[Update] Van Rhijn tekent voor een jaar bij AZ

BartVeenstra, 31-08-2018 om 11:10, 14359 views, Noordhollands Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Ricardo van Rhijn verkast definitief naar AZ. Dat is wat het Noordhollands Dagblad meldt dinsdagochtend. De rechtsback had nog een eenjarig contract bij Club Brugge in België, maar deze verbintennis wordt volgens het medium ontbonden.

Afgelopen seizoen was Van Rhijn ook actief voor de Alkmaarders, toen nog op huurbasis. De 27-jarige maakte vijftien keer minuten in de hoofdmacht van AZ, waarvan elf duels in de Eredivisie en vier in de KNVB Beker. Acht keer begon Van Rhijn in de basis, zeven keer werd de verdediger later in het duel gebracht.

In de zomer van 2016 vertrok Van Rhijn bij Ajax, waar de rechtspoot ook in de jeugdopleiding zat. Met de Amsterdammers won Van Rhijn drie landstitels en een keer de Nederlandse Supercup.

Update - 11.10 uur (31 augustus 2018) - Van Rhijn tekent voor een jaar bij AZ

Voormalig Ajacied Ricardo van Rhijn heeft een contract getekend bij AZ. De verdediger staat nu tot de zomer van 2019 onder contract bij de Alkmaarse club. Bij AZ gaat Van Rhijn als eerbetoon aan Abdelhak Nouri spelen met rugnummer 34.

Van Rhijn is blij dat hij definitief aan de slag kan in Alkmaar. 'Ik heb hier de hele voorbereiding al meegedaan en ik ben blij dat AZ de keuze heeft gemaakt voor een extra jaar. Ik woon hier in de buurt, ik ken de selectie en de manier van spelen. Het is al met al een plek waar ik me goed voel.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ardoe
Altijd jammer gevonden dat hij t niet heeft gehaald. Veel sympathiekere gozer dan vd Wiel. Leek eerst ook een verademing na de implodering van Wielie, maar kon de lijn niet doortrekken. Hoop dat ie het goed gaat doen bij AZ!
0 0
aka
Als hij de goede inzet had gehad dan had hij ver kunnen komen
1 -2
Wesl
Gaat van Rhijn verbintennis spelen?
1 0
PetrusKeizer
is toch geen nieuws? Zn prive-coach is ook al bekend: John McEnrood
0 0
Michelinho
Best knap dat dit soort woorden door de zelfredactie komen. Zelfs hier bij de comments krijg je een rood streepje onder woorden die niet bestaan. Woorden als zelfredactie bijvoorbeeld.
1 0
Ajaxgek1980
Ligt eraan welke browser je gebruikt, bij Firefox moest ik een add-on installeren
0 0
4xEC1
Zo zonde hoe het hem is vergaan. Kan me nog herinneren dat van der Wiel geblesseerd raakte en van Rhijn debuteerde en zijn plaats innam. Deed het geweldig en van der Wiel werd haast niet gemist. Echt zonde.
2 0
Ferd
Puur een mentaliteitskwestie
0 0
Ajax_026
Nou dat denk ik niet v Rhijn liep tijdens een wedstrijd te kotsen omdat die echt alles had gegeven tijdens die wedstrijd en dan nog daarover heen een counter eruit liep. Er is niks mis met zijn mentaliteit er waren gewoon spelers die wel door ontwikkelde en waarbij het bij v. Rhijn stagneerde en later zelfs een terug val kreeg. Dit had een zware inpakt op hem. 117 wedstrijden voor Ajax 1 gespeeld om vervolgens weer vast terug te gaan naar Jong is ook gewoon killing.
Kwam op mij altijd heel sympathiek over met een Ajax hart.
0 0
DHNC
Zegt ook veel over de kwaliteit van het elftal destijds.

Je kunt veel over Overmars zeggen, maar hij heeft er de afgelopen acht jaar voor gezorgd dat de kwaliteitsstandaard behoorlijk omhoog is gegaan. Knap werk.

On topic: Van Rhijn altijd een behoorlijk beperkte rechtsback gevonden die vaak lucht stond te dekken. Sympathieke gozer, dat wel.
0 -1
Ajax_026
lees je bericht nu pas en sympathiek was ook het eerste woord waar ik aan dacht bij v. Rhijn.
0 0
Vincenzo3
In de zomer van 2016?
Heb het gevoel of hij al 5 jaar weg is. Bizar.
1 0
Michelinho
In 15/16 speelde hij al nauwelijks, wellicht daardoor.
0 0
Bonno1978
Heeft prima fase gehad bij ons, alleen ook ver afgezakt. Laat zich tot op de dag van vandaag altijd positief uit over Ajax en voelt zich nog op en top Ajacied. Mooie gast die één van de meest hilarische filmpjes had na overwinning in de Kuip. Blijft geweldig: https://youtu.be/hw3PaZCvqIQ
1 0
Maik
Hadden we prima als back up kunnen gebruiken, al zal hijzelf vast liever basis staan in Alkmaar dsn banken in Mokum.
0 -4
Barra
Nee sorry hij heeft nooit meer laten zien weer een constant niveau te kunnen halen en heeft bij AZ ook geen basisplaats. Prima gozer, maar komt te kort
1 0
PowNed
In Alkmaar heeft hij al geen basisplaats kunnen veroveren.
Jammer om te zien hoe is afgezakt.
0 0
Maik
Oh joh, dacht dat ie speelde. Nee dan heb je er niks aan wss.
0 0