Nigel de Jong transfervrij na vertrek bij Mainz

SJvanveen, 24-06-2018 om 16:50, 11399 views, FOX Sports |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Nigel de Jong is weer gratis op te halen. De ex-Ajacied heeft te horen gekregen dat Mainz zijn contract niet verlengt.

De international speelde het afgelopen seizoen voor de Bundesliga-club, dat ternauwernood op het hoogste niveau actief bleef. De Jong maakte na zijn komst in de winterstop geregeld minuten, al speelde hij niet alles. Nu heeft Mainz besloten het contract van de Amsterdammer niet te verlengen, zo meldt FOX Sports.

Wie de volgende werkgever wordt van de ex-speler van onder meer Ajax, HSV en Manchester City is nog onbekend. Ajax is meermaals in verband gebracht met een terugkeer en De Jong zei zelf al altijd open te staan voor een rentree in de hoofdstad, maar Ajax is goed voorzien op de positie van defensieve middenvelder. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jantjeajax
Hij zal wel weer gezellig zijn in de kleedkamer voor een paar miljoen per jaar
0 0
Rentokill
Ik denk met Tadic/Frenkie/Ziyech/Labyad een goeie om erbij te hebben. Vaak tegen clubjes als Utrecht die heel fel doen is het lekker om even war fysiek erbij te hebben.

Geef hem desnoods een prestatiecontract op basis van gespeelde wedstrijden. Baat t niet..
0 0
AlexIbarra
Ik snap de laatste zin niet..

We hebben behalve Matusiwa toch geen enkele verdediger wiens kracht in het defensieve ligt?

Nigel lijkt me te oud om nog van waarde te zijn, al heb ik hem niet gevolgd. Maar een CVM (met de nadruk op de V van verdedigen) missen wij al jaren. Sinds Poulsen.
0 -1
jaripettersson
Je bedoelt waarschijnlijk verdedigende middenvelder. Matusiwa heeft inderdaad geen concurrentie voor die rol, dus kan zo maar een basisspeler worden.
0 0
trainerdv
Terugkeer zal een gevalletje Heitinga worden: Wel de wil, niet meer de kwaliteit. dat ziet er sneu uit.. Even naar de zandbak de zakjes vullen en dan lekker bij Ajax aan de slag met de generatie toppers Sneijder, vd Vaart etc.
0 0
foensai
Nigel mag terugkomen, maar niet in de hoedanigheid als speler van Ajax 1.
- begin periode (stagiair) om zijn trainers diploma te gaan halen.
- (stagiair) bij Ajax 1 en Jong Ajax helpen (individuele trainingen) prima
- Trainer jeugd (wanneer hij zijn diploma heeft)
- Daarna zien wat zijn skills zijn als trainer, om te kunnen bepalen wat hij voor Jong Ajax/ Ajax 1 kan betekenen als trainer.

Dit zelfde die ik ook graag gebeuren met Van de Vaart en later met Sneijder .
0 0
Ferd
Dit zie ik voor De Jong, en wellicht Sneijder wel zitten, voor Van der Vaart zeker niet. De Jong en Sneijder hebben een topsport mentaliteit, die kunnen het uiterste van talenten eisen omdat ze dat altijd van zichzelf hebben geëist. Als een Van der Vaart dat gaat eisen wordt hij uitgelachen.
1 0
jaripettersson
Op zich wel ja. De Jong lijkt me ook wel de brains te hebben. Ik zie vd vaart echter eerder in een soort Witschge rol van techniek trainer met ajax branie. En persoonlijk ben ik niet zo kapot van de persoon Sneijder.
0 0
RusselWestbrook
Lijkt wel of ie zijn onderbroek staat te ballen op die foto
0 0
Freddy Al
Wat mij betreft is hij welkom, hij kan onze jonge talenten heel wat leren en het nodige gif brengen als dat ontbreekt.
Een basisplaats zie ik niet voor hem, maar een rol als twaalfde man wel.
2 -1
Dennis1964
Andre Ooijer rol als hij daar tenminste voor open staat.
0 -1
GrandMasterFlex
Laat die Argentijnse verdediger maar zitten en haal Nigel als CV.
0 -4
Bky
Wil je kapot gecounterd worden?

