Fosu-Mensah: 'Ik houd alle opties open'

ArthurV, 12-06-2018 om 20:10, 25955 views, Bij Andy in de Auto | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Bij Andy in de auto heeft Timothy Fosu-Mensah, die het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor het Engelse Crystal Palace, gesproken over zijn vertrek bij Ajax. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdamse club, maar verkaste in 2014 naar Manchester United.

'Ik was al zestien, dus Ajax kon al met een contract komen', steekt Fosu-Mensah van wal. 'Ze bleven wachten en er kwam buitenlandse interesse. Ik houd wel van een avontuur en vervolgens heb ik de keuze gemaakt om weg te gaan.'

In het verleden werd Fosu-Mensah, ondanks zijn vroege vertrek, in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax. De rechtspoot sluit niet uit dat hij ooit nog voor de club uit de hoofdstad in actie gaat komen. 'Ik houd alle opties open. Ik vind de Premier League echt een fijne competitie en speel het liefst daar. Maar je weet het maar nooit, Ajax is gewoon echt een mooie club.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Esthas
‘Ik houd wel van een zak geld en vervolgens heb ik de keuze gemaakt om weg te gaan’
0 0
Jeroen88
Ik zou hem halen marc waarom niet. mensah lijk me een prima versterking en kan voor zichzelf hier doorgroeien tot een topper voor doorverkoop naar het buitenland.hij behoort bij de goede lichting van 98 waaronder ,dilruson,fernandes,elthing,, r,kongolo enz .jammer dat hij weinig keuze had destijds om zo vroeg te vertrekken want hier had hij nog veel kunnen leren.
0 0
chuckie88
Ajax gaat echt geen 15 miljoen betalen voor een speler die hier op 16 jarige leeftijd gratis de deur uitliep... dat zou een verkeerd signaal zijn naar alle andere talenten die twijfelen.. hoe spijtig ook.. deze jongen zou idd prima de rol van Cv of RB op zich kunnen nemen.,. in potentie echt wel een Nederlands elftal speler en zeker met grote winst over een paar jaar te verkopen.... vrees echt dat dit een principe kwestie wordt.
1 0
Freddy Al
Als je voor dat bedrag een kwalitatief goed speler koopt die we nodig hebben is dat gewoon prima .
Je hebt ook het voordeel dat zo'n jongen het klappen van de zweep al kent, Ajax moet hem gewon een goed perspectief bieden en al vooruitlopen op het gegeven dat hij mogelijk over een paar jaar weer weg wil.
1 0
Beretta
Kwestie van goed communiceren, naar de jeugd en pers toe. Er is toen heel kort een experiment geweest om jongens pas vanaf hun 17de een contract te geven. Met name daardoor is hij toen weggegaan. Het was in theorie geen slecht idee maar zoals wel vaker bleek het anders in de praktijk.

Ik denk dat het dus wel meevalt qua verkeerd signaal afgeven. Kluivert daarintegen moet je nooit terugwillen. Net zoals je geen geld moet neerleggen in het geval iemand als Redan terug wilt komen. Je moet het per casus bekijken en goed nadenken over de communicatie. In Fosu-Mensah’s geval kan het prima denk ik en hij zal een directe versterking zijn.
3 0
chrisjuhhh
Hier ben ik het 100% mee eens .
0 0
Turbo
Halen Marc. Keer een directe versterking voor de basis op een positie waar we geen of nauwelijks basiswaardige spelers hebben zou fijn zijn.
4 0
AjaxDaniel
Ben wel benieuwd hoe Andy weet dat Ajax Timothy wilt halen maar dat bijv. een Verweij hier niks over heeft gemeld. Maar hoop dat het klopt!
0 0
chrisjuhhh
Verweij is zijn bron kwijt sinds de komst van Bosz , die wilde bv nooit zijn opstelling geven voor de wedstrijd .
Met Keizer kwam dat weer terug tot Keizer ook de opstelling niet meer doorgaf en mijn vermoeden is altijd geweest L 'Ami of Spijkerman als doorgeef luik aan Verweij .
0 0
Ozymandias
Fosu-Mensah is een speler waar Ajax van mij makkelijk 15+ miljoen euro voor mag betalen. Een duo met Fosu-Mensah en De Ligt heeft alles wat je van een centraal duo bij Ajax wilt hebben.
3 -3
Ajacied33
Zeer interessante speler idd, maar 15 m neerleggen voor een speler die je zelf hebt opgeleid lijkt me wat teveel van het goede. Enorme blunder vooraf komt je nu dan erg duur te staan
1 0
chrisjuhhh
Van fouten maken leer je en niemand is perfect .
Toegeven op een normale manier is acceptatie , verzwijgen is daar in tegen voor de domme .
0 0
Ajacied33
Nu moet hij het zelf nog willen
0 0
afcas
ik snap niet dat mensen jongens die vanuit de jeugdopleiding naar andere club vertrekken voor het geld nog terug willen zien... puur uit principe moet je het al nooit doen...
5 -2
Mikes
Waarom is het puur voor het geld? TFM kreeg toen hij al dik 16 jaar was nog steeds geen contract aangeboden, terwijl hij 1 van de beste spelers in de jeugd was. Blijk van waardering voot een jongen die het verre van breed heeft. Ik zie TFM ook dolgraag weer terugkomen, omdat je aan alles ziet dat hij bij Ajax had willen slagen alleen hij kreeg geen contract.

Dit is gewoon een enorme fout van Wim Jonk geweest.
4 0
Ajax_026
spijker op de kop Jonk wou spelers vanaf 17jaar vast leggen maar daar zijn ze hard op terug gekomen ook vanwege het vertrek van TFM.
1 0
AFCA-B93
Die jongen heeft helemaal geen interesse in voetballen bij Ajax, zit nu het filmpje te kijken maar vind hem als persoon niet bij Ajax passen. Sowieso...je weet toch...
3 -5
MSwertz92
Ja mang, ik zie je G
1 -1
ajaxcied4life
Ah kijk aan, de patriotten zijn ook wakker.
2 -1
Afcatobias
Als je als ajax deze speler kan kopen voor 15 miljoen zou ik het doen! Fosu-Mensah naast de ligt....
3 -2
Duif63
Treuzelen en aarzelen met het aanbieden van contracten aan (jeugd)spelers deed en doet Ajax nog steeds. Wie is daar ook alweer verantwoordelijk voor ?
1 -3
Mikes
Deed onder Jonk zeker, maar sinds die weg is absoluut niet. Worden de grote talenten met 15,5 jaar al benaderd.
0 0
El Toro
Help me ff, waar hebben we het over? Toch niet dat over het paard getilde mannetje dat over 2 jaar in de Serie B speelt?
2 0
Ajax#1900
Nee hoor, die kreeg gewoon direct een contract op z'n 16e, net als de andere talenten.
1 0
Luie
als je op ze 16e verjaardag een contract geeft gaan ze op hun 19e verjaardag gratis de deur uit
1 0
Ajax_026
daarom moet hun debuut ook niet zo vroeg komen als bij kluivert.
1 0
Ajax#1900
Dat is het probleem idd. 3 jaar max contractduur
0 0
GrandMasterFlex
Deze speler zie ik absoluut graag terug bij Ajax. Sterke en snelle speler die goed is in de combinatie., verdedigend en aanvallend sterk.
5 0