'FIFA wil maximaal acht verhuurde spelers'

FinnDekker, 12-09-2018 om 19:20, 11440 views, BILD |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Volgens het Algemeen Dagblad wil de FIFA af van grote aantallen verhuurde spelers door een club. De mondiale bond van het voetbal wil het aantal terugschroeven naar acht spelers per club.

Vooral clubs uit Engeland als Manchester City verhuren een hele selectie aan talenten uit aan andere clubs. Wel wordt er onderscheid gemaakt tussen aangekochte spelers en zelf opgeleide spelers. Zo zou een speler uit de eigen opleiding niet meetellen bij het maximale aantal van acht.

Ajax verhuurt momenteel vier spelers. Mateo Cassierra, Benjamin van Leer, Siem de Jong en Robin Schouten spelen alle vier elders dit seizoen. Momenteel huren de Amsterdammers geen enkele speler.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Als die 8 ook nog eens gehalveerd werd dan zijn we op de goede weg. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden als de Brexit in gang is gezet.
0 0
godlike
City koopt gewoon meerdere clubs op en haalt ze dan als tussenstap daarheen, overal valt een mouw aan te passen...
2 0
Babayaka
Gewoon een maximaal grote selectie werken.
max 23 spelers onder contract.
heb je blessures kan de club een speler op de blessure lijst zetten let wel deze speler is dan het hele seizoen niet meer te gebruiken, hier voor mogen ze dan 1 vervanger halen uit een pool van transfervrije spelers. aangevuld met spelers die eventueel op een zijspoor zijn beland.
0 -4
ram
Max 23... Wat?!
0 0
geendagsvlieg
Ajax heeft meer dan 60 contractspelers.
0 0
Babayaka
60?!!? Mijn hemel waar spelers. Die dan?
0 0
RusselWestbrook
Ajax, Jong Ajax, paar in onder 19, paar verhuurd.
1 0
chrisjuhhh
Dan begin ik me wel zorgen te maken over te vroeg overstappen van veel jeugd spelers die waanzinnige contracten krijgen in Engeland .

Zijn ze nu al mee bezig en de scouting gaat volle bak aan het werk let maar op .
0 0
PJK54
Laat ze dan ook het aantal buitenlanders per team aanpakken als je bijvoorbeeld dat Vitesse ziet waar maar 1 á 2 Nederlanders in spelen dan is dat toch geen NL club meer? JC heeft ook al eens geroepen dat er minimaal 5 uit het land moeten komen en dat is eigenlijk een prima regel dan zal het "koopgedrag" van veel teams ook veranderen.
0 0
geendagsvlieg
Desondanks stonden er bij Vitesse in de thuiswedstrijd tegen Ajax vijf geboren Nederlanders en 2 buitenlanders die langer dan vijf jaar in NL voetballen in de basis.
0 0
Kilum
Ik denk niet dat dat gaat. Zoals Russel al schrijft heeft dat te maken met wetgeving. Ik denk niet dat de FIFA dat mag bepalen voor de clubs. Dat zou tegen de wet zijn.
1 0
RusselWestbrook
Alle EU nationals (en Turken die in de EU wonen) hebben gelijke rechten in alle EU landen, dus dat gaat em niet worden.
1 0
Babayaka
blabla gelijke rechten en plichten, doe mij dan ook een 3 urige werkdag,
met minimaal 500K salaris. degene die dat er door heeft gekregen moeten ze een nekschot geven.

Maar ja kan jij ook niks aan doen.
0 -6
RusselWestbrook
Haha wat een belachelijk antwoord. Ga buiten spelen ofzo
4 -1
Babayaka
Oo russeltje toch ga zelf buitenspelen jij denkt dat alle sporters die miljoenen verdienen slaven zijn wanneer ze niet kunnen gaan en staan waar ze willen . Je bent echt te dom om te poepen.
0 -2
RusselWestbrook
Niets van dat alles heb ik gezegd, noch gesuggereerd.

