Emanuelson: 'Hoop dat Ajax nu spijt heeft'

ArthurV, 22-05-2018 om 22:10, 22799 views, FunX |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Urby Emanuelson heeft met FunX uitgebreid gesproken over zijn toenmalige transfer van Ajax naar AC Milan in 2011. Een overstap die zwaarder voor hem was dan verwacht.

'Als je zes jaar bij Ajax speelt en vervolgens de stap maakt, dan denk je dat je alles al hebt meegemaakt', vertelt Emanuelson. 'Ik kwam vervolgens in Italië terecht, waar heel weinig Engels werd gesproken.' De eerste periode in Milaan van de verdediger annex middenvelder was zeker niet makkelijk, maar ondanks dat wist Emanuelson een basisplaats te bemachtigen bij de Rossoneri. De linkspoot geeft aan dat hij daarbij Mark van Bommel en oud-Ajacieden Zlatan Ibrahimovic en Clarence Seedorf erg veel dank verschuldigd is. 'Dat waren drie jongens die precies wisten wat er van mij verwacht werd. Als zij daar niet waren geweest, dan was het waarschijnlijk veel moeilijker voor mij geworden.'

Via een omweg kwam Emanuelson afgelopen zomer terecht bij FC Utrecht. Zelf had hij voor hij tekende in de Domstad nog hoop op een belletje van Ajax, maar hier is het nooit van gekomen. 'Ik hoop dat ze er nu spijt van hebben dat ze niet aan mij hebben gedacht, maar ik leef niet met wraakgevoelens. Als Ajax komt komen ze, en anders ga ik lekker verder. Ik ben hartstikke blij bij Utrecht.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Massimo
Als Emanuelson veruit de beste speler van FC Utrecht was afgelopen seizoen, dan had Ajax spijt kunnen hebben. Niet als je het gehele seizoen hebt gependeld tussen de basis en bank van een subtopper.
2 0
Starring
Eigenlijk had ik forumlid TurboUrby wel verwacht in deze thread. ;)

Urby leuke multifunctionele voetballer, echte Ajacied, helaas geen specialist (vaste positie) en iets wat dromerig op het veld. Heeft voor leuke clubs gespeeld en zit imo bij FCU goed op zijn plek dacht ik zo.
0 0
FlyingDutchMan
Dromerig ja, dat is het goede woord zoals ik ajacied herinner uit zijn Ajax periode. Net als Denswil had..
0 0
AFCAMM
Volgens mij een goeie gast en ik denk nog wel eens terug aan het doelpunt tegen PSV (de perfecte hakbal van Pantelic en de heerlijke afmaker van Urby), maar ik denk niet dat hij kan brengen wat Ajax nodig heeft.
0 0
bartdaniel
Ik heb hem altijd sympathiek gevonden. Maar ik wist geeneens dat hij nog speelde. Aan terughalen heb ik nooit gedacht. In zijn periode waren tegendoelpunten nét iets te vaak 'foutje Emanualson'.
3 -2
Lazell
Ik ook. Was altijd fan van hem, heerlijke goals tegen PSV:). Toen volgde ik eigenlijk voor het eerst bewust Ajax. Die lichting met Steek/Lobont, Nigel de Jong, vd Vaart, Maxwell, Zlatan, Mido, Chivu. Die wedstrijd tegen Milan met die ... Inzaghi.

