[Update] Fosu-Mensah tijdelijk naar Fulham

FinnDekker, 09-08-2018 om 21:20, 8908 views, Sky Germany; Voetbal International |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Oud-Ajacied Timothy Fosu-Mensah staat voor een nieuwe verhuurperiode. De fysiek sterke verdediger gaat door Manchester United verhuurd worden aan Hertha BSC, zo meldt Sky Germany. Het zou voor de 20-jarige de tweede keer zijn dat hij wordt uitgeleend.

Fosu-Mensah werd in 2014 door Manchester United weggehaald uit de jeugdopleiding van Ajax. Onder Louis van Gaal debuteerde de rechtspoot vervolgens voor de Engelse grootmacht. Na twaalf duels gespeeld te hebben werd hij vorig seizoen verhuurd aan Crystal Palace. 

Bij Palace maakte Fosu-Mensah een prima indruk en hield hij zich staande in de Premier League. Dit leidde zelfs tot een debuut in Oranje, waarvoor de verdediger tot dusver tweemaal uitkwam. Deze voorbereiding kreeg Fosu-Mensah opnieuw de kans bij Manchester United, maar manager José Mourinho denkt nu dat het voor de Nederlander opnieuw beter is om elders speeltijd op te doen.

Bundesliga-club Hertha BSC biedt uitkomst voor Fosu-Mensah. De Duitsers huren de verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, voor één seizoen. De verwachting is dat de deal spoedig officieel gemaakt wordt.

Update - 21.20 uur (9 augustus 2018) - Fosu-Mensah verkast tijdelijk naar Fulham

Niet Herta BSC maar Fulham is de nieuwe, tijdelijke werkgever van Timothy Fosu-Mensah. De oud-Ajacied kon niet rekenen op een vaste plek bij Manchester United onder Jose Mourinho en kiest met een verhuur voor speeltijd in Londen. Eerder gaf de talentvolle verdediger nog wel aan niet opnieuw uitgeleend te willen worden. Dit gaat echter alsnog gebeuren volgens Voetbal International.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afcas
toch knap hoeveel mensen hier jonk de schuld geven van het niet uitdelen van contracten aan 16 jarigen toentertijd. ten 1e was het iets uit plan cruijff en dus door cruijff zelf bedacht en niet door jonk. ten 2e was het toch duidelijk dat jonk niet over deze zaken ging? toen rond zijn vertrek las je overal dat jonk alleen namen mocht voordragen aan overmars welke jeugdspelers maar ook trainers een contractverlenging/nieuw contract verdienden. alleen luisterde overmars nooit naar zijn adviezen...
0 0
Duif63
Zou hem graag bij ons zien.
0 -1
Ajax27
Ik niet. Wat voor kutsignaal geef je dan af aan je eigen jeugd. Ga maar lekker weg op je 16e, dan kopen we je op je 20e of 21e wel weer terug na 3 mislukte verhuurperiodes. Alstublieft nee, al hoe goed een speler is. Je bent jarenlang opgeleid, behoort tot de top van je lichting, je weet dat je een contract krijgt en dan laar je de club zitten die met tientallen trainers en tig resources jouw talent zo goed mogelijk heeft ontwikkeld? No way, laat PSV ze maar kopen.
2 0
Bky
Nee.
0 0
Ünuvar
Fosu mensah moet maar weer naar ajax komen...
0 -1
TvdH
kansloos verhaal. Op je 16e vertrekken bij ajax is hetzelfde als voortijdig van school af gaan zonder diploma. Sommigen komen er inderdaad alsnog wel, maar het grootste deel eindigt gewoon met een pompwagen in de fabriekshal.
0 -1
Ajax27
Ja op je 18e debuteren en nu op je 20e meer dan 30 Premier League duels hebben gespeeld lijkt me ook vreselijk. Dat toptalent Frenkie van ons die een jaar ouder is heeft er minder in de benen. Dus ja zo slecht heeft ie het niet.
0 -2
Tijndw
Je overdrijft het wel heel erg, hij speelt gewoon in de PL met een heel lekker salaris. Man man man....
2 0
afca95
Dat je weg gaat bij Ajax prima! Dat je je te groot voelt voor Ajax ook prima. Maar kies dan n club waar je de kans krijgt. Dat krijg je niet in de all about money premier League! Zoals velen zijn mislukt. Nu bij Hertha volgend jaar bij Augsburg paar jaar later bij Veeveevee paar miljoen opzak en dat is t.
0 0
Bensco
TFM zijn salaris is overigens 20.000 pond per week. Dat is 1.040.000 pond op jaarbasis en dat is omgerekend ongeveer 1.16 miljoen euro. Dat is exclusief bonussen.
0 0
Ferd
En voor belastingen
0 0
DonAdam
Die had dus al 2 jaar een basisplaats bij ons gehad.... Ik wil niet zeggen dat hij het niet gaat redden via zijn huidige route, maar volgens mij heeft hij nogal wat vlieguren gemist, waardoor hij uiteindelijk niet zijn volle potentieel bereikt.
1 0
Jop909
dit zou natuurlijk echt de perfecte rechtsback zijn geweest voor dit ajax elftal. Dan was het team echt af geweest (met misschien nog 1 buitenspeler)
0 -1
OKP-AFCA
Wat doet iedereen alsof hij Ajax afgewezen heeft en niet wou blijven?

