Suk stapt over naar Reims en dankt Ajax

BartVeenstra, 09-08-2018 om 09:45, 6961 views, Stade Reims |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Hyun-Jun Suk heeft de overstap gemaakt van AC Troyes naar Stade Reims. Zijn vorige club degradeerde naar de Ligue 2, maar dankzij zijn transfer blijft de Zuid-Koreaan nu actief in de Franse Ligue 1.

Suk heeft bij zijn nieuwe club een contract getekend voor vier seizoenen en zal gaan rondlopen met rugnummer 10. In zijn presentatiepraatje op de website van Stade Reims richt hij zich ook tot Ajax. 'Ik droomde ervan om voor Ajax te spelen, een geweldige Europese club. Na een training, die open was voor fans, sprak ik met de toenmalige trainer Martin Jol en ik overtuigde hem ervan dat ik een testtraining mocht doen.'

De Zuid-Koreaan overtuigde en Jol liet hem uiteindelijk twee weken meetrainen. 'Toen tekende ik een contract voor anderhalf jaar. Mijn loopbaan heb ik te danken aan Martin Jol. Ik kan hem dan ook niet genoeg bedanken', zegt Suk.

Carrièreoverzicht

Suk, die de 'Zuid-Koreaanse Zlatan' genoemd wordt, speelde na zijn vertrek bij Ajax voor veel clubs. Zo kwam hij in Nederland nog uit voor FC Groningen, waarna hij in het buitenland speelde voor CS Marítimo, Al-Ahli, CD Nacional, Vitória FC, FC Porto, Trabzonspor, Debreceni VSC en tot slot AC Troyes.

(Foto: Stade Reims)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Santiago
Ik mis Suk
0 0
433metdepuntnaarlinks
Er zijn heel wat bizarre verhalen in de recente Nederlandse voetbalgeschiedenis met Kramer, Suarez, Jeroen Verhoeven, Jonathan Reis, Theo Janssen en noem ze allemaal maar op. Maar Suk is toch ook een jongensdroom die uitloopt op een hele bizarre carriere en een Ajax-tattoo.

Je kan veel zeggen maar zo'n jongen gun je toch een prachtig jaar.
0 0
Peterv13
Held ! :)
0 0
AjaxCitizen
In Portugal deed hij het goed bij Vitoria FC. Jammer dat de stap naar Porto te groot is geweest. Wellicht was het beter geweest om bij Vitoria FC te blijven voor zijn ontwikkeling, maar als een club als Porto komt dan kan je bijna geen nee zeggen.

Toch een leuke carrière tot nu toe. Zeker als je weet dat het allemaal begon doordat hij gewoon naar de training van een buitenlandse topclub ging en vroeg of hij een kans mocht krijgen. Echte jongensdroom.
3 0
FerdiZ
geweldige kerel. geweldig verhaal. best een mooi lijstje clubs voor die jongen
2 0
Red Devil
Blijft toch een mooi verhaal met die Suk.
Kwam bij Ajax binnen wandelen en wist een contract af te dwingen maar zag zelf al snel in dat Ajax te hoog gegrepen was en maakt zo een voetbalreis langs leuke clubs en pakt op die manier toch mooi zijn centjes.
Hij bereikt heel veel op karakter en wilskracht.
2 0
AFCAwooz
Bruce Lee Suk; ik vergeet nooit meer dat filmpje van die training dat Suk die hoge bal aanneemt en Suarez helemaal verbaasd is.
1 0
robsch
Lol Sukie met zn Ajax tattoo :)
0 0
Stamhoofd
Wat een legendarisch verhaal was dit. Heeft die Martin Jol toch nog iets goed gedaan.
1 0
Fredschuit1
Ook met Ajax de CL gehaald via voorronde. Dat zijn er niet veel gelukt. Zijn eerste seizoen zeer aantrekkelijk gespeeld met geel veel doelpunten voor. Zeker in eigen huis. Niet alles was slecht..
2 0
AjaxCitizen
Voetballend was het inderdaad best aantrekkelijk het 1e seizoen. Suarez was toen echt beestachtig goed. Kon ook genieten van Pantelic. Die liet Siem de Jong ook beter spelen.
2 0