'Gevoel dat wij sterkste ploeg waren op het WK'

BVeenstra, 11-07-2018 om 08:30, 7237 views, Sporza |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ex-Ajacied Jan Vertonghen baalt als vanzelfsprekend enorm van de uitschakeling van België op het WK in Rusland. Dinsdagavond gingen de Belgen met 1-0 onderuit tegen Frankrijk, waardoor De Rode Duivels nu moeten strijden om plek drie.

Dat laatste was volgens Vertonghen niet per se nodig, zo vertelt hij in gesprek met Sporza. 'Ik had het gevoel dat wij de sterkste ploeg op dit WK waren', begint de Belg. 'Het is jammer dat je zo moet verliezen. Ik had het gevoel dat er meer in zat. Je verliest liever tegen een veel beter elftal, al stond Frankrijk wel heel goed.'

De Fransen stonden verdedigend erg sterk en na afloop werd er door menigeen zelfs gesproken over anti-voetbal. 'Wat je tegen dit Frankrijk moet doen? Eerst scoren en dan moeten zij komen. Dan zijn ze minder sterk. Maar zij hebben het defensief goed gedaan en heel weinig kansen weggegeven', vertelt Vertonghen, waarna hij aangeeft dat er in de toekomst wellicht nog een prijs gewonnen kan worden door de huidige generatie. 'Ik had ze ook graag zondag blij willen maken. Dat is jammer genoeg niet gelukt. Deze groep had echt meer verdiend. Deze ploeg kan zeker nog doorgaan. Ik heb het gevoel dat deze spelers er nog twee toernooien alles kunnen uithalen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eenamsterdammer
Zoals Frankrijk tegen de belgen speelde zo speelde de belgen tegen Brazilië.
0 0
Freddy Al
Dit WK laat zien dat je met resultaat voetbal ver kunt komen in het geval van Frankrijk mogen we ook erkennen dat ze een aantal uitzonderlijke talenten hebben lopen met een geweldige individuele actie.
België is daar tegen aan gelopen, een klein beetje realisme is ook op zijn plaats; België verzuimde ook om in de laatste fase van de wedstrijd risico te nemen.
Ik had het de Belgen veel meer gegund maar helaas mocht het niet zo zijn.

Deze trend in het internationaal voetbal is al lang te zien en dat doet geen goed;het tactisch meest risicoloze spel zorgt voor resultaat maar maakt het nauwelijks meer de moeite waard om naar voetbal te kijken.
Indirect zijn daar de grote geldstromen, overdreven verwachtingen en opgeklopte ,haast idiote, belangen debet aan.

Ziehier ook ons eigen dilemma; moet het resultaat voorrang krijgen of de uitvoering.
Een situatie waarbij de pure kwaliteit doorslag geeft met een bijbehorend resultaat zal steeds minder voorkomen, ook de rol van de meestervoetballers (Messi Ronaldo) blijkt minder zwaar te gaan wegen.
Ik kan me de tijd nog heugen dat ik Ajax ,na de succesperiode in de jaren 70,wedstrijden zag verliezen maar toch onder de indruk was van de acties van Ling,Tahamata,Olsen,Bergkamp bijvoorbeeld.
Nu lijkt dat onmogelijk; mindere resultaten leiden tot anarchie in de achterban,rellen op de tribune, bedreigende bezoekjes op de training, aanhouden van spelersbussen, bedreigen van bestuursleden.

De gedachte dat er met een goed beleid en opleiding aan beide eisen voldaan kan worden lijkt achterhaald.
0 0
aka
Worden de Belgen aangepakt met het voetbal wat ze al 40 jaar spelen en en dan beginnen ze te zeuren
0 0
mcatarinob
Wel de sterkste, maar geen schaduw van de wedstrijd tegen Blazilië.
0 -2
Ruff Rhythim
Waar hebben die Belgen het nou steeds over?
Zij waren beter? Frankrijk speelde anti-voetbal?
"Liever met dit voetbal in de halve finale verliezen, dan met het voetbal van de Fransen in de finale staan. " ?