Hij kreeg geen contract bij Ajax en hij kon er wel een krijgen bij United... tja.. iedereen hier zou natuurlijk op amateurbasis bij Ajax blijven spelen maar hij kiest er dus voor om wel ergens met een contract te gaan voetballen.

Nee, kan hem niet veel kwalijk nemen. Erg jammer is het wel maar dit is gewoon een grote fout van Ajax (idee Jonk en Cruijff) geweest.
5 0
Joseph
Want het is super belangrijk dat een kind van 16 een contract krijgt. Ondenkbaar dat een kind moet wachten tot zijn 17e..
Nee, het was niet handig, maar ik ben benieuwd hoe de carrière er van deze jongens er uit gaat zien. Misschien hebben ze het toch goed gezien en filter je er zo de rotte appels uit.
0 -1
behangdelul
Bekijk het maar zo, als TFM
Had gebleven hadden we nu niet de nieuwe trabelsi in de vorm van mazraoui op RB gehad
0 -2
Rdk1983
Over paar jaar is Kluivert. Hoop dat die kids hiervsn leren.
1 0
DonAdam
Ik betwijfel het, want die kids zijn zo eigenwijs. Nota bene Kishna, die na de winterstop bij ADO op de bank zat, raadde Kluivert aan om bij Ajax te vertrekken. Bij Ajax weggaan was volgens Kishna het beste wat hij gedaan had. Ik denk dat Kishna graag reist en veel van museumbezoek houdt, want spelen heeft hij na zijn vertrek bij Ajax niet veel meer gedaan bij Lazio, Lille en ADO.
0 0
Ozymandias
Kishna heeft de juiste keuze gemaakt door te vertrekken. Hij heeft twee tikkende tijdbommen in zijn knieen zitten (voor zijn zestiende had hij al een kraakbeen transplantatie in beide knieen ondergaan) en heeft nu ten minste nog zo veel mogelijk kunnen verdienen. Ik had precies dezelfde keuze gemaakt als ik hem was.
1 0
Pinpanter
En Kishna had een mening en daar was FdB niet zo blij mee. We oordelen altijd wel makkelijk over spelers die jong vertrekken maar soms speelt Ajax daarin ook geen gunstige rol. Ajax zou zich best een mogen afvragen of er geen verbetering mogelijk is: een vroeg vertrek is een gemiste kans, zowel sportief als financieel. En afgezien daarvan, als ze later vertrekken - zie Klaassen - is dat ook geen garantie op een glanzende loopbaan. Vergelijk het uitlenen van Klaassen met Fonsu: beide nu uitgeleend naar Duitsland maar dan heeft Fonsu in ieder geval al een betere indruk gemaakt in de PL.
0 -1
Ajax#1900
Huh? Klaassen is niet uitgeleend hoor, en TFM was echt een toptalent, Klaassen gewoon een nuttige speler.
0 0
Radie125
Lezen jullie mee 019 en O17 spelers van Ajax met veel talent
0 0
gras
Nou, wat een top beslissing om de opleiding te verlaten en niet eerst door te breken bij Ajax en vanuit daar rechtsback te worden van oranje.

