Molenaar: 'Kansen voor ons in de tegenaanval'

BVeenstra, 16-08-2018 om 16:30, 6190 views, De Limburger |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij Roda JC is men op hun hoede voor Jong Ajax dat vrijdagavond op bezoek komt voor de seizoensouverture in de Keuken Kampioen Divisie. De Limburgers degradeerden vorig seizoen uit de Eredivisie en beginnen tegen de regerend landskampioen van de eerste divisie, al is het elftal van de Amsterdammers wel flink gewijzigd.

Toch weet Roda JC-trainer Robert Molenaar dat ook het 'nieuwe' Jong Ajax niet onderschat mag worden. 'Die ploeg gaat niet afwachten. Het is een heel technisch team, dat is Ajax eigen', is Molenaar lovend tegenover De Limburger. 'In aanvallend opzicht kunnen zij veel snelheid maken. Ook veel priegelen: een afwachtende houding aannemen en dan opeens versnellen. Dat kenmerkt de hele club. Kansen voor ons zijn er op het moment dat we de tegenaanval kunnen spelen. Daar is Ajax niet altijd even sterk in.'

Het duel tussen Roda JC en Jong Ajax begint vrijdagavond om 20.00 uur. De Keuken Kampioen Divisie, zoals de competitie sinds dit seizoen heet, lijkt sterker dan ooit. Naast Roda JC worden ook FC Twente, Sparta Rotterdam en NEC als titelfavorieten gezien.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EuforischeRealist
Ik blijf het gek vinden om steeds overal "regerend landskampioen van de eerste divisie" te zien staan. Hoe kun je nou landskampioen zijn op een 2e niveau?
0 -3
AFCAMM
Hoezo niet? Het is nog steeds een nationale competitie, maar op het tweede niveau.
1 -1
EuforischeRealist
Ja maar op een 2e niveau en landskampioen is nogal tegenstrijdig vind ik. Want er zijn dus 18 teams "hoger" geëindigd.
0 0
Maxwell5
Precies.
1 -1