Goeie fantasie, dat wel.
1 0
Joseph
Laat ze dan eerst de leeftijd van eigen jeugd naar maximaal 15 jaar brengen.
0 0
RusselWestbrook
Dan krijgt zelfs Ajax geen complete CL selectie op de been.
0 -1
Joseph
Gaat hier om het terugdringen van het aantal verhuurde spelers waarbij "eigen talenten" uitgesloten worden, dan win je niks met deze regel.
0 0
M.Olsen
In goed overleg is besloten dat het maximum van 8 eigelijk wel heel krap wordt. Om de maatregel te versoepelen tellen spelers onder de 1.80 slechts voor 50% mee en is het maximum verhoogd naar 10 verhuurde spelers.

Er wordt op dit moment nog gekeken of bepaalde clubs, waaronder het Nederlandse Feyenoord vrijgesteld kan worden van dergelijke maatregel. Van Geel was in zijn reactie over de op handen zijnde maatregel duidelijk: “ik vind dat die maatregel alleen moet gelden als dergelijke spelers echt van een bepaald niveau zijn. Wij zouden hier als Feyenoord zijnde nu de dupe van worden terwijl wij uitsluitend niveauloze rotzooi uitlenen. Dat is voor ons gewoon de enige manier om van dat soort jongens af te komen, want niemand gaat daar voor betalen natuurlijk.”
1 0
RusselWestbrook
Wassen neus. Na slechts 3 jaar trainen bij de club, voor je 22e, ben je al eigen jeugd.
2 0
GvanderK
Dat klinkt niet best voor Chelsea Arnhem en NAC Manchester..
0 0
M.Olsen
NAC City
0 0
Michels
De helft! Maximaal 4 aangekochte spelers verhuren! Altijd maar die halve maatregelen...
2 0
Mokum<3destad
Chelsea,lezen we mee??
1 0
Babangida83
Alleen is dat waarschijnlijk tegen het vrije verkeer van werknemers. Hopelijk zorgt de brexit nog voor roet in het eten van de PL-clubs.
2 -1
Bensco
De Engelse competitie staat op instorten. Met het aanstaande Brexit en het inperken van dit soort verhuurprogramma’s maak je een eind aan de toestroom van spelers richting Engeland. Ik heb de cijfers even opgezocht en Chelsea maakt op haar site melding van maar liefst 40 verhuurde spelers (www.chelseafc.com/en/teams/on-loan-players). City verhuurde vorig jaar maar liefst 41 spelers uit aan andere clubs. Dit vind ik persoonlijk goed nieuws voor clubs die talent wel serieus nemen.
4 0
geendagsvlieg
Zo'n beetje elke speler op die lijst van 40 spelers valt binnen de categorie zelf-opgeleide spelers onder UEFA en PL voorwaarden.

75% van die groep door Chelsea verhuurde spelers zijn ook 21 jaar of ouder.
0 0
JPM
Er zijn altijd wel weer een paar mensen die ongefundeerde onzin verkondigen wanneer het aankomt op Brexit. Waarom zou de PL instorten vanwege Brexit, volgens jou?

Twee andere niet-Europese competities, de Chinese en Amerikaanse, groeiden de afgelopen jaren harder dan ooit tevoren. Het enige relevante in dit verhaal is money - dat is er zeker in de PL en het zal daar ook blijven, wel of geen Brexit.

Er zal hoogstens wat frictie onstaan rondom werkvergunningen voor non-EU players, maar daar zullen ze heus wel wat op verzinnen.
4 0
Bensco
Kan wel zo zijn maar je kan mij niet vertellen dat dat brexit voor, met name jonge spelers, de toestroom flink gaat belemmeren. Clubs gaan zich echt niet in de kosten werken voor spelers nog niks hebben laten zien. En dat zal met name voor Ajax gunstig zijn.

