Alderweireld vergelijkt Ajax met Harvard

SJvanveen, 03-06-2018 om 11:00, 26272 views, De Zondag |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Toby Alderweireld kijkt nog steeds vol lof terug op zijn Ajax-periode. Inmiddels is de Belg verdediger van Tottenham Hotspur, maar in Amsterdam zette hij zijn eerste stappen in het profvoetbal.

De international verruilde de academie van Germinal Beerschot voor Ajax en werd een sterkhouder in de Ajax-verdediging. Een transfer naar Atlético Madrid volgde, alvorens hij via Southampton bij Tottenham neerstreek. Alderweireld denkt dat wat hij bereikt heeft, niet had kunnen bereiken zonder Ajax. 'Ajax is top in Europa, zeker de jeugdopleiding', legt hij uit tegenover De Zondag

'Wat Harvard is voor de academische wereld, is Ajax voor de voetbalwereld. Je wordt op topniveau klaargestoomd voor het grote werk', aldus Alderweireld, die terugblikt op het moment toen hij naar Ajax ging. 'Beerschot inruilen voor Ajax was mijn kans. Ik was niet tegen te houden. De dagen waren zeer lang en zat vaak kapot, maar het was een noodzakelijke stap.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SjaakWolfs
Weet nog dat er destijds werd geroepen dat we Toby niet zouden missen (was nog op Ajax Netwerk). Volgens velen een matige voetballer, waar we weinig meer van zouden horen. Is gewoon een van de beste centrale verdedigers van de wereld nu en een topkerel.
0 0
ETM
Yep, ik zou nu ook wel graag mn gelijk willen halen op AN. De keren dat ik fout zat lekker negeren en de keren dat ik goed zat lekker inwrijven. Juist. :)

Al moet ik wel zeggen dat ik niet had vermoed dat zn ster zover zou rijzen.
0 0
FlyingDutchMan
Toby topper!
1 0
cr_zuiden
Precies, dat moeten we willen zijn, de elite opleidingsclub.
1 -1
MosesD
En zo is het. Maar volgens een type hier als GeDaante was de opleiding toen Toby er rondliep ronduit ruk. Jaja, gelukkig weten spelers die er zelf in de opleidingen zaten en zitten wel beter. De opleiding van Ajax was en is wereldberoemd en gewoon uitstekend. Dat niet elke lichting toptalenten voorbrengt is ook van alle tijden en zeker inherent aan het feit dat we een klein voetballand zijn. Grote talenten komen in golfbewegingen, zo is het altijd geweest en zal het altijd zijn.
2 0
WhoStay
Niet alleen dat, een groot deel van Ajaxshowtime heeft effe zijn gelijk gehaald toen Toby bij Atletico voornamelijk op de bank zat.
1 0
gras
GeDaante is (te) extreem in zijn mening, maar hij heeft wel degelijk een punt.

De opleiding gaf gewoon veel minder output en zeker geen creatieve talenten. Dat is zelfs door het zittende bestuur onderkend.
0 0
afcas
jij hebt er wel erg veel moeite mee als iemand een andere mening heeft dan jij he?
0 0
MosesD
Integendeel! Maar ik ben positief, terwijl Daan louter bagger over Ajax heen kan uitstrooien, er deugt helemaal niets van. Het zou allemaal volledig ineen storten toen zijn messias Jonk weg was. Zo'n drama queen. Het ging en gaat prima in de opleiding. Dat er dingen beter kunnen, dat is ook van alle tijden. Een opleiding is nooit 'af'.
1 0
ETM
Bij geDaante ontbreekt t vaak aan nuance, en ben het zeker niet altijd met hem eens. Vind zn posts soms wat vermoeiend maar ook vaak genoeg boeiend -geDaante is een poster met een uitgesproken mening, die hij goed verwoorden kan. Een aanwinst voor een forum imo. Positief of negatief is geen graadmeter voor kwaliteit.
0 0
Jwduijm
klopt zeker, maar zegt niet dat je tevreden moet zijn. ik vind dat je altijd moet proberen te vernieuwen om nog beter te worden, en een voorsprong te behouden op de rest. dat mis ik een beetje op het moment.
1 0
MosesD
Een opleiding is nooit 'af'. Continue in ontwikkeling. Dat is alleen maar goed.
0 0
Maxwell_5
Uitspraken (wijsheden) als deze op een tegeltje en ophangen in het trainingscomplex. Zo wordt de jeugd iedere dag geconfronteerd met wat ze in handen hebben.
2 0
JordyAjacied
Klasse verdediger! Genoot altijd van hem en Jantje en vond het leuk toen ze herenigt werden bij de Spurs met Eriksen daarbij het trio van de kampioen jaren.
2 0
Luie
Met dit interview en met Haesaert moeten de Belgische talenten weer in de rij staan.
5 0
Ardoe
Er is uiteraard altijd plek voor jou en Jan, held!
4 0
GvanderK
Hopelijk komt de beste man ooit terug bij Ajax. En niet op z'n 38e.
2 0