Want dat is hoe je kapot gecounterd wordt.
3 0
AFCAHOOLIGAN
3 a 4 jaar geleden een welkome versterking geweest. Is nu niet meer nodig. En anders als mentor voor de jongere spelers!
4 0
TvdH
lol niet goed genoeg voor Ajax, we hebben al 4 jaar niks gewonnen met die kneuzen die er nu rondlopen. Gewoon halen, met een bikkel als Nigel komen de dametjes niet meer weg met ongeinspireerde potjes.
1 -4
Suarez16_
Erbij halen. Heerlijke schuppert voor de laatste 20 minuten in een lastig duel.
1 -6
TheRiviera
Respect tegenover spelers die op en top Ajacied zijn is op AS heel ver te zoeken merk ik.
3 -2
Bky
Huilen.
1 0
geDaante
Dus omdat een speler bij Ajax is opgeleid en/of gespeeld heeft, moet je er maar fan van zijn? Hij heeft zich helaas ontwikkeld tot een vrij ordinaire schopper, in plaats van een betere, verfijndere voetballer te worden, en dus totaal geen Ajax-materiaal meer.

En definieer op en top Ajacied? Hoe bepaal je dat?
3 -2
TheRiviera
Hoe bepaal jij wat wel en niet Ajax materiaal is dan? De club heeft geen recht om kritisch te zijn naar mijn mening. Elke speler die qua niveau en ervaring meer gewend is dan dat de club heeft rondlopen kan een aanwinst zijn. Het is gewoon letterlijk zielig om te zien hoe mensen Nigel afkraken alsof hij nu ineens te slecht is voor Ajax terwijl het niveau van Ajax ook niks is om blij van te worden.

De simpele conclusie is hij heeft ervaring en dat is iets wat veel spelers bij Ajax missen. Zijn kennis zal alleen maar een positief effect hebben op de jonge spelers die er rond lopen.
1 0
AjaxDUde123hk
Waarschijnlijk met Nigel er bij hadden we niet zo makkellijk verloren van Manu. Schone vs Fellaini ?
2 -2
Bky
Tering wat simpel.
3 0
geDaante
Je denkt dat De Jong wél kopduels van Fellaini gewonnen had? Is nog steeds twee koppen groter. Je had als team meer moeten anticiperen op die kopballen, ervan uitgaan dat je ze verliest, en niet de kopper aanpakken, maar anticiperen op waar hij heen kopt, en de ontvanger vastzetten.

Er zijn zoveel redenen dat Ajax verloren heeft, maar het koppeltje Schöne - Fellaini is daar maar miniem debet aan. Ajax was teveel onder de indruk, en bij balbezit te bang. Klaassen wilde de bal niet hebben, en Ziyech stond ook te diep en in de dekking, dan kom je niet tot voetballen. Met Nigel was je al helemaal niet tot voetballen gekomen.
1 0
Ajax meister
Ik denk dat theriviera eerder bedoeld dat sommige mensen een beetje bot reageren, hij zegt nergens dat Nigel terug moet komen, en ik denk dat Nigel meer Ajacied is dan bijv een Van der Vaart of Sneijder, maar dat ter zaken.
0 0
geDaante
Zou kunnen, maar ik zie dat vaker voorbij komen, dat kritiek meteen als respectloos wordt gezien. Maar ik kan er inderdaad in deze naast zitten.
0 0
TheRiviera
Kritiek hebben is niet respectloos maar als je goed rondkijkt zijn er genoeg mensen die een tekort aan respect hebben i.p.v normaal kritiek te geven.
0 0
swing
+1
0 0
Oliveira
Liever Nigel de Jong dan Siem de Jong.
4 0
NouridolbergNeres34
Liever geen van beide.
4 -4
Rust
Niet aan beginnen. Volgende bericht!
0 -2
Bensco
Je hebt Frenkie al en je hebt Schöne. Nigel had van mij ene paar geleden mogen komen toen blind vertrok. Toen hadden we een CVM nodig. Nu heb je met Frenkie een groot talent staan en met Schöne ervaring, een routenier en een mentor.
0 0
Vertonghen
Schone is op geen enkel vlak gelijk dan wel beter dan Nigel, hooguit zijn vrije trap(?!)
Frenkie is ook geen 6 hoewel hij daar wel kan spelen.
Ook al halen ze Nigel niet, het moet eens over zijn met slappe aftreksels op de 6 neer te zetten.

