Roma-coach: 'Kluivert heeft nog tijd nodig'

BVeenstra, 08-08-2018 om 14:45, 17658 views, Football Italia | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Het zal nog wel even duren voordat ex-Ajacied Justin Kluivert een basisplaats zal hebben bij zijn nieuwe club AS Roma. Eusebio Di Francesco, trainer van de Romeinse club, laat namelijk weten dat de aanvaller nog wel even de tijd nodig heeft voordat hij echt klaar is voor zijn nieuwe avontuur.

'Ik wil even duidelijk maken dat ik precies weet wie ik kan opstellen in sommige wedstrijden', citeert Football Italia de trainer van AS Roma. 'Maar het is wel zo dat we veel spelers gebruiken, omdat we veel wedstrijden gaan spelen.'

Als voorbeeld gebruikt Di Francesco daarvoor Kluivert. 'Hij heeft zeker talent, maar hij heeft ook zeker tijd nodig om zich aan te passen aan een nieuw systeem en een nieuwe omgeving. Ik hoop dat ik straks 22 of 23 spelers heb waar ik volledig op kan rekenen tijdens het seizoen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Caparzo
Riaola heeft gezegd dat het goedkomt Kluivertje. Jij hebt er zeer goed over nagedacht en bent beslist niet voor het geld gegaan (het idee! hoe mensen dit kunnen denken!), maar voor de beste route om die transfer van 180mio zo snel mogelijk te bewerkstelligen! Dat gaat lukken hoor! Succes! Bij Roma krijg je tenminste de waardering die je verdiend!
0 0
gras
Kluivert heeft nog tijd nodig. Beter gezegd: Kluivert heeft speeltijd nodig. Als ze bij Roma hem enkel tijd en geen speeltijd geven, wordt het een Kishna / Bouy ervaring. Kluivert heeft speeltijd nodig en dus, wil meneertje zelf natuurlijk niet horen: Kluivert heeft Ajax nodig.
0 0
Pheadrus
Wie op dit forum heeft altijd "rationele" beslissingen genomen? Wie heeft niet eens spontaan dingen gedaan die niet geheel "verstandig" waren? Sommige mensen zijn "onrustiger" dan anderen en hebben afwisseling nodig. Laat die jonge gewoon. Hij heeft het recht om zijn eigen pad te kiezen, net als de rest van ons.
0 -3
gras
Tering, wat een ontzettend zwak verhaal zeg. Er is teleurstelling omdat we hem graag bij Ajax zouden willen zien en een blinde nog kon zien dat dat een wederzijds belang was. Het is een stupide, en niet slechts emotionele beslissing, waarbij hij vooral graag naar Ajax wijst als hoofdschuldige. Ik heb dat Bouy niet zien doen. Die neemt zelf de verantwoordelijkheid voor zijn faliekant foute beslissing.
0 0
Luie
ik doe het zelfde werk als me vader en ik zal nooit twijfelen aan zijn woord
0 0
Sluk
Bij de transfer hebben ze Kluivertje vast vertelt dat ze grootse plannen met hem hebben. Ik geloof dat oprecht. Echter, niets zo opportunistisch als de voetbalwereld. En dus zullen ze ook in Rome geen geduld hebben en wordt hij de winterstop verhuurd. En zie dan maar eens als jong jochie jezelf te bewijzen bij Frosinone oid. Echt niet dat het zo makkelijk is om de pannen van het dak te spelen met een deuk in je zelfvertrouwen en de druk van alles en iedereen die vond dat je beter bij Ajax had kunnen blijven om daar volwassen te worden. Zouden ze dan toch gelijk hebben?
0 0
BRR59
Het is vooral jammer voor het Nederlandse voetbal. Weer een talent wat niet speelt en dus ook niet beter wordt.
1 0
RonaldK
Dan heb je het voor elkaar. thuis lekker op de bank, op je werk op de bank en je centjes op de bank
3 0
MankeNelis
Dat is mooi, dan horen we voorlopig niets meer van hem.
0 0
geronimo
maw ze kunnen hem niet gebruiken
0 0
korem
Snap je toch niet ! Vroeger gingen de spelers bij ons weg als absolute uitblinker om vervolgens bij een topclub een directe versterking te zijn. Tegenwoordig gaan spelers weg bij een leuk seizoen of sterker nog een paar goeie wedstrijden om vervolgens bij een top/subtop club op de bank te zitten. Ik vind het zo jammer van zon talent voor Ajax maar ook voor oranje !
1 0
EzraAjax95
Ongelofelijk dat mensen hier zo minachtig naar Kluivert toe reageren. Ondanks dat ik het voor hem ook veel te vroeg vind om nu al zo'n stap te maken, moeten we gewoon zijn keuzes respecteren. Hij zal daar in Rome ervaring op doen en het zal een goede leerschool voor hem zijn als hij het niet redt. Ik wens hem alle succes toe, ook met het oog op het Nederlands elftal. Ga je dromen na
1 -9
Bky
Ik heb geen minachting voor Kluivert hoor.

