Lukkien: 'Zullen niet de bus gaan parkeren'

BVeenstra, 24-08-2018 om 09:25, 4756 views, RTV Drenthe |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

FC Emmen-trainer Dick Lukkien zal zijn ploeg zaterdagavond niet vol verdedigende intenties het veld insturen wanneer men in Amsterdam aantreedt tegen Ajax. Voetballen volgens plan A dus, oftewel vanuit 'de eigen filosofie' zoals tegen AZ afgelopen weekend.

'We gaan niet met de intentie naar Amsterdam om de bus te parkeren, maar we kunnen wel ver terug worden gedrongen', zegt Lukkien in gesprek met RTV Drenthe. 'Dat gebeurde woensdag ook met elf Oekraïners in de play-offs van de Champions League', zegt de trainer, die aangeeft dat men ook bij FC Emmen spelers heeft die ver in kunnen zakken en de bal ver en blind naar voren kunnen trappen.

De oefenmeester hoopt op het beste, maar weet ook dat het lastig gaat worden in de Johan Cruijff ArenA. 'Ajax is met afstand de beste ploeg in de competitie. Maar kansen zijn er altijd en daar moeten we voor gaan. We zullen heel gegroepeerd moeten voetballen en veel beter moeten ingrijpen in bepaalde situaties dan tegen AZ. Doe je dat en hou je Ajax lang van het scoren dan ontstaan er wedstrijden zoals Ajax - Heracles (1-1) en VVV - Ajax (heel laat 0-1, red.).'

FC Emmen verloor vorige week met 1-4 van AZ, maar volgens Lukkien heeft zijn ploeg in een groot gedeelte van dat duel behoorlijk meegevoetbald. 'Alleen hebben we het duel uiteindelijk in momenten verloren, omdat we vooral kort voor rust niet goed genoeg ingrijpen', aldus Lukkien, die het duel tussen VVV-Venlo en Ajax terugkeek. 'En dan vond ik ons AZ beter partij geven dan VVV aan Ajax.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax0403
Nee niet de bus, wel 11 boedelbakken....
0 0
433metdepuntnaarlinks
Afgesproken, kunnen jullie dat plechtig beloven? Dan zullen wij ook niet teruglopen en het een open voetbalgevecht houden.
0 0
rexxo
Is het al 1 april,geen bus parkeren wat denk jezelf ?? Dat wordt een onvervalste dubbeldekker met schrikdraad en loopgraven.
0 0
AFCA-B93
Wat is het verschil tussen de bus parkeren en heel ver inzakken dan?
0 0
Labrador
Emmen. Hallo. Kom om op zeg. Die zijn per ongeluk gepromoveerd.
0 0
Ajax27
Ik kan me niet herinneren wanneer we echt goed hebben gespeeld na een zware Europese pot. Ik verwacht dan ook niet veel van deze wedstrijd. Boeit me ook niet, al winnen we maar met 1-0 van Emmen. Als we maar winnen.
2 0
Redrum
Ok, in principe staat die bus op een veilige plek met een hek erom heen, maar als ze het bij Emmen niet aandurven om hem te parkeren tijdens de wedstrijd dan moeten ze dat vooral niet doen. Snap alleen niet wat dit met voetbal te maken heeft.
1 0
DurumDoner
Emmen verloor 1-4 van Emmen. Er gebeurt veel in de Eredivisie, maar hier trap ik niet in Ajax Showtime.
0 0
KlasseLasse
haha ja idd en dan vraag ik me af speelde ze uit of thuis
1 0
DurumDoner
Haha precies. Ajax Showtime heeft het inmiddels aangepast zo te zien ;-)
0 0