El Ghazi: 'Spijt is een groot woord'

BVeenstra, 14-06-2018 om 11:25, 10962 views, Bureau Sport |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Voormalig Ajax-aanvaller Anwar El Ghazi heeft niet per se spijt van zijn keuze voor het Nederlands elftal. De buitenspeler van Lille OSC had ook voor Marokko kunnen kiezen, maar koos uiteindelijk voor Oranje. Dat Marokko nu wel op het WK uitkomt en Oranje niet, noemt El Ghazi 'jammer'.

'Spijt is een groot woord. Als voetballer wil je op het WK aanwezig zijn, of het nou met Marokko of Nederland is', zegt El Ghazi bij Bureau Sport. 'Het is gewoon jammer dat ik er niet bij ben. Maar spijt...ik heb geen fout gemaakt, want ik heb gekozen met mijn hart én met mijn verstand. Ik ben hier geboren en getogen. Welke keuze ik ook had gemaakt, hij was nooit voor iedereen goed geweest.'

Vanwege zijn Marokkaanse bloed zal de ex-Ajacied wel gaan juichen voor Marokko. Ook al speelt dat land tegen het Portugal van zijn idool Cristiano Ronaldo. 'Ik ben gewoon voor Marokko natuurlijk. Ik ben trouwe supporter, want ik heb Marokkaans bloed. Ik zal Marokko supporten en ik heb er vertrouwen in dat ze ver gaan komen. Ze halen sowieso de volgende ronde, dat is een ding dat zeker is. Daarna ligt het aan de loting. Ze kunnen Portugal sowieso verslaan en dan ligt het aan Iran.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Snellejapie
Te vroeg weggegaan. Net zoals Kluivert...en dan wordt het moeilijk.
0 0
EricAjax1
heb nooit begrepen waarom deze jongen geen spits is geworden in de jeugd.. denk dan dat hij te graag als buitenspeler wil spelen omdat Ronaldo zijn voorbeeld is maar ik zie voor hem meer mogelijkheden als spits
2 0
Kilum
Haal Anwar maar terug naar Ajax, echt een keurige jongen en een goede voetballer. Ik vond het echt jammer dat hij weg ging. Had zichzelf echt nog goed kunnen ontwikkelen bij Ajax.
4 -1
chrisjuhhh
Had nu een ideale linksbuiten geweest
3 -1
Dennis1964
Ook ik ga juichen voor Marokko en voor België.
4 -3
AFCA-B93
Heb deze jongen nooit op een slecht/gemeen woord kunnen betrappen, ook niet toen bij Ajax. Ook dit zijn gewoon weer keurige teksten. Hoop dat Anwar het op een of andere manier toch ver schopt!
11 -2
AFCAsphere
Niet dat ik op zoek ben naar redenen om op Anwar te zeuren, maar wat ik mij persoonlijk wel kan herinneren is dat hij heel vaak voor eigen succes ging en dat het dan niets opleverde, maar dan ook weer kritiek op zijn medespelers had wanneer ze de bal niet aan hem afspeelden.

Ook was er helaas dat incident met Bosz, die hij omver duwde en "vriend van Traoré" noemde omdat Peter hem de voorkeur gaf.

Over het algemeen komt hij in de media netjes over en natuurlijk is niet iedereen perfect. We hebben het hier niet over een Kazim-Richards of Michiel Kramer.
0 0
AFCA-B93
Snap je punt, maar ik denk dat dat gewoon inherent is aan het spelen van voetbal. Omgaan met teleurstellingen en kansen in het veld. Ik ga ook veel te vaak zelf de actie aan terwijl er een ander misschien beter voor staat, dat zit gewoon in je of niet. Als je zoals Anwar steeds minder gaat spelen wil je je laten zien in de wedstrijden dat je wél speelt.
Tuurlijk vond ik het toen ook kut hoe hij speelde, maar achteraf kan ik het wel begrijpen. Achteraf praten is altijd het makkelijkst he :p
1 0
Ajacied33
Anwar EL Ghazi is een nette opgevoede jongen. Toch wel jammer dat hij het bij Ajax niet helemaal gemaakt heeft. Die jongen heeft een aparte stijl van voetballen. Ik gun hem een betere club als Lille
1 0
Ajax27
en dan toch is er weer zo'n azijnzeikerd die jouw comment een minnetje geeft. Van het groepje jongens destijds heeft El Ghazi het langste geduld gehad, op meerdere kansen gewacht, voor meerdere kansen gevochten, helaas niet gewonnen en toen zijn heil ergens anders gaan zoeken. En in de media idd altijd ontzettend netjes en vriendelijk, nooit een slecht woord over Ajax verteld. Prima gozer!
5 -3
vincent_DV
Wat ik me nog wel vaak kan herinneren is dat hij geregeld in het veld gepikeerd liep te doen tegen medespelers waardoor hij wel irritatie opriep, of heb ik dat mis? Zo iets staat me namelijk bij.
0 0
AFCA-B93
Vaak verongelijkt en teleurgesteld dat hij de bal niet kreeg. Natuurlijk hoor je dat op een andere manier te uiten, maar slecht gesproken over ons cluppie heeft ‘ie nooit
0 0
Kilum
Hij kon het zichzelf heel erg aantrekken als hij een slechte wedstrijd speelde en dan droop de frustratie er van af. Maar dat was niet zozeer tegen medespelers geloof ik meer tegen zichzelf. En hij is toen weg gegaan vanwege dat incident met Peter Bosz. Maar ik denk dat hij in de afgelopen jaar 2 jaar wel erg veel geleerd heeft. Ik hoop dat hij daarom vanaf volgend seizoen meer constant word en zijn belofte inlost. Die jongen heeft potentie om een hele goede voetballer te worden.
1 0
Web
Ben het met je eens, hij is altijd netjes in zijn interviews.
Waarschijnlijk een foutje gemaakt,
2 0