[Update] Benfica ontkent in alle toonaarden

BvdPloeg, 06-09-2018 om 18:40, 36279 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Benfica wordt mogelijk zwaar gestraft voor corruptie. De tegenstander van Ajax in de Champions League wordt verdacht van liefst dertig misdrijven. Mogelijk heeft Benfica gesjoemeld met scheidsrechters. 

'Uit die mails bleek dat Benfica verzoeken had gedaan bij de Portugese scheidsrechtersbond om specifieke arbiters aan te wijzen voor wedstrijden van de club', schrijft het Algemeen Dagblad over de zaak. Nu hangt een verbanning van drie jaar uit alle competities, dus ook het miljardenbal, boven het hoofd. 

De kans dat Ajax daar iets van gaat merken is klein. De zaak kan volgens specialisten lang duren voordat er een uitspraak komt. Ajax speelt 23 oktober en 7 november tegen de Portugezen.

Update - 18.40 uur (6 september 2018): Benfica-preses ontkent corruptie

Bij Benfica is geschrokken gereageerd op het nieuws over corruptie binnen de club. Voorzitter Luis Filipe Vieira ontkent in alle toonaarden: 'We gaan onze reputatie op een compromisloze manier verdedigen. Er bestaat geen enkel bewijs, ook niet indirect, wat Benfica zou kunnen belasten.' 

De Portugese opponent van Ajax in de Champions League is in afwachting van het feit of een rechter de zaak wil aannemen. Ook de Portugese voetbalbond doet onderzoek naar de zaak. Vieira zou volgens NU Sport al vaker in verband zijn gebracht met corruptie.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chloorbestendig
gelukkig hebben we de e-mails nog.
0 0
niquedegraaff
Verbaast mij niets. Ik heb het niet zo op met Portugese voetbalclubs.
1 0
Red Devil
Op Voetbal International staat het hele artikel.
0 0
mvdk
Boete van 60k en de zaak is afgedaan.
0 0
henwildie
goeie timing, vliegtickets lissabon al in pocket....
0 -1
Tijndw
Begrijpend lezen, altijd lastig...
2 -1
Labrador
Lezen.. Duurt nog wel even voordat er überhaupt iets gaat gebeuren. Ik heb mn ticket en hotel ook al. Maak me geen zorgen
0 0
EzraAjax95
De hele wereld draait om corruptie, dus hier zal niks mee gedaan worden
3 -2
Bjorn
De UEFA zal trots op ze zijn.
4 0
JanTa
Portugese clubs konden z.g. met miljoenen smijten omdat ze een onderdeel vormde van een groep grote investeerders van buiten de club die hun spelers daar plaatste waardoor clubs als b.v. Benfica en Porto niets anders waren dan showrooms. Bij verkoop pakte de investeerders het grote geld en de club kreeg maar een klein percentage van al die miljoenbedragen. De UEFA/FIFA hebben daar nu een stokje voor gestoken waardoor zulke investeerders weinig of geen invloed meer hebben binnen de clubs en daar heeft in Europa vooral Portugal nu last van omdat ze nu weer op hun eigen benen moeten staan.
2 0
CL=5
Zo staat in Turijn nog een beker van ons die vanwege een onbegrijpelijke regel daar mag blijven staan...
8 -2
OKP-AFCA
Ik zal het nog maar eens zeggen dan.

Juventus zal het hele toernooi wel doping gebruikt hebben he?
Dus de teams die ze voor Ajax versloegen moeten dan toch ook hun wedstrijd winnen en vervalt dus het hele toernooi bij wijze...
3 -5
Bullmajor
ze versloegen in de halve finale Real MAdrid. Laat dat nou net het team zijn waar dat Ajax zijn allerbeste wedstrijd, een half jaar ervoor, had gespeeld. Maar als in bijv de Tour de France de winnaar wegens dopinggebruik wordt geschrapt, dan wordt de nummer 2 uitgeroepen tot winnaar.
0 0
CL=5
Dan mogen ze hem dus prima daar weghalen en hem ergens zetten waar niemand erbij kan. Maar omdat er 25 jaar tussen zit, kan dat blijkbaar niet meer. Onbegrijpelijk in mijn ogen...
1 0
NoFX
Er is volgens mij ergens een documentaire te vinden waaruit bleek dat de bloedwaarden vooral rond die finale ineens erg afweken van normaal als ik het me goed herinner.

Herstel: Het ging inderdaad om een langere periode.
0 0
RusselWestbrook
Moet ook wel, want ze gebruikten volgens mij EPO en dat moet je in een langere kuren gebruiken anders heb je er geen kut aan.
0 0
Juichtoon
Maar dan vervalt hun prijs toch. En dan is het geen gek idee dat deze aan Ajax vervalt. Jij hebt ook geen ongelijk maar iemand moet die prijs krijgen. Als in het wielrennen nr 1 uitvalt komt de prijs nr 2 toe ook al zijn er meerdere gegadigden. Ook al is nr 3 het meest gehinderd bij wijze van spreken.
0 0
RusselWestbrook
De 7 Tour de Frances die door Armstrong gewonnen zijn hebben nu geen winnaar meer.

Maar los daarvan: in een toernooi is het niet zo simpel dat bij het verwijderen van de nummer 1 de nummer 2 ineens de winnaar wordt. Schrap je Juventus dan komt er ineens een andere ploeg de winter door. (Auxerre was geloof ik de nummer 3 in de poule van Juve). Iedereen die ergens in het toernooi tegen Juve heeft gespeeld had eigenlijk tegen een andere ploeg moeten spelen. Maar, net zo belangrijk, er zijn nog meer ploegen die helemaal niet tegen Juve gespeeld hebben. Je kan Juve dus niet zomaar wegstrepen, zoals je dat in een competitie wel kan doen, omdat iedereen dan tegen Juve gespeeld heeft.

Oh en bij de Tour kan je wel weer wegstrepen, want iedereen fietste tegen de geschrapte nummer 1. Hebben ze alleen niet gedaan, want de nummers 2 en 3 zijn net zo dubieus.
1 0
chrisjuhhh
Klopt net als bij Napoli toen daar ene Maradonna voetbalde
0 0
Redrum
Ach, de Uefa heeft sowieso niks tegen corruptie. Dus voor de CL zal dit geen gevolgen hebben.
6 0
Ajax412
Precies, nog even en het staat daar in de statuten als gebruikelijk en veel voorkomend.
1 0
chrisjuhhh
dan is het gewonnen zaak , want alle scheidsrechters zullen tegen hun fluiten .
1 0