Enoh: 'Ze hebben bij Ajax de basis gelegd'

BvdPloeg, 08-09-2018 om 10:22, 9191 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Eyong Enoh waarschuwt Clarence Seedorf en Patrick Kluivert dat het leiden van een Afrikaans nationaal team geen makkelijke opgave is. De oud-Ajacied bespreekt het met de NOS aan de vooravond van het debuut van de twee bij Kameroen.

Enoh, die zelf 55 interlands speelde voor Kameroen, is benieuwd naar de eerste wedstrijd van Seedorf en Kluivert, uit tegen de Comoren. 'Seedorf en Kluivert zijn iconen van het Nederlandse voetbal en hebben bij de beste clubs ter wereld gespeeld. Ze hebben voetbalervaring op het hoogste niveau. Ze hebben bij Ajax de basis gelegd voor de manier waarop ze over voetbal denken. Ik denk dat ze het voetbal in Kameroen met hun ervaring veel kunnen brengen', aldus de middenvelder, die vandaag de dag speelt voor Enosis Neon Paralimni uit Cyprus.

Toch is er ook kritiek op de aanstelling van Seedorf en Kluivert, die volgens insiders geen weet hebben van het Afrikaanse voetbal. Dat weet ook Enoh. 'Seedorf heeft veel ervaring in Europa en in Brazilië. Maar het is waar, in Afrika zijn de dingen wel een beetje anders. Het is in Kameroen moeilijk om dingen een beetje snel voor elkaar te krijgen. In Nederland is alles heel goed georganiseerd en het is het eenvoudig om zaken te veranderen. Seedorf is gewend aan clubs waar alles goed op orde is. In Afrika zit je met de infrastructuur, de administratie, het bestuur. Dat zal een grote uitdaging voor hem worden...'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
amthree
Nou gaat niet best met kameroen, 1-0 achter en niet al te best gekeept van onana.
0 0
geronimo
"Ze hebben de basis bij Ajax gelegd voor de manier waarop ze over voetbal denken"

lol
2 -1
ambtenaar
Seedorf is opgeleid bij Ajax maar wist niet hoe snel hij weg moest.
0 0
tyzinho
Ze hebben daar hun eigen basis gelegd ja, klopt toch?? Zullen niet snel op de counter spelen
1 -1