'Standard kijkt naar Ajax en houdt Ochoa binnenboord'

TZwagerman, 11-08-2018 om 16:15, 7357 views, La Capitale | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Standard Luik-directeur Olivier Renard en trainer Michel Preud'homme zijn in gesprek met het Italiaanse La Capitale nog maar eens ingegaan op een mogelijk vertrek van Guillermo Ochoa. Preud'homme vergelijkt zijn club daarbij met Ajax en Renard geeft aan een vertrek van Ochoa onder de huidige voorwaarden niet te zien zitten.

Het Italiaanse Napoli, waar ook oud-Ajacied Arek Milik onder contract staat, wil Ochoa dit seizoen graag huren van Standard. De Italianen willen ook een optie tot koop op de Mexicaan, maar wel eentje waar Napoli ook nog vanaf kan zien. Standard ziet graag een verplichte optie tot koop. Aan La Capitale legt Preud'homme uit waarom.

'Als Ajax spelers voor tien miljoen of meer kan kopen, dan is het een grap dat wij onze keeper, die international is, zouden uitlenen. Als de club niet de gevraagde transfersom kan of wil betalen, moet Ochoa zich afvragen wat de intenties van die club (Napoli, red.) zijn', zo zegt Preud'homme tegen de Italianen.

Directeur Renard doet nog een ludiek tegenvoorstel: 'Als ik Napels vraag om Dries Mertens te lenen met een aankoopoptie, zullen zij ook lachen.' Renard geeft verder aan Ochoa bij een goed bod best van de hand te willen doen, maar het voorstel van Napoli zal onder de huidige voorwaarden niet geaccepteerd worden. De kans is dan ook groot dat de Mexicaanse Ochoa dinsdagavond in de Johan Cruijff ArenA, in de returnwedstrijd tegen Ajax, 'gewoon' onder de lat staat.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJSM
Kijk er nog maar ff naar uit maar bereidt je vast voor op een nederlaag. Voor mij een zekerheidje. Kiev here we come.
1 0
Tecmessa
Lijkt me gunstig als ze die binnenboord houden, staat garant voor minstens één blunder a.s. dinsdag. Wat een grabbelaar.
1 0
Ferd
Weten die Belgen niet wat een ‘optie’ is?
0 0
Ajax4life16
Tuurlijk wel, en het is ook niet meer dan logisch dat ze hun 33jarige 1e keeper niet voor een jaar willen verhuren. Napoli is zo'n smerig Italiaans clubje dat Ochoa alleen wil voor 1 jaartje, en hem dan zo goedkoop mogelijk wil krijgen, desnoods met vieze spelletjes als 'huren met optie tot koop(die ze nooit gaan lichten)'. Ik kan me ergens ook vaag herinneren dat wij ook slachtoffer zijn geweest van vieze spelletjes van Napoli.. hmm
0 0
Ferd
Dat ze dat niet willen is logisch, maar dat doet niets af aan mijn vraag.

Zodra het een verplichting is om hem te kopen is het geen optie meer. Daar doel ik op.
0 0