De keiharde statistieken, die geen enkele ruimte tot discussie meer over laat:

Schoten: Fr 19 Bel 9
Schoten op doel: Fr 5 Bel 3
Balbezit: Fr 36,4% Bel 63,6%
Corners: Fr 4 Bel 5
Overtredingen: Fr 6 Bel 16

Maar nee,. Belgie was beter...
3 0
aka
Idd
0 0
Bensco
Zag het wel aankomen. Maar België was met vlagen gewoon dominanter en voetballend beter dan Frankrijk. Frankrijk was vooral goed in het zone verdedigen, waardoor België op het laat genoodzaakt was om lange ballen naar de 16 te werken. Leek wel alsof Fellaini op een gegeven moment de spits was van België .
0 0
Ajax4proud
Ik had 2 aanvallende ploegen verwacht. België is niet de sterkste, maar Frankrijk wist dat België sterk was als je ook van Brazilië kan winnen, anders ga je niet je aanvalsstyle inleveren voor counter voetbal. Vond dat België wel een kansmaker was op de titel. Alleen Frankrijk heeft tactisch net als wat Manchester United bij Ajax deed het meer op de moderne voetbal gezet door veel te verdedigen. 64% balbezit voor België omdat ze wilde.

Jammer voor België, dit was de kans.
0 0
JanTa
Niet altijd wint de beste ploeg en dat heeft t Nederland in het verleden ook ondervonden.
3 0
grannig mokum1
Precies, en heel veel geluk moet je ook hebben
1 0
Redrum
Dat gevoel heb ik totaal niet. Ze lieten bij vlagen leuk voetbal zien, maar overtuigend was het allerminst. Met deze selectie hadden ze echter wel wereldkampioen kunnen worden, de kans dat ze over 4 jaar nog zo sterk zijn is klein. Dit was echt de kans voor België. Helaas zal nu Frankrijk er met de cup vandoor gaan. Die laten bij vlagen ook wel hele mooie dingen zien, maar hun spelopvatting bevalt me totaal niet. Maar ja, dat is het moderne voetbal he.
5 0
komopajax777
Jammer van de Belgen.Ze verdienden inderdaad een beter resultaat, maar lieten het te weinig zien in deze wedstrijd.Dat Alderweireld zich liet verrassen bij die goal mag gewoon niet gebeuren. Lukaku liet zich ook veel te makkelijk uitschakelen door te statisch te spelen en van een de Bruyne mag je toch ook wel meer verwachten.Hazard,Courtois en Kompany haalden wel hun niveau en dat was te weinig.Ik miste echt de overtuiging bij België.Ze missen het zelfbewustzijn dat het Nederlands elftal doorgaans wel heeft.
3 0
RedFeather
Ze zijn wel slechte verliezers zeg. wat laten ze zich kennen.
6 -4
Barra
De Belgen hebben iets te vaak te horen gekregen dat ze een geweldige ploeg hebben, maar dat ze nou zo mooi voetbal op de mat hebben gelegd dit WK kan je ook niet zeggen. Tegen de Fransen is het gewoon heel moeilijk voetballen, maar ze hadden ook geen echt strijdplan en zijn eigenlijk maar een paar keer gevaarlijk geweest. Vind hun tactiek met die 3 verdedigers achterin ook waardeloos, helemaal als je het spel moet maken.
2 0
jo1
Hadden er al uit moeten liggen tegen Japan. 2 bierelftallen in de poule, Engeland die geen 1e wilde worden, Japan die meer verdiende en hetzelfde met Brazilië.
Goede spelers maken nog geen goed team
3 -2
gras
De Fransen kunnen gewoon ijzersterk verdedigen. Het was 100% Italiaans, misschien nog beter omdat er relatief weinig overtredingen werden gemaakt. Maar de scheids had België niet mee.

En het was niet dat de ene kans na de andere werd gemist. België miste hier ook een makkelijk(er) scorende spits.
3 -1
Bennyben
Verschrikkelijk de reactie van hazard die België mooi aanvallend voetbal vond spelen tegen Frankrijk, België speelde tegen Brazilië net zo laf als Frankrijk nu en België speelde zelf ook laf tegen Frankrijk.

