Locaties finales CL en EL 2020 bekend

BVeenstra, 24-05-2018 om 14:55, 5410 views, UEFA | Het nieuwe jaarboek van Ajax is uit!

De UEFA heeft de locaties voor de finales van de Champions League en de Europa League voor het seizoen 2019/2020 bekendgemaakt. Net als in 2005 wordt de finale van de Champions League in het Atatürk Olimpiyat Stadion in Istanbul gespeeld. De finale van de Europa League in 2020 vindt plaats in de Gdansk Arena in Polen. De strijd om de Europese Supercup in 2020 wordt gespeeld in het Estádio do Dragão van FC Porto.

Dit jaar vond de finale van de Europa League plaats in Lyon, terwijl de finale van de Champions League aankomende zaterdag gespeeld wordt in Kiev. Volgend jaar wordt de finale van de Champions League gespeeld in het Wandra Metropolitano in Madrid, terwijl de Europa League-finale in 2019 gespeeld wordt in het Olympic Stadium in Baku (Azerbeidzjan).

De laatste keer dat Ajax een Europese finale speelde, is precies een jaar geleden. Destijds verloor Ajax de Europa League-finale in de Friends Arena (Solna) met 0-2 van Manchester United.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCARSCA
Past wel een beetje bij de uefa. Een CL finale in een land waar het volk wordt geïndoctrineerd, 1 man het voor het zeggen heeft. Ronduit belachelijk. Ook Polen begrijp ik niet, die proberen zich op iedere manier te ontdoen van het vluchtelingen 'probleem'. Maar ook dat past in het straatje van de uefa.

En maar janken om een wk voor clubteams in 2021.

Het is net de politiek, niet serieus meer te nemen, walgelijk gewoon.
2 -1
plusULTRA
Juist, terwijl de grootste economische vluchtelingen de Polen zelf zijn. Die gaan nooit meer naar huis. Wat denk je van de toewijzingen van de Olympische (Winter-) Spelen dan? Zelfde corrupte zooitje. Ze moeten eens voorstellen dat de CL-finale gespeeld wordt in Bakoe en de EL finale in Madrid, dan is de wereld opeens te klein.
0 0
MrIvez
Alhoewel Poolse migranten leveren de Nederlandse staatkas geld op.
0 0
S_020
Helemaal mee eens!
0 -1
Suarez16_
Dan ga ik alvast kaartjes boeken naar Porto in mei 2020.
0 0
John2907
De Supercup speelt zich meestal af in mid-augustus...
0 0
AjaxDaniel
Haha in Azerbeidzjan, wat heeft dat land nou met voetbal. Gaat gewoon om de knaken.
2 -2
John2907
Goede vraag, wikipedia geeft het volgende antwoord:

De populairste sport in Azerbeidzjan is voetbal. De Azerbeidzjaanse voetbalbond is lid van de UEFA. De verrichtingen van het Azerbeidzjaans voetbalelftal worden met belangstelling gevolgd, evenals de competitie en de Azerbeidzjaanse voetbalbeker.
0 -1
AjaxDaniel
Dat zegt niet zoveel, percentages zeggen wel iets.
1 -2
John2907
Volgens mij geef ik een redelijk antwoord op jouw terechte vraag, met bronvermelding.... Dus stel ik een wedervraag: wat voor percentages bedoel je? Dan ga ik met plezier voor je op zoek, ik heb toch niet veel te doen.
1 0
AjaxDaniel
Nee, bedankt voor je antwoord maar ik bedoel meer het percentage dat voetbal kijkt. Want als daar 10% voetbal kijkt, 8% hockey en 5% basketbal om maar wat te zeggen, is voetbal daar de grootste sport maar kijken er in verhouding vrij weinig mensen naar.
0 -1
John2907
Ja daar heb je een goed punt, maar 10% is niet weinig. In Nederland hebben we grofweg 16 miljoen mensen, en volgens mij worden de Champions league wedstrijden van buitenlandse clubs gemiddeld door 1 tot 1,5 miljoen mensen bekeken, dus dat is nog geen 10%. Ik ben zelf nooit in Azarbeidjan geweest, maar wel in buurlanden Turkije en Georgie en daar zijn ze helemaal gek van voetbal, ik zie geen reden om aan te nemen dat er in Azarbeidjan weinig voetbal wordt gekeken terwijl het volgens Wikipedia de populairste sport is.
1 0
Redrum
De club uit Azerbeidjan die in dat stadion speelt zal wel gebrand zijn om de finale te halen in eigen stadion. Die wil je niet loten.
2 0