Bovendien ondervinden clubs nu al problemen met salarissen. Spelers willen in euro’s uitbetaald worden omdat ze de waardedaling van de pond willen voorblijven. De pond daalde sinds het referendum met maar liefst 14%. Grote clubs kunnen dit nog opvangen omdat zij inkomsten in euro’s hebben (merchandise en CL) maar kleine clubs zullen hier meer moeite mee hebben. Overigens weigert ManU spelers uit tr betalen in euro’s.
0 0
JPM
Met alle respect, maar dit is wederom nonsens.
0 -1
Bensco
Top onderbouwing, fijne discussie (Y)
0 0
Ajax#1900
Dit valt dus wel degelijk allemaal heel erg mee. Mensen laten zich een beetje leiden door het verhaal van de NPO waarschijnlijk. Die daling van de gpb is ook heel minimaal uiteindelijk.
0 0
AjaxPassion
Wat een wassen neus, netzoals dat Financial Fair Play.

8!! Spelers verhuren en dan tellen de zelfopgeleiden (3 jaar bij de club tussen de 15 en 21 jaar) Nog niet eens mee...
2 0
JanTa
Bij een eventuele Brexit is het afgelopen.
1 0
Labrador
Tot zover het verhaal Vitesse
1 0
Web
Dat is een goede zaak
Zelf opgeleide spelers tellen niet mee.
Chelsea en Manchester City kunnen nu niet meer raak kopen en verhuren.
3 -1
3*stars*3
Probleem is wel dat jonkies die vroeg vertrekken, (zoals Redan) worden gezien als eigen jeugd.
Dus die clubs gaan gewoon door met roven.
FIFA moet gewoon hogere vergoedingen invoeren want het zijn vooral
De Engelse clubs die het voetbal zo kapot maken en ze hebben al veel geld...
5 0
MickS
Dit lijkt me vooral een probleem voor clubs met minder geld. Huur is de enige manier voor sommige clubs om kwalitatief goede spelers in de selectie te hebben. Spelers op een niveau die zij nooit kunnen kopen.
1 -3
Bky
Ojee, dan moeten ze opeens gaan scouten en jeugd door laten stromen. Wat een hel, paniek, kan toch niet, problemen alles.
1 -3
MickS
zo bedoel ik het niet. Ik bedoel dat het een maatregel is die niet zal zorgen voor meer (financiele) gelijkheid, maar dat je eerder een grotere gap gaat krijgen tussen de topclubs en de laag er onder, maar ook tussen de toplanden en de financieel kleinere landen.
0 0
gi0vanni
Sommige clubs.... (Lees Vitesse.)
2 0
Naoro
Als spelers die op 16 jarige leeftijd over zijn gekomen als jeugdspeler wordt beschoud is dit niet zo mooi. Gaat alleen maar meer kinderhandel stimuleren.

Als dit niet zo is, dan top!
4 -2
xstaniox
Gaat niet om leeftijd, maar om of ze door de club zelf zijn opgeleid of niet.
En volgens mij zijn ze dat na 3 jaar, mits ze nog onder 21 (of 23, een van de twee) zijn.
1 -3
Naoro
Dus Engelse clubs zullen nog harder aan onze 16 jarige speler trekken omdat ze die als ze 19 zijn makkelijker kunnen verhuren.

Slechte zaak lijkt me.

Daarom zou dit enkel een goede regel zijn als zelf opgeleide spelers goed wordt vastgelegd zodat vanaf 16 jaar niet meer als zelf opgeleid geld.
2 0
Joop50
dus met andere woorden betekent dit inderdaad dat hiermee kinderhandel wordt gestimuleerd.
3 0
DarkDefender
Lijkt me een prima maatregel
2 -1
De_Realist
Prima oplossing.
3 -2
ElPistolero9
Alsof ze vanmiddag mee hebben gelezen op AS...!
2 -1