Standard Luik leert van Frenkie en Ajax

SJvanveen, 26-08-2018 om 13:46, 13463 views, Sporza |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Standard Luik heeft geleerd van het treffen in de Champions League-voorronden tegen Ajax. Michel Preud'homme stelde dit na afloop van de 3-2 winstpartij tegen Sint-Truiden. 

Met name in de thuiswedstrijd speelde Ajax Luik van de mat en dat kwam mede door een inschuivende Frenkie de Jong. Preud'homme heeft geleerd van die wedstrijd en gebruikte het in zijn teambespreking voor zijn eigen ploeg. 'Bij Ajax deed Frenkie de Jong dat perfect', begint Preudhomme tegenover Sporza

'Ik heb tegen de groep gezegd: wij kunnen dat ook. Je kan niet alleen met offensieve spelers, maar ook met verdedigers een meerderheid creëren op het veld. Daarom is Europees voetbal zo leuk: je leert veel', besluit de ex-trainer van FC Twente, die tegen Ajax in 2011 de landstitel verloor. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NaarCLbeker5
De Belgische kranten schreven na de wedstrijd al dat Luik voetballes had gekregen. Lessen zijn dus ook opgepikt.
0 0
koenos1
Dat is dan 2.000.000 Preutje
1 0
Dwergje48
Fijne laatste zin, AS!
0 0
ThePitbull13
Haha een hele fijne!!
0 0
gras
Daar had nog aan vastgeplakt kunnen worden: 'mede doordat toenmalig trainer Frank de Boer Jan Vertonghen liet doorschuiven vanuit het centrum.'
0 -1
Indoorajaxzoon
Heeft Michel nog niet genoeg geleerd van ons aller Ajax, eerst de kampioenschap verliezen met Twente en nu pak op broekie met Luik!
0 0
Jariiii
Leuk. Eerlijk vooral ook.
6 0
Youri08
Je mag het lesgeld gewoon overmaken Michel.
0 0
3*stars*3
Zo leer je nog wat van Ajax! ;-)

Maar ff serieus, ik zag Frenkie het liefst ook op het middenveld maar we moeten niet vergeten dat hij vorig jaar top deed als CV.
Hij is snel, intelligent, kan koppen en begon zich zelf door te ontwikkelen op die positie.
Zegt genoeg dat Ajax na zijn blessure, veel puntjes verloor.

Maar het is en blijft een middenvelder en met ups and downs, komt hij er wel.
Begreep alle kritiek op hem na Kiev niet.
Tuurlijk zie ik ook het lakse maar hij is voetballend en slim genoeg, om zich door te ontwikkelen.
4 0
Web
Ik hoop dat Ten Hag het nog omzet. Frenkie in het centrum en Blind op het middenveld
Frenkie is daar beter, sneller ( gisterenavond weer eens duidelijk met Blind ) kan beter koppen, en kan zijn sterke punt met de bal aan de voet het middenveld in lopen optimaal benutten.

Blind is een ideale middenvelder, bal vast en geeft de bal altijd aan de goede kleur, en heeft ook geen moeite met in dienst spelen van Ziyech en Tadic. Frenkie wil zich onderscheiden en heeft daar meer moeite mee, wat ik ook wel kan begrijpen

Maar een winnende trainer heeft altijd gelijk.
4 -2
Fritsie81
Volgend seizoen gaan Zyech en Frenkie (en De Ligt) waarschijnlijk weg en kunnen Blind en Frenkie samen op het middenveld. Zijn beiden geen echte CVs. Marc mag wel alvast op zoek naar een paar verdedigers, want met Schuurs en Wöber in het centrum wordt het lastig.
0 0
AjaxPassion
Ik hoop het niet, zo verpest je naar mijn mening een geweldige voetballer voor NL. Ik hoop dat hij snel een plekje naar voren wordt geschoven en dat hij zijn sterke punten snel kan benutten.
2 -1
Web
Maar dat mag, niks mis mee want het is een uitstekende speler.
Verpesten gaat mij veel te ver, hij komt op die positie 60 minuten van de 90 op het middenveld te spelen, nu haalt hij de bal op bij Blind en komt hij ook vanachter uit
1 -1