VD Vaart: 'Heb nooit eerlijke kans gehad'

ThijsZwagerman, 19-05-2018 om 23:35, 12146 views, Herning Folkeblad |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Oud-Ajacied Rafael van der Vaart is niet te spreken over de wijze waarop er bij FC Midtjylland met hem om is gegaan. De 35-jarige middenvelder arriveerde niet fit bij zijn club, maar heeft toen hij dit uiteindelijk was nooit meer de kans gekregen.

Van der Vaart verpieterde voordat hij bij FC Midtjylland tekende op de bank bij Real Betis. Geen wonder dus dat de middenvelder niet volledig fit arriveerde bij zijn Deense werkgever. De Heemskerker werkte hard aan zijn fysieke gesteldheid, maar eenmaal volledig fit kreeg hij nooit een kans. 

'Ik heb er altijd alles aan gedaan om mezelf in het elftal te spelen, maar als je telkens slechts tien minuten -of soms nog minder - krijgt, heb je niet de kans om te bewijzen dat ze zich vergissen. Ik heb eigenlijk nooit een eerlijke kans gekregen.' Aldus Van der Vaart in gesprek met Herning Folkeblad.

Volgens de technisch begaafde middenvelder had FC Midtjylland er beter aan gedaan om het elftal in zijn dienst te laten spelen: 'Ze hadden moeten denken: "We hebben Rafael en we weten wat hij wil en kan. Laten we de ploeg om hem heen bouwen", maar dat gebeurde nooit.'

Nu loopt Van der Vaart uit zijn contract. Inmiddels is hij 35 jaar oud, maar aan stoppen denkt de voormalig speler van Real Madrid en Tottenham Hotspur nog niet. Het liefst blijft Van der Vaart actief in Denemarken, aangezien hij hier samenwoont met zijn vriendin en professioneel handbalster Estavana Polman. Van der Vaart verwacht op korte termijn uitsluitsel over zijn toekomst te kunnen geven.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KKoossiiee
Niet fit omdat hij bij betis vaak op de bank zat.
Dat is op zijn minst onprofessioneel.
Dan zat je dus terecht op de bank.
0 0
Ajax27
Ze hadden het team om me heen moeten bouwen hahaha... raffie raffie toch, wat zeg je toch allemaal. Had toch eieren voor je geld gekozen en was lekker gestopt. Lekker als jeugdtrainer aan de gang en bij Lucky Ajax lekker ballen met een hoop oude bekenden.
0 0
EVH
Kom op Raf, .. wat zeg je nu weer zeg .......
0 0
koppendicht
De voetballer met de minste zelfreflectie. Het ligt altijd aan een ander bij die luie donder. Moe word je ervan.
2 0
GeraldSibon
Rafael was een weergaloze voetballer, echt weergaloos. Het is helaas ook een typisch product van onze Ajax-jeugd, in de zin dat er te weinig op mentaliteit wordt gehamerd. Het is een cliché en het is geen populaire term in Amsterdam, maar mentaliteit kan een speler echt nog 40 procent beter maken.

Voor Rafael moest voetbal eigenlijk altijd vooral leuk blijven. Hij benaderde een wedstrijd alsof het een potje strandvoetbal was. Zelfs met zo'n matige mentaliteit heeft hij nog voor prachtige clubs gespeeld maar het is wel doodzonde dat hij er niet alles uit heeft gehaald. Symbool voor zijn carrière staat voor mij zijn rol bij de winnende goal van Spanje in 2010. Een net-niet voetballer.
1 0
gras
Dat beeld dat je schetst klopt in zoverre (niet), dat Raf een prima wedstrijdmentaliteit heeft. Heb in de jeugd zat tackles gezien en duels waarin hij zijn kont erin draait en de bal verovert en echt met gif speelt.

In wedstrijden gaat hij zowel op voetballend gebied, in duels en qua werk tot het gaatje. Dat laatste heeft hij in Duitsland geleerd. In de eredivisie liep hij veel minder. Ook in oranje heeft hij wedstrijden laten zien waarin hij enorm veel kilometers aflegt.

En duels winnen of ballen veroveren is iets waar Sneijder nog nooit van gehoord heeft.

Maar de mentaliteit buiten het veld....daar schort het bij Raf aan. Dan is het leven toch wel erg mooi met mooie kleertjes, een mooie vrouw, status en mensen die tegen je opkijken. Die luxe heeft Raf nooit aangekund. Dacht dat hij er al was. Met die enorm pijnlijke beelden van een aanstellerige, ongetrainde, stuntelende VdV in de groep van Van Gaal voor het WK 2014, die hem dan ook maar thuis liet.

En Van Gaal zag in VdV vroeger een winnaar. Tja Raf, je hebt niet voor het voetbal geleefd. Dat compenseer je niet meer op het veld. Kom maar jeugdtrainer worden. Met zijn techniek, voorkeur voor hoogstandjes en ik denk ook zijn visie op voetbal, kan hij prima in de jeugd trainer. Volgens mij ook een super vriendelijke jongen voor jonge spelers.
1 0
GeraldSibon
Goed dat je die nuance aanbrengt. Toch kan ik me wedstrijden van Raf in Oranje herinneren (met name dus tegen Spanje in 2010, maar ook Duitsland in 2012) dat hij niet vooruit te branden was en er volledig uitgelopen werd door zijn tegenstanders. Een echte balveroveraar vond ik het toch ook niet, maar misschien heb jij een paar mooie voorbeelden voor me.

Uiteraard volledig eens met je verhaal over de mentaliteit buiten het veld. Ik heb het idee dat hij de laatste 4 jaar nauwelijks getraind heeft, echt heel erg zonde. Maar mentaliteit is ook iets dat je moeilijk kunt aanleren. Dat zit in je of dat zit niet in je.
1 0
gras
Ik denk dat die wedstrijden al in de fase van of na de spurs waren? Toen zag je al dat hij er niet meer voor leefde. Eigenlijk leek wel alsof hij sinds of vanaf Real de echte drive ging missen.

Maar balveroveringen is een redelijk bekende eigenschap van VdV hoor. Dat is zijn manier van spelen, dus ik kan je geen wedstrijd geven waarin hij opviel door dat soort acties.
0 0
Horrontelli
Kom op Raf! Als wereldster naar Denemarken komen en dan geen basisplaats afdwingen. En dan ligt het aan anderen?

Natuurlijk wilde iedereen hem in het eerste. Hoe dom zou het zijn om een ster, met een hoger salaris dan de andere spelers, niet op te stellen als je toegevoegde waarde hebt!
1 0
gras
Idd. Pijnlijk gebrek aan een spiegel in huize VdV.

Die vraag om het team om hem heen te bouwen....Ai ai.
1 0
OuweDibbes
Toen hij 31 was, kon hij terug naar Ajax maar moest Raffie eerst even zakkenvullen bij Betis. Stank voor dank.. ga je goed nepajacied. Next..
3 -4
laling
Als je zo redeneert bestaat "de Ajacied" niet.
Ajacied zijn betekent: Al in de jeugd dromen van