de tribune. Doei. Moeten trainers hier in Nederland ook eens wat vaker doen.
4 0
Vierendertigste
Di Francesco: goeie trainer!
3 0
Toon meer reacties