Dat moet het slot op de deur zijn, als het even kan met enige techniek en of ervaring.
Zonder zo’n type speler is het gewoon heel lastig...
3 0
TheRiviera
Alleen zijn Schöne en Frenkie helaas geen acceptabele CVM's naar mijn mening.
0 -1
Bensco
Zijn de meningen over verdeeld. Ik vind zijn strakke passing, speloverzicht en drang om naar voren te spelen perfect voor een 6. Ik denk dat Ten Hag Wöber te licht heeft bevonden en daarom denkt dat Frenkie een goed alternatief voor een inschuivende 4 kan zijn. Ik denk echter dat zijn plek op het middenveld is. Om een goede 8 zou hij echt moeten werken aan zijn scorend vermogen want daar blinkt die niet in uit. Maar daar schijnt iedereen weer anders over te denken ;)

Ik wil de rol van Schöne ook niet onderschatten. Hij mag mischien niet de gewenste snelheid hebben maar zijn ervaring moet niet onderschat worden. Hij speelt al jaren op die positie bij dezelfde club. Ik zie liever Frenkie maar ik vind Schöne ook echt belangrijk. Zowel binnen als buiten het veld.
0 0
TheRiviera
De meningen zijn grotendeels verdeeld op AS hierover omdat weinig mensen echt verstand hebben van voetbal. Een goede ''8'' is bijvoorbeeld echt je typische traditionele centrale middenvelder. Om een voorbeeld te geven zou ik zeggen Xavi in zijn Barcalona periode. Iemand die de bal krijgt en hem perfect op de juiste positie bij een andere speler neer legt. Een classic spelverdeler. Een scorende vermogen is daarvoor niet perse nodig maar wel goed speloverzicht. Dat is iets wat ik Frenkie wel zie doen. Als Frenkie als centrale middenvelder meer aanvallender gaat speler en een groter scorende vermogen gaat krijgen dan neemt hij opzich de taak van VD Beek over.

Schöne daarin tegen is absoluut geen ''6'' maar hij past zich makkelijk aan omdat het niveau van Ajax niet het uiterste van hem vraagt en hij de ervaring heeft om altijd van waarde te zijn. Dat laat hij elk seizoen zien waardoor hij elk seizoen tot de betere middenvelders behoord dat Ajax tot zijn beschikking heeft. Daarom ben ik ook groot fan en voorstander van Schöne maar ik moet erkennen dat hij loopvermogen mist. Zelf ben ik altijd van mening geweest dat Schöne het best tot zijn recht zou komen als een echte ''10'' maar de club speelt niet met een echte ''10'' helaas.

Daarom zie ik iemand als Nigel ook wel graag komen omdat de club dan een echte ''6'' in huis heeft. Alleen hij zou niet gegarandeerd kunnen rekenen op een basisplaats en ik denk niet dat Nigel trek heeft om op de bank te zitten en hij heeft groot gelijk. Met zijn ervaring en jaren lang spelen op een hoger niveau dan Ajax zorgt ervoor dat hij makkelijk mee zou kunnen en niet onder doet voor wat Ajax nu heeft lopen op het middenveld.

En ik vind ook dat veel mensen eens wat minder Frenkie geil moeten zijn. Iedereen verwacht teveel van hem. Op dit moment heeft hij naar mijn mening nog niks laten zien waardoor ik het gevoel heb dat hij ABSOLUUT een basisplaats moet hebben. En zolang hij geblesseerd is zal hij dat ook niet kunnen laten zien.
1 0
Bensco
Maat, ik kan me echt volledig vinden in je pleidooi. Je brengt sterke argumenten met je mee. Sterker nog je hebt mij overtuigd. Maar met het halen van Tadic en Labyad en het goede seizoen van Donny zie ik geen kansen voor Frenkie liggen als 8. Eigenlijk geef jezelf ook al aan dat Frenkie nog moet laten zien wat Donny, Tadic en Labyad al wel hebben laten zien. Maar een nieuw seizoen betekend nieuwe kansen dus ook voor Frenkie.
0 0
TheRiviera
Bedankt voor de complimenten. Het is alleen jammer dat wij hier op AS tot conclusies komen die de club zelf niet ziet. Met de komst van Labyad en eventueel Tadic haal je twee spelers die op de linkervleugel kunnen maar ook zichzelf zeer aanvallend thuis voelen op het middenveld.

