'Voel focus en concentratie in het team'

BVeenstra, 18-06-2018 om 07:15, 3949 views, Trouw |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voor België gaat maandagmiddag - tegen Panama - dan eindelijk het WK beginnen. Met Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen hebben de zuiderburen een mooi Ajax-gehalte in de selectie. Eerstgenoemde kijkt inmiddels vol vertrouwen uit naar de start van het WK.

'Ik voel een bepaalde concentratie en focus in het team', citeert dagblad Trouw de verdediger van Tottenham Hotspur. 'Als we de laatste wedstrijden evalueren, dan zie je dat we telkens iets doen met wat we uit de vorige wedstrijd hebben geleerd. Dat is alleen maar goed. Drie wedstrijden, slechts één tegengoal. Dat is positief. Alleen, we zijn er nog niet. Verre van zelfs, maar we zitten op de juiste weg.'

Tijdens de trainingen van de Belgen wordt nu vooral getraind op automatismen, zo legt Alderweireld uit. 'Het kiezen van het juiste moment en de coaching kan nog beter. We hebben vaak de bal, maar moeten ook klaar zijn voor de tegenaanval', aldus de verdediger, die ook rekent op de vorm van sterspeler Eden Hazard. 'Je ziet dat hij veel vertrouwen heeft. Dat straalt hij ook uit. Het team helpt hem ook. Het draait op dit moment goed bij ons. Of hij onmisbaar is weet ik niet, maar Eden is een bijzondere speler met exceptionele kwaliteiten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Het was niet best van de Belgen...

Er is één hele simpele omzetting die alle problemen in één klap oplost: Dembele voor Carrasco. Dan ga je gewoon 4-2-3-1 staan met De Bruyne achter Lukaku.

Hierdoor ben je achterin minder kwetsbaar, kunnen de backs de flanken beter benutten, lopen middenvelders elkaar niet meer in de weg, staat de Bruyne dieper waardoor hij gevaarlijker kan worden én met Witsel/Dembele heb je voetbal plus power op het midden.

Eén extreem logisch omzetting die het verschil tussen dag en nacht maakt. Als Martinez dit inziet kan België ver komen. Met de huidige tactiek zijn ze verloren. Zo zwart/wit zie ik het voor de Belgjes.
0 0
blava
Verdediging van de Belgen is te langzaam. die worden er op alle kanten uitgecounterd. Niet door Panama maar wel door andere landen.
1 0
Truth
Ik zie het niet zo 1,2,3 gebeuren, maar Denemarken - België lijkt me een mooie finale.
1 -2
Middenweg401
Wie geeft hier nou minnetjes voor?
Zou een geweldige finale vol Ajacieden zijn! Al gun ik het Messi ook.
0 0
gras
Toby is een prima verdediger, maar zijn uitspraken voor wedstrijden werd ik altijd iebel van. Hoe vaak we de EL wel niet zouden winnen, of de finale zouden halen in de tijd van Toby om vervolgens een enorme sof te moeten verwerken.

Benieuwd hoe ze voor de dag komen. Tot nu toe konden maar weinig ploegen met de favorietendruk omgaan: Duitsland, Frankrijk, Argentinië, Brazilië. Allemaal ondermaats. Enkel Spanje liet zich zien.

Ook weinig idee hoe sterk dat Panama is.
1 0
AFCA1510
België gaat daar heel eenvoudig overheen walsen, daar mag je gerust in zijn. Panama is echt heel matig.
0 0