Dat is veel te zacht uitgedrukt. Ik haat hem eerder tot op het bot.
2 0
Ajax#1900
Goud
0 0
Hans Kraay Jr.
Hahaha geweldig reactie!
0 0
Hans Kraay Jr.
Het is toch schrijnend dat zo een beetje iedereen dit scenario voorspelde en voor het seizoen al goed en wel begonnen is wordt al duidelijk dat kluivert op de bank begint.

Maar goed hij wist het zelf allemaal beter wordt het toch een beetje het verhaal van: I hate to say I told you so.

Ik blijf het gewoon een oerdomme beslissing vinden van hem, geen haat wel erg dom.

“En ga je dromen na,” denk niet dat het zijn droom is geweest om bij Roma op de bank te belanden.
1 0
grannig mokum1
Het is gewoon hoe het gegaan zijn dat bla bla over ajax, Kluivert moet juist dankbaar dat hij voor ajax mag spelen...
2 0
Ajax#1900
Haha pleur even op met dit kansloze respect gelul zeg, je weet totaal niet waar je het over hebt.
2 0
ajax1forever
Het banken is begonnen, zitvlees kweken Justin!
3 0
ajax4ever01
hahahaha
1 0
jariafca020
Doodzonde van zn talent, maar dit gun ik hem van harte. Over een paar jaar wordt ie opgepikt door PEC of Groningen ofzo...
2 0
Hans Kraay Jr.
Ik denk dat hij over een paar jaar Rapper wordt.

Lil Kluivert.
1 0
Vak M
Dat zeiden ze ook over Kishna en El Ghazi. Ze zijn er mooi ingetuind en wij missen hem niet
2 0
Dexy
Over twee jaar speelt hij bij PSV, let maar op...
2 0
BarAjax
Te hoog gegrepen man. Begin eens met PEC.
1 0
A'dammer
Begin van het eind. En dat binnen 2 maanden...
Wel fijn dat hij de beslissing van de overstap naar Roma met zijn familie heeft genomen, of toch niet? Dat deed ie alleen... Of...???

Dit gaat exact het verhaal worden waar de meeste mensen rekening mee hielden (en sommigen op hoopten).
0 0
Jelephi
Wat kan ik hiervan genieten
1 0
JanTa
Op een correcte wijze word gezegt dat Kluivert (voorlopig) nog niet klaar is voor de serie A.
1 0
MickS
Goh en onze Grote Justin Die Te Goed Was Geworden Voor Ajax, hij zou Roma wel ff helpen kampioen worden... helpen vanaf de bank dus. Tja.

Doodzonde
1 0
Wereld
had toch maar naar Patrick geluisterd.
1 0
Ajaxvooraltijd
Met andere woorden....De tribune is al in zicht vanaf de bank.
1 0
JSF
Hopelijk voor alle (in ieder geval Ajax)spelers in de Rioolrat-stal het definitieve signaal niet meer naar deze man te luisteren. Hij is er niet op uit de juiste zaak (ontwikkeling) voor z’n spelers waar te nemen
1 0
Rsv
Hahahaha heerlijk zeg
3 0
kaashaas
Er is geen beter vermaak dan leedvermaak.
Succes Justin met jou goede zaakwaarnemer.
Iets zegt me dat je een mega lijst van clubs op je naam gaat krijgen. Heerlijk voor rioolrat al dat tekengeld. Wie weet tracteerd rioolrat je nog wel op een MC flurry..