En zelf heeft die hazard het laffe voetbal uitgevonden bij Chelsea, überhaupt misselijk makend ventje dat als enige niet het volkslied meezingt maar wel aanvoerder is. ( lekker voorbeeld)
7 -4
Ajacied33
België was zeker de sterkste ploeg op dit WK. Onnodige en onterechte uitschakeling vond ik het. Maar ja, ook dat is voetbal. Je moet er echt niet aan denken dat we na Portugal 2 jaar terug nu weer een anti voetbal ploeg als winnaar gaan krijgen. Bij Portugal gunde ik het de bevolking nog, bij Frankrijk is er niemand die ik het gun.
2 -13
Bennyben
Wk korfbal misschien
2 -2
gras
Ik vond Brazilië geen haar minder. Die hadden ook zat kansen, waaronder op de paal, maar misten gewoon dat beetje geluk dat België wel had door die eigen goal.

Brazilië vond ik het het leukst en makkelijkst combineren, maar hun middenveld was controlerend niet sterk genoeg om een Coutinho beter te ondersteunen. België heeft wat dat betreft wel de meest complete ploeg. Hoewel, ze missen die doelpuntenmaker voorin. De Fransen hebben daar Mbappe en Griezman.
5 0
ETM
Voor mij waren die drie ploegen de sterksten. Belgie, Brazilie en Frankrijk. Elk met geheel eigen speelwijze, en min en pluspunten, maar in totale kracht, die drie. Frankrijk idd minst aantrekkelijk. Uruguay mits compleet een taaie outsider. Colombia kon zn draai steeds niet vinden.
Brazilie liet haar ware gezicht zien tegen Belgie. Al vond ik het dubbel, ze verloren juist ook wat van de 'composure'die ze eerder in het toernooi hadden. Maar lieten tevens zien verdomd goed te kunnen ballen. Frankrijk kruipt overal tussen door. En Belgie is zoals je ergens aangaf zoo compleet. Lukaku was in vorm en was beter dan dat ik van hem had ingeschat, maar juist tegen Frankrijk was hij er niet echt. Verder heb ik twijfels mij de keuzes van de coach en miste ik net iets, waren ze toch kwetsbaar en de sterren wat wisselvallig..
Met het ver komen van Engeland en Kroatie kan ik wel leven maar ik acht beiden minder sterk dan bovengenoemden.

Bij de kleintjes vond ik Peru bijv echt heel positief opvallen met speelwijze en bijvoorbeeld Senegal met het felle drukzetten ook verrassend. Zo waren er wel meer. Ik snap idd al het gezeik dat ik hier links en rechts lees niet.
Van het EK baalde ik, maar dit WK heeft me prima kunnen bekoren.
Persoonlijk hoop ik dat Kroatie Engeland verslaat, maar misschien ook omdat ik veel met Engelsen te maken heb en die praatjes... :)

Tot slot blij dat Zweden niet nog verder ging. Ik, van jongs af aan volger en liefhebber van Zweedse nationale ploeg vind dit Zweden heeeelemaal niets...
1 0
Ajax4proud
Mooie tekst, had het de Afrikaanse landen wel gegund, Nigeria of Senegal kunnen nogal verrassen. Ik erger me aan anti voetbal, als Frankrijk zo speelt dan mogen ze van mij verliezen en dan hoop ik op mooi voetbal van Engeland, want die geven 90 minuten lang meestal alles. Kroatië mag van mij natuurlijk ook.

Waar ik me ook ontzettend aan irriteer is het bij een duw of een klein tikje de voetballers rollend op het gras gaan liggen. Gewoon bestraffen met geel niks doorgaan met voetballen.. Heb het de vorige WK niet zo gezien maar nu..
Wat dat betreft was ik blij dat Brazilië eruit lag met die Neymar. Zoveel skills en dan als een zwaan neerstorten terwijl er eigenlijk niks is gebeurd. Jammer..
0 0
Jerre_89
Groot nadeel voor de Brazilianen was dat Casemiro er niet bij was. Mijn inziens de x-factor van dit Brazilië. Wat die allemaal opkuist in de rug van Coutinho en Paulinho op het middenveld is immens.

Fernandinho en Paulinho hebben zijn gemis niet opgevangen.
1 0
gras
Dat scheelde inderdaad, maar ook daarvoor vond ik het controlerende deel het minste van de ploeg.

Hoe dan ook, België maakt op mij zeker indruk de laatste twee wedstrijden, daarvoor niet. Maar ik vond oranje in 98 veel aantrekkelijk en zelfs nog een stuk completer. Zowel individueel als qua team.
1 0
JSF
Tja, dat gevoel hebben wij ook al 3x gehad Jan...
2 -1