UEFA: Clubs financieel gezonder dan ooit

NielsOpdam, 10-09-2018 om 14:20, 6587 views, Voetbal International |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Europese profclubs zijn gezonder dan ooit tevoren. De UEFA meldt dat sinds het invoeren van de zogeheten Financial Fair Play (FFP) in 2011 voetbalclubs na aftrek van kostenposten voor het eerst winst hebben geboekt. 

Zeven jaar geleden voerde de UEFA FFP in met als doel de schulden van de Europese clubs te verminderen. Op dat moment draaiden alle clubs in de internationale competities bij elkaar een verlies van 1,7 miljard euro, zo schrijft Voetbal International. Zeven jaar na het starten van de FFP is er goed nieuws: men staat gezamenlijk zo'n zeshonderd miljoen euro in de plus.  

Dit heeft ook zijn  positieve gevolgen voor competities, want waar in 2011 slechts acht van de 54 competities winstgevend waren, zijn dat er hedendaags 29. Aleksander Ceferin, president van de UEFA, is trots op dit resultaat. 'Dit success is het resultaat van hard werken. FFP heeft voor een platform gezorgd, waar clubs hun kosten kunnen beheren en schulden kunnen afbetalen. Nu is het tijd voor een volgende stap. Dat is ook de reden dat we de regels strenger gaan hanteren, om te zorgen voor nog meer transparantie en harmonisering van financiële zaken.'

De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
De onderlinge verhoudingen tussen de Europese top en de rest is een logische consequentie van het kapitalisme. Voetbal kan alleen worden gered door het kapitalism uit de voetbalwereld te verbannen en zolang we een kapitalistische wereld economie hebben zal dat natuurlijk nooit gebeuren. Make Ajax Great Again, support Socialism!
1 -1
RusselWestbrook
Vind het altijd wel geinig hoe het meest extreem kapitalistische land, de VS, de meest socialistische sport competities hebben. Met salary caps en 'subsidies/bonussen' voor de allerslechtsten middels de draft.
1 0
mgtow
Miljoenen doden. Nee, dat hebben we nodig in het voetbal, met je socialisme. Gebruik die hersens eens, imbeciel.
0 -2
Knalpot
? Wil ff niet weten waar jouw hersens dan zitten.
1 0
RusselWestbrook
Socialisme is wat ervoor gezorgd heeft dat jij, over het algemeen, maar 5 dagen per week 8 uur per dag hoeft te werken. Dat je doorbetaald wordt als je ziek bent. Dat je doorbetaald wordt als je vrij bent. Dat je baas je niet zomaar kan ontslaan omdat ie een slecht humeur heeft.

Ik wist dat ze in de VS geen flauw benul hebben van wat socialisme nu precies is, maar dat er in Nederland ook figuren zijn die denken dat socialisme hetzelfde is als communisme is nieuw voor me.
3 0
Superjan
Kromme is ook dat voetbal geen vrije markt is. Je bent verplicht te spelen in een nationale competitie. Het is echt zo absurd allemaal.
0 -1
trainerdv
Financieel gaat het vast goed, hoor, maar van Fair play is natuurlijk totaal geen sprake bij de Uefa. De rijkste clubs hebben meer macht dan ooit en hebben zelf 4 vatse CL plekken per land weten te regelen. Oneerlijker bestaat niet.... Financieel prima, maar FFP is een enorm misleidende term.
8 0
Beachbal
De FFP heeft vooral de kleinere clubs de nek omgedraaid, want de absolute top clubs geven nog altijd krankzinnig veel geld uit hebben meer schuld dan sommige competities bij elkaar.. Me’n kan een groot voorbeeld nemen aan clubs als Arsenal, Bayern Munchen en Ajax, clubs die al jaren structureel meer binnenharken dan uitgeven. Echter zal dit toch niet gebeuren, en gaan we de komende 10 jaar nog een X aantal keer zien dat clubs als Barcelona, Real Madrid of Juventus de CL pakken, juist door dit wanbeleid..
4 -1
PuurGeluk
Volgende stap is winterse transfermarkt sluiten en de zomerse sterk verkorten.
4 -1
Mazraoui
Sluit ze dan gewoon volledig maakt jou het uit
0 -7