Ps. In het 2e smaken ze net zo lekker
5 0
MrPink
Tribune!
0 0
Ajax27
En hier begint het...
In december/januari wordt ie verhuurd, dan nog een keer, en dan wordt ie verkocht.
Ik zie Kluivert nu al roepen: "Ik heb nooit een eerlijke kans gehad in Rome, miljoenenaankopen en vedettes die al gepresteerd hadden kregen ten alle tijden de voorkeur".

Kluivertje, Kluivertje... je tijd bij Ajax had zo mooi kunnen worden. Maja Tadic voor jou in de plaats. Daar kunnen we wel mee leven ;-)
7 0
Schwalbino
Geeft niet. Ma en stiefvader hebben nu het leventje waarvoor ze altijd al voorbestemd waren en Justin kan dan lekker veel tijd bij de familie zijn.
1 0
marco1972mb
lekker op de tribune zitten......hahaha
0 0
Bky
Is Raiola al bezig een transfer te forceren? Zo ga je niet met de absolute vedette Kluivert Jr. om. Die jongen is 160 miljoen waard. Dat is toch de eerste speler die je op het opstellingsformulier zet.
4 -2
Jan Doedel
Grappig dat iedereen dit eigenlijk wel zag aankomen behalve Justinnetje zelluf haha.
2 0
rayclarke
Banken? Die is weg!
1 0
Web
Daar kijk ik van op
3 0
Bocarra
Kijk Donny vd Beek. Zo doen ze dat bij clubs in het buitenland. Je denkt toch niet dat Kluivertje nu gaat roepen dat ie weg wil. Braaf op het bankje of tribune en knokken voor je plekkie.
11 -1
Ismael Urzaiz
And so it begins
1 0
3*stars*3
No surprise.
Maar die domme rat, heeft in ieder geval een dikke bankrekening.
Sportieve plaatje, komt op de 2e plek.
Misschien kan hij af en toe ff met Bouy lekker chillen, als die weer in Italië is.
3 0
Redrum
Ja Bouy is toch wel het mooiste voorbeeld wat er is. Meneer ging het wel even maken bij Juventus. Ik zou zeggen check voor de grap even zijn Wikipedia. Dat overzicht is echt ongelofelijk: Juventus van 2012-2017 O wedstrijden. In die 5 jaar is meneer aan 5 verschillende clubs verhuurd, waarvan 2 keer aan PEC. Toen transfervrij naar Leeds United, waar hij ook nog geen officiele wedstrijd voor heeft gespeeld en door wie hij is verhuurd aan een club uit de Segunda Division. En ook daar heeft hij in 1 seizoen slechts 2 wedstrijdjes gespeeld. Meneer heeft sinds zijn vertrek bij Ajax, toen hij aanvoerder was van de A1 in totaal 88 wedstrijdjes gespeeld en 6 doelpunten gemaakt. Was hij bij Ajax gebleven had hij wellicht alleen voor Ajax al meer wedstrijden gespeeld en meer doelpunten gemaakt in 3 seizoenen. Maar goed, we zullen het nooit weten. Deze jongen speelt binnen nu en 2 jaar waarschijnlijk amateurvoetbal. Ik hoop dat hij nog wat gespaard heeft van zijn Juventus-salaris.
6 0
3*stars*3
Ha precies.
Had hem een tijd geleden ff opgezocht want ik vroeg mij tijdens hele soap rond Kluivert af, waar die Bouy nu zit.
Gewoon triest en we moeten natuurlijk geen medelijden hebben met hem want hij heeft een gevulde bankrekening (denk ik).
Maar sportief heeft hij er helemaal niets aan gehad en meneer is van generatie Klaassen dus, al 25/26.

That was it voor Bouy en Mino kijkt echt niet meer om hoor...
1 0
Ajax27
Ultieme voorbeeld van een groot toptalent dat door een hele hoop verkeerde keuzes helemaal nergens komt. Als ie nu gewoon in Nederland was blijven voetballen en via het niveautje PEC, Utrecht, weet ik het gewoon wedstrijden in de benen zou krijgen.. maar nee, er doet zich weer een redelijk mooi naampje voor en hoppa, weer weg.