Een huurling bij Hertha.

Ongelooflijk dat deze gasten er steeds weer in stinken.
5 0
marco1972mb
Bij Manu verdient hij wel 5 x zoveel als bij Ajax,dat helpt natuurlijk ook he.
1 0
Jornnn
De ligt verdient straks 2x zo veel als TFM. Kwestie van doorrekenen tot je 34e.

Als je money wil maken, moet je risico’s nemen. TFM koost voor snel geld.
0 0
Ferd
Lulkoek. Jeugdcontracten in Engeland zijn niet bijzonder hoor. Hij vangt echt geen miljoenen per jaar
0 0
Mikes
Mensen stop nou eens met TFM in het zelfde hoekje te plaatsen als Reden, Castillo etc. Het verhaal van TFM was heel anders. Jonk besloot 16 jarigen geen contract meer te geven. TFM kreeg geen contract terwijl allerlei 17 jarigen die veel minder waren boven hem wel een contract kregen. Vervolgens krijgt hij een aanbieding van 400k (zoiets zijn de jeugdbedragen voor grote talenten) van Manchester United.
1. Je krijgt dus niet het vertrouwen van Ajax die je hoort te krijgen als zeer groot talent
2. Hij krijgt het vertrouwen van united wel en heeft de zekerheid van inkomsten de aankomende jaren.

Is gewoon een enorme fout van Jonk geweest. Dilrosun en TFM zijn gewoon genaaid door Wim Jonk.
1 0
Joseph
Het is goed dat Ajax het teruggedraaid heeft, ze hebben zich verkeken op arme gezinnen en de gierigheid van sommige talenten die geld boven carrière verkozen. Maar goed, we moeten zien of die talenten de top halen, misschien had Jonk (Cruijff) toch gelijk, als ze niet voor hun carrière kiezen, worden het geen toppers.
0 0
Ajax27
Ja want Jonk bepaalde in zijn eentje dat Jeugdspelers van 16 jaar geen contract kregen.... zucht Know your facts bitch. Beleid van Cruijff om 16 jarige die nog niet voor Ajax1 in aanmerking kwamen een contract te geven. Of durf je nu ook op Cruijff af te geven? Overmars en consorten zagen snel genoeg de negatieve effecten van dit beleid door plan Cruijff en hebben dit zo snel mogelijk gewijzigd.
0 0
Ferd
Niet genaaid door Jonk, was onderdeel van plan Cruijff, contracten pas bij 17
0 0
Cello
Dat is ook maar een drogrede, waar iedereen achteraan loopt. Ja.... je verdient bij City idd 5x zoveel als je daar als topspeler binnenkomt. Maar als jeugdspeler is dat niet zo.

Hetzelfde werd ook laatst nog gezegd over Kluivertm dat die 5x zoveel ging verdienen....maar die vangt 1,5 mio. Bij Ajax had ie misschien net de 1 mio aan kunnen tikken als ie het goed gespeeld zou hebben....dus óók dat is geen 5x.
1 0
amthree
Top transfer! Was een goede stap voor hem om daar naar toe te gaan.......
0 0
MelleAfca
Begin van de ondergang
0 0
Blankenburg
Waren beiden supertalenten en nu samen bij Hertha. Hadden nu ook samen in Ajax 1 kunnen spelen. Hulde aan de zaakwaarnemers....
3 -1
AFCZlatan
Fosu-Mensah en wie is die andere?
0 0
Ferd
Dilrosun
4 0
Redrum
Goed bezig jongen kansloze pisknuppel. Volgende stap op huurbasis naar Pec Zwolle?
9 0
ditisdebeslissing
zonde.
4 0