Dit helaas creëert een overgewicht aan aanvallend ingestelde spelers. Zowel Labyad,Tadic,Schöne,VD Beek en Frenkie spelen graag naar voren. Ik lees trouwens net wel dat Labyad zichzelf wel op de linksbuiten positie ziet spelen want met de opkomende backs kan hij in zijn krachten komen volgens hemzelf. Dus hij heeft er absoluut vertrouwen in. Maar daarmee zou je dus de strijd op het middenveld minder maken maar alsnog niet gebalanceerd.

Een middenveld van Tadic - VD Beek en daarachter Schöne is mogelijk maar niet ideaal. Dat zou beter tot stand komen met de punt naar voren dat Tadic op de ''10''speelt met Schöne en VD Beek daarachter. Met Schöne als je classic ''8''. Alleen ik vrees dat ook daar Schöne loopvermogen voor mist.
0 0
geDaante
Op 8 hoef je natuurlijk niet te scoren, assists, of puur de opbouw helpen regelen, aan het begin van de aanval staan, man meer creëren, spelverdelen, is allemaal net zo belangrijk, of belangrijker, daar wanneer dat niet gebeurt, nauwelijks tot geen kansen gecreëerd zullen worden. Buiten dat heeft hij de kans op het middenveld nog niet gekregen, dus we weten het niet wat scorend vermogen betreft. Klaassen had ook alleen maar scorend vermogen door steeds in de 16 op te duiken. Dan mag je ook weleens je goaltjes meepikken. Vrijwel iedere speler kan dat, is een keuze. Betere spelers doen dat alleen minder, omdat ze op het middenveld voetballend al meer kunnen brengen.
0 0
Bensco
Het pleidooi van TheRiverra is een aanrader ;)
0 0
Suarez16_
Zo'n zager kan handig zijn. Kijk maar naar Poulsen.
2 -1
Ajaxbrl
Siem en Heitinga waren niet nodig , Klaas is zeker wel belangrijk en in de potjes tegen oa feyenerd kan je Nigel heel goed gebruiken geloof me..
1 -4
Ferd
Nee, ik geloof je niet. Nigel is op, kan bij Mainz al niet meer mee, werd in Turkije weggestuurd. Zijn carrière is over.
3 -1
nap3000
Ik heb Nigel 100000000000000000000000X liever dan Siem
0 -4
Ferd
Ik heb ze beide liever niet.
0 0
voorkennis
heitinga, huntelaar, siem.....allemaal geen succes en dan nu de Jong terughalen , en laat me raden morgen van der Vaart
2 -2
luiszwaaris
De international.
1 -2
Keizer020
Poginkje wagen?
2 -1
Ferd
Nee
0 -3
Vertonghen
100 maal beter dan Siem.
Gaat opzeker ook zijn trainerdiploma halen, op en top prof.
Als je hem gratis kan oppikken, gewoon lekker doen!
5 -5
Ferd
100 maal beter dan Siem houdt niet in dat hij goed genoeg is voor Ajax.

Kan in Duitsland niet meer mee, dat wordt een Heitinga 2.0 als hij terug komt
2 -4
nap3000
Dat betekent dat Siem 100x ongeschikter is.

Wat een afgrijselijke aanwinst is dat. Die heeft ons wat punten gekost toen ten Hag hem in de basis op 9 gooide ipv Casierra, omdat Siem had gezegd dat hij het 'team wilde helpen'.
Siem is een beperkte voetballer die ook nog eens op is.
3 0
Bky
Beter dan Siem is geen argument om hem te halen.
3 -2
nap3000
Wat is dan de meerwaarde van Siem?
0 -2
SjaakWolfs
Begrijpend lezen is een vak. Op geen enkele manier beweert Bky dat Siem meerwaarde heeft.
0 0
Bky
Precies, eerder gewoon een negatieve waarde.
0 0
Amsterdam1900
Of Nigel's niveau is niet hoog genoeg meer of hij is te duur voor Mainz. Iemand die het mij ken vertellen? Ik volg beide niet.
0 -2
chloorbestendig
Te laag in de concentratie
1 -3
Bobbaasje
Niet nodig.
2 -1
Bky
De eerste die zegt dat we hem moeten halen is af.
6 -4
X-RaY
plus 654512
0 -2
chloorbestendig
Kut! Ik win nooit iets.
0 -2