Hij was in de jeugd van zijn lichting één van de beste, al dan niet dé beste. Jammer dat we nooit zullen weten hoe z'n carriere zou zijn gelopen als ie eerst gewoon 3-4 jaar in Ajax1 had gestaan.
2 0
afcas
maar dat is in mijn ogen ook een probleem van ajax. zoals jij zegt was hij in de jeugd zo goed als de beste. alleen was hij niet de eerste die doorschoof. dat was een davy die met alle respect qua type veel minder bij ajax past dan een type bouy. zag je overigens ook met vd beek/nouri. koppel dat met het welbekende gebrek aan communicerend vermogen en dan ga je als speler toch beginnen na te denken. nouri is dan een uitzonderlijk geval die echt alleen maar dacht aan ajax 1, maar we moeten niet naief gaan doen en denken dat spelers niet verder kijken dan ajax. daarom vind ik bouy een verkeerd voorbeeld. hij was sowieso al ouder dan de meeste die te vroeg naar het buitenland gaan en werd duidelijk achter klaassen in de pikorde geplaatst terwijl het een betere ajax voetballer was. de meeste talentjes die gaan stonden nooit in iemand schaduw.
0 -3
Piejotter
10 basisplaatsen per seizoen of minder? Justin gaat ervoor? Of krijgt hij toch nog spijt als haren op zijn hoofd en word na een seizoen weer verkocht of verhuurd?
1 0
migilo
Oei.... dat is wel heel vroeg voor dit soort teksten.
Hopelijk voor Kluivert loopt de concurrentie wat blessures op want anders vrees ik voor een lang seizoen.
1 0
Joseph
Met een beetje geluk blijft hij op de bank zitten, is al meer dan ik verwacht had..
1 0
rensss
Dit zagen we allemaal al van mijlenver aankomen... Balen knul, had gewoon naar je pa geluisterd!
2 0
voorkennis
Ooh ik dacht juist dat Kluivert de aanvoerdersband kreeg met rugnummer 10, en in Gazetta had verteld "zolang ik het shirt van Roma draag verliezen we geen wedstrijd meer "
6 0
Bensco
Kluivert na transfer:

“FK Oeral zit altijd in mijn hart”
11 0
Redrum
Ik ben hier bij Cesena gekomen om kampioen te worden.
8 0
Bensco
“Meizhou Hakka is een warme club”
5 0
gras
Joh.
0 0
AjaxfanRuben
Zonde
0 0
Duif63
Dit zijn nette woorden om te zeggen dat hij het niveau niet aan kan. Volgende stap is hem in de winterstop verhuren. Geen leedvermaak want ik blijf het zonde vinden dat hij weg is. Had zeker nog 2 jaar moeten blijven.
2 -3
3*stars*3
Ow, als hij dit seizoen 10 potjes speelt, waarvan 9 dmv invalbeurtjes en volgend seizoen verhuurd wordt aan SPAL, heb ik zeker leedvermaak.

Ik ben niet vergeten hoe vies hij het speelde en vooral Ajax de schuld gaf want Ajax wilt alleen verdienen.
Daarna een uitdagende foto op zijn insta.
Van mij mag hij mislukken en ff laten zien dat hij een slechte voorbeeld is, voor de jeugdspelers.
1 0
JBxxx
Wat zou het mooi zijn als wij met deze selectie Champions league gaan spelen en kampioen worden!
En Kluivert gaat banken of tribune en uiteindelijk maar verhuurd word aan Bari haha, wat een loser!
2 -1
Ajax4life16
Ik heb een glimlach van hier tot Tokio op mn gezicht nu.
9 0
Ajax#1900
Hahaha dit is toch stiekem wel genieten hoor. And so it begins...
8 -1
chuckie88
De eerste tekenen van een plekje op de bank of tribune zijn er al....
10 0
Redrum
Precies, al had ik niet verwacht dat hij al zo snel op de bank zou belanden. Zonder ook maar één officiele wedstrijd te hebben gespeeld laat de coach al weten dat hij (nog) niet in aanmerking komt voor de basis.
7 0
Redrum
Maakt niet uit, in deze fase van zijn ontwikkeling is het voor Kluivert niet cruciaal om veel minuten te maken. Blijft een briljante zet om nu al te verkassen.
29 -1
chuckie88
sarcasme off #
3 0
Redrum
Exact.
2 0