Lijkt wel een beetje boter op zijn hoofd te hebben. Denkt dat hij geslaagd is bij AC Milan en dan naar Fulham gaan. Ook dat Ajax spijt moet hebben is een beetje raar. Zegt zulke dingen allemaal met een te serieuze stem om het met een knipoog te interpreteren.
1 0
Amp
Heeft nergens een fantastische indruk achtergelaten, bij utrecht nu ook geen vaste basisplaats en heeft in het verleden nou ook geen geweldige ervaringen opgedaan (spelen om de prijzen, behalve dat eerste jaar bij milan) zoals een stam/huntelaar/davids/ooijer destijds waarmee hij ook in de kleedkamer de jonkies bij de hand kan nemen. Geen idee op basis waarvan Ajax dan spijt zou moeten hebben
0 0
Web
Hij is zelfs bij Utrecht niet zeker van een basis plaatst.
Maar altijd beter dan Dijks.
0 0
OuweDibbes
Ja duhh... Urby altijd graag gemogen, maar wilde ook zijn contract niet verlengen en daarna in het laatste half jaar miste hij motivatie omdat hij met zijn hoofd in Milaan zat. Dus next..
0 0
gras
Mwuh? Heeft hij Utrecht hoogstpersoonlijk naar Europees voetbal geschoten of zo?
0 0
meerzicht
Omg bij utrecht heeft hij niet eens een basisplaats. Wie moet er nou eigenlijk spijt hebben.
0 0
RaynoFischer
Nah we zijn hier tevreden met Nico ;)
1 0
voorkennis
Komt op alle fronten tekort voor ajax
2 0
AJAIXIXIXI
Urby is ook te laat teruggekomen zoals zoveel oud ajacieden dat doen, dan kan je gewoon niet meer mee in het eerste. Toen hij weg ging bij Roma zag ik hem graag terugkomen. Maar toen ging hij naar Hellas Verona en daarna zat hij volgens mij nog een half jaar in Engeland ergens op de bank.
1 0
Genant
Dat is telkens het probleem. Vanwege de salarissen blijven ze zo lang mogelijk in het buitenland. Zie ook Heitinga en Van der Vaart. Als ze dan terug willen komen is dat omdat in het buitenland niemand meer dat geld wil geven. En dat is natuurlijk niet voor niets, ze hebben het gehad op dat niveau. Dan willen ze terug naar Ajax maar zijn ze niet meer goed genoeg in feite. Dan wordt het dus FC Utrecht of Mydtjylland.
2 0
WinstonWeed
Maar Ajax heeft duidelijk met 2 maten gemeten.
Urby niet en die waardeloze Heitinga wel???
De man die alleen maar tribunes warm heeft gehouden bij laagvliegers moest ff Ajax gaan leiden?.. Belachelijk.
Die Alphenaar is zogenaamd de "echte" Ajacied die met alle geweld moest terugkomen en Urby die geboren en getogen is in Zuid-Oost werd doodgezwegen.
Urby speelt nu nog Eredivisie en Heitinga loopt inmiddels met een rolator.
Zo ongelooflijk krom..
0 -2
Ferd
Niets 2 maten. Ajax heeft Urby mee laten trainen, gezien dat hij tekort kwam en geen contract aangeboden. Terecht.
2 0
WinstonWeed
Oh.. en Heitinga die bij de bosloop een uur later klaar was als de rest van de selectie, had het zeker helemaal zelf afgedwongen?
Yeah right.
0 -1
chrisjuhhh
Je merkt idd aan veel dat er een hoop denken dat ze het weten en dan plots helemaal fout gaan puur omdat ze niet inlezen hahaha geweldig man van mij plus 1
0 -1
KKoossiiee
Was het toevallig dat de titels werden behaald na exit urby.
Lief mannetje, maar nooit begrepen wat hij bij Ajax in het eerste deed.
3 -1
Sterretje73
Exact maar dat mocht je hier “vroeger” nooit roepen...mooiweer voetballer vond ik hem.
1 0
RaynoFischer
Die titels werden ook zonder Suarez en met Sigthorsson behaald :p
1 0
grannig mokum1
Precies D
0 0
Roels
Hadden we iig Dijks kunnen verkopen in de zomer, contractje van een jaar had dus best gemogen wat mij betreft. Nu echter wel laten zien dat het beste er helaas wel af is.
0 0
Ferd
Urby kan niet verdedigen, dus als linksback moet je hem sowieso nooit halen
1 0
zuidzuid
Heeft wel de mooiste sliding van Nederland plus scoorde wel n lekkere ooit tegen psv

