Vieri: 'Kluivert gaat 2000 kilometer per uur'

BartVeenstra, 09-08-2018 om 13:45, 12655 views, La Gazzetta dello Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Italiaans topvoetballer Christian Vieri ziet het behoorlijk zitten in ex-Ajacied Justin Kluivert die deze zomer de overstap maakte naar AS Roma. De topspits van weleer denkt dat de Romeinse club een geweldige slag heeft geslagen door de jonge buitenspeler aan te trekken.

'AS Roma heeft belangrijke aankopen gedaan en veel geïnvesteerd in talent', vertelt Vieri in gesprek met La Gazzetta dello Sport. 'Ik ben blij met de aankoop van Kluivert. Een paar maanden gelden vertelde zijn vader Patrick al over de mogelijkheid om zijn zoon naar Italië te brengen.'

Vieri ziet vooral heel veel snelheid bij Kluivert, zo vertelt hij. 'Ik heb hem gezien bij Ajax, hij gaat 2000 kilometer per uur. Hij is erg snel, heeft kwaliteit en gaat veel plezier beleven hier. Monchi (technisch directeur Roma, red.), proficiat met deze transfer.'

In zijn eigen loopbaan speelde Vieri bij zo'n beetje de halve Italiaanse competitie, maar voor AS Roma kwam hij nooit uit. Zijn beste periode kende hij bij Internazionale (1999-2005). Daar was hij in 190 duels maar liefst 123 keer trefzeker.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MickS
Ja tof ende leuk wanneer je als 'n tweede Usian Bolt over het veld heen kan denderen. Maar als je vervolgens met de bal geen man voorbij weet te komen of fatsoenlijk te passen, sta je tijdens wedstrijden naast het veld in plaats van er op.
0 0
Lagasj
Een jonge speler moet veel wedstrijden spelen.
Dat gun ik Justin ook maar...
Gaat ie niet doen.
Binnen 2 jaar afgeschreven.
0 0
gras
Lemmingen rennen ook hard.
0 0
Red Devil
Het levert alleen niets op.
0 0
KingDusan
2000 km/h richting een reserverol.
3 0
kaashaas
Ze moeten natuurlijk ook kluivertje een beetje beschermen. Want anders is die gelijk al afgeschreven ;-)
0 0
Michelinho
Hoe harder je gaat hoe harder je crasht.
1 0
EuforischeRealist
Vergeleken bij Vieri gaat zelfs m'n schoonmoeder 2000 km/h, die was op een gegeven moment zo dik daar kon menig profvoetballer 3x uit.
1 0
Maik
Haha en het was toch zo'n geloofwaardig kereltje die Patrick
1 0
Bensco
Perroti nog steeds niet pleitte en voor El-Shaarawy willen ze iemand anders gaan halen. Kluivert speelde de hele voorbereiding tot nu op rechts. Deed het overigens niet verkeerd. Goede invalbeurt tegen Tottenham en een assist tegen Barca B. Hij mag echter blij zijn als die 10-15 wedstrijden gaat spelen.
1 0
Genant
Als je Standard - Ajax zag dan missen wel echt snelheid voorin.....met een Kluivert erbij is de kans dat je naar 0-3 countert veel groter.
3 -3
w86
Als Ziyech, Tadic (bal die hij af wil leggen op Huntelaar) en Huntelaar gewoon hun 100% kansen maken, loop je ook uit. Echt op enig moment hing de 0-3 meer in de lucht dan de 1-2.
0 0
Ajax27
Als je ziet hoe gemakkelijk Tadic een man voorbij komt en met een voorzet komt, en de snelheid van Neres, dan mis je niets.
1 -1
behangdelul
In principe heb je daar Neres en Labyad voor en later Bande en Cerny
2 -5
Ajax27
Als er iemand niet snel is, dan is dat Labyad haha. Labyad is een prima speler, maar niet voor z'n snelheid.
1 -1
Bky
Ja, en met Kluivert was de kans dat de 0-1 en 0-2 vielen een stuk kleiner.
2 0
Joseph
Toch opvallend dat hij Patrick hierover gesproken heeft. Zou hij dan toch buiten schot zijn gehouden door te doen alsof hij wilde dat hij bij Ajax zou blijven?

Voor de rest, ik moet het nog zien. je gaat geen rol van betekenis in Italie spelen als je er in de eredivisie niet voorbij komt.
3 0
stefanzob
Het gesprek kan ook zo gaan:
Kluivert: Hey Christian, er is al interesse uit Italië voor mijn zoon, hoe vind je die?
Vieri: Leuk man, ik zeg doen.
Kluivert: Nee, ik vind nog dat hij bij Ajax moet blijven voor een jaartje.
2 0
behangdelul
Oh, dus papa Kluivert was maanden geleden ook al bezig Justin weg te krijgen. Zo zijn advies om bij Ajax te blijven dan alleen maar voor de bühne zijn geweest?
2 -1
Redrum
Ja hij ging bij ons ook met 2000 kilometer per uur richting de uitgang. Wel grappig dat er nog heel veel mensen de illusie hebben dat het een groot succes gaat worden met Justin bij Roma. Overigens is geen één van die mensen Ajacied natuurlijk.
3 0
Rinban
Laatste beetje respect wat ik had voor Vieri is nu weg.
0 -1
Bky
Met 2000 kilometer per uur richting de tribune ja.
3 0