'UEFA denkt aan drie divisies met 96 clubs'

FinnDekker, 26-07-2018 om 19:10, 15753 views, Voetbal International |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Met de komst van grote investeerders in het hedendaagse voetbal dreigt de opzet van veel toernooien te wijzigen, of zelfs te verdwijnen. De UEFA is momenteel bezig met een plan om verschillende partijen tevreden te houden. Hoe? Met Europees voetbal voor 96 clubs in de nabije toekomst.

'Met consortia die de markt verkennen is het voor UEFA nu zaak in Europa zoveel mogelijk draagvlak te winnen. Doel is de grote middengroep tegemoet te komen door het deelnemersveld van de Europese toernooien uit te breiden van de huidige 80 naar 96 clubs', tekent Voetbal International op. 'Alle plannen die in Zwitserland tot dusverre op tafel kwamen, gingen inderdaad over meer deelnemers.'

Er waren al plannen om uit te breiden, maar nu wordt er gesproken over een nog groter deelnemersveld. 'Het idee is om drie divisies van 32 maken, waarmee er dus een toernooi bij zou komen. Duidelijk is in elk geval dat 96 clubs het uitgangspunt is. Ten opzichte van het eerste jaar, in 1955, zal dan in 2021 het veld inmiddels zijn verzesvoudigd. Op die manier denkt de UEFA iedereen aan boord te houden en tegelijk de omzetten te verhogen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Pak het meteen goed aan: Maak 4 regionale liga's (Noord, Oost, Zuid, West) beetje zoals de NBA en deel 4 grote prijzen uit. Laat de winnaars daarvan ook nog eens halve finale en finale spelen voor de ultieme Europese prijs.
Landelijke competities beetje verkleinen en je bent er.
0 -1
Babangida83
Het doel lijkt hier puur de omzet te verhogen en niet het voetbal te verleuken (door meer concurrentie te creeeren). Want daar wordt niet over gerept, het voetbal zelf. Omzet in de toekomst is natuurlijk altijd lastig in te schatten, dus zo kun je plannen wat je wilt, zolang de politieke wil er maar is. Zeker als het voetbal saaier wordt omdat er maar een paar kunnen winnen. Al zal het denk ik een bredere top worden en geen top 4 zoals nu met Barca, Madrid, Bayern en inmiddels City die de CL kunnen winnen.

Ben echt heel benieuwd naar de details van de plannen en wat er precies met een 'league' bedoeld wordt.
0 0
Suarez16_
Breid de EL maar uit en laat de nummers 3 van de CL niet door stromen.
0 -3
Maus1978
Er is maar één heel simpele regel nodig om alle problemen op te lossen. En die regel bestond vroeger al: maximaal aantal buitenlandse spelers dat opgesteld mag worden (vroeger 3 max.). Voilá, gelijkheid in het voetbal is weer zo goed als terug. Gekte op de transfermarkt voorbij. Maar goed, zijn allerlei machten en lobby's die dit tegenhouden waarschijnlijk.
1 -1
geendagsvlieg
Die regel bestond alleen in de nationale competities met de nodige uitzonderingen. In de Eredivisie was je bijvoorbeeld voetbal Nederlander na vijf seizoenen.

In de Europese competities had je die beperking niet en aangezien elk land zijn eigen regels voor het aanvragen van de nationaliteit heeft, schiet dat weinig op.
0 0
Jorehn
En daarmee schaffen we het vrije verkeer van werknemers binnen de EU maar gelijk af? De UEFA is misschien best invloedrijk, maar ik schat de Europese commissie nog iets invloedrijker in...
1 0
RusselWestbrook
Dit zal alleen maar tot gevolg hebben dat nationaliteiten zo vloeibaar worden als water.
0 0
RusselWestbrook
Ik vind dit te weinig. De nationale competities moeten weg, daar zit het probleem in Europa. Grote clubs uit kleine landen zitten gevangen in hun eigen competities die nooit dezelfde inkomsten kunnen genereren als de competities in grote landen.
1 0
trainerdv
Voor nationale competities is juist het allermeeste draagvlak. Vrijwel geen enkele fan wil dat de landelijke competitie verdwijnt.
0 0
Caparzo
EC2 weer invoeren en je bent er..
1 0
RusselWestbrook
EC2 was een extreem zwakke competitie, doe maar niet.
2 -1
Duif63
Na de invoering van de CL wel. Daarvoor niet.
0 0
RusselWestbrook
Altijd het zwakste Europese toernooi geweest. Logisch ook, want zelfs amateurclubs konden zich bij wijze van spreken kwalificeren.
1 0
koppendicht
Het hele Europese voetbal is verkloot door de UEFA. Alles wat ze invoeren holt het voetbal verder uit, omdat ze zich alleen door geld laten leiden. Nu ook weer deze onzinnige divisies.
1 0
Ajax4xbestevaneuropa
Hoe meer clubs en wedstrijden voor de uefa in europees verband, hoe meer ze kunnen verdienen aan sponsors en tv inkomsten etc.
Ajax hoort toch altijd in de CL mee te doen, wat is dat nou voor onzin. Sommigen zien Europa league als niveau voor Ajax. Die zijn vergeten dat we City uit pakten en Barca thuis en Psg had veel moeite met ons. Vaak madrid loten,madrid toen thuis met die goal die werd afgekeurd, zagreb-lyon, veel pech.
Dus al maken ze 5 competitie's Ajax hoort altijd CL te spelen met 4 van die bekers. Zonder CL is mijn Ajax seizoen al een tikkie minder, komt waarschijnlijk door de jaren 90. Finale-Finale-Halve finale.
2 -2
makaveli
Wat wil je hier dan mee bereiken? Dan is er dus een League nog onder de Europa League. Het 1e toernooi krijgt al het grote geld en dan vernevelt het zo naar beneden. Je wilt tegen de beste clubs voetballen. Op deze manier speel je altijd in de middenmoot van Europa. Oké daar horen we misschien ook thuis maar eens in de zoveel jaar wil je een x met de grote jongens mee doen.
0 0
skinny hein
bedoelen ze niet 3 potten met 32 teams ? Dus ook de grote clubs verspreid?
Dan hou je in februari van elke pot de beste over , om vervolgens KO te spelen.
Geen idee maar denk zoiets.
0 0
Rik428
Ik denk niet dat de grootste 16 clubs van Europa staan te trappelen om mee te werken aan een plan waarin ze wedstrijden gaan spelen tegen Slavia Praag, Vitesse en Dinamo Minsk. Dat verkoopt niet in Azië en het Midden-Oosten.

Ik denk dat je moet denken aan een soort top-league waar bijvoorbeeld elk jaar de eerste 5 a 6 van de 6 beste landen aan meedoen en dan nog twee toernooien voor de rest.

En ondertussen wordt de kloof dan groter en groter
0 0
Rujar
Mooi plan echter i.p.v. een cup graag een competitie
0 0
GvanAchteren
Ik ben voor een Europese competitie in de plaats van de nationale competitie. Misschien naast het nationale bekertoernooi. Maakt het voor clubs uit de kleinere landen mogelijk om ook mee te eten uit een grotere ruif. Onze top 5 of 6 zou daaraan mee moeten kunnen doen. Met een goede promotie/degradatie regeling vanuit en terug naar de nationale league.
0 0
Yo
Ik vind dit een goed idee. Komt Ajax waarschijnlijk meestal in de tweede divisie met clubs die vergelijkbaar zijn.
1 -4
KlasseLasse
en dan zn grote finale in de arena zou tof zijn
0 0