0 0
3*stars*3
Echt heerlijke slidings idd want hij stond ook gelijk weer snel op zijn voetjes en ging weer ten aanval.
Publiek kon het altijd wel waarderen.
0 0
BlueDuke
Jammer, want als hij de knop had willen omzetten en vol voor lb was gegaan toendertijd had hij een hele goede kunnen worden. Maar net as Siem de Jong vast gehouden aan een positie die hem niet ligt...zonde
0 0
Ferd
Nee, hij was te dromerig, niet hard genoeg. Sinkgraven heeft meer linksback kwaliteiten dan Urby ooit heeft gehad
0 0
Ar
Als je geen basisplaats hebt bij utrecht, denk ik niet dat Ajax spijt heeft.
Daarbij, met Urby, had je weer gezever gekregen of ie nou back, mid, of buiten moet spelen.

Toch zou hij best een geschikte concurrent voor Kluivert zijn geweest.
Justin heeft toch echt wel even een dipje gehad in het tweede deek van dit seizoen, met morrende supporters, die bij twee mindere wedstrijden al hekelen. Heb je dan een Emanuelson erbij, kan je Kluivertje even in de schaduw plaatsen. Even een wedstrijdje banken, want jonge spelers zijn er nog niet aan toe elke week en wedstrijd top te zijn. Als ze niet spelen, kunnen ze ook niet slecht spelen. En bij een elftal dat niet draait, waar een beetje sprake is van negativiteit, is de kans des te groter dat een jochie van 18 dan ook slecht speelt. Dan op de bank houden beschermt tegen het kritische Amsterdamse publiek. En voorkomt daarmee ook dat het talent, uitgefloten en uitgekotst vanwege wat mindere wedstrijden en ergens een opmerking over een droom, de bejegening van een deel van de supporters mogelijk als deel reden neemt voor een vertrek.
Dus ja, misschien toch reden voor lichte spijt.
3 0
Bjorn
Ik kan zijn niveau nu niet zo goed inschatten. De Emanuelson van 2009-2011 was in ieder geval een prima speler om erbij te hebben.
2 0
Cleo9
Leuke speler, maar niet iemand die het team naar een hoger niveau brengt. En daar hebben we er al genoeg van.
0 0
Rinban
Kom maar terug hoor, echt Ajax hart
2 -8
10Sneijder10
Heb ik ook, mag ik nu ook bij Ajax spelen?
3 -1
insectenverdelg
Veel minder dan Kristensen zal je toch niet zojn. :)
3 0
dumperPattiruhu
Altijd een all-round(meerdere posities inzetbaar) speler geweest tevens een ajaxied. Je kunt hem er maar bij hebben als back up.
1 -2
3*stars*3
Ik had altijd wel een zwak voor Urby en er zat echt wel veel meer in.
Begrijpelijk dat Ajax niet had gebeld want na Milan ging hij zwerven door Italië en de Championship maar heeft hij weinig minuten gemaakt.

Leuk spelen bij Utrecht betekend niet zoveel want dat is gewoon 1 van de linkerrijclubs in NL....
6 0
FlyingDutchMan
Same here :)
0 0
Raynofisher
Dat is wel echt jammer zeg. Nu zitten we opgescheept met die waardeloze wk-ganger Tagliafico ;)
10 0
WIJSNEUS14
Aldus de wisselspeler van Utrecht.
10 -1
WantAmsterdam
Is een blijft imo een echte Ajacied
13 0
Ajacied33
Dat sowieso,Urby is een echte Ajacied. Maar denk niet dat hij echt van toegevoegde waarde voor ons zou kunnen zijn anno nu
1 0
BokkieBokstra
Hele leuke speler, had leuk geweest als hij weer bij Ajax gespeeld had.
3 -7
ST
Niks beter dan wat we al hebben. Labyad is beter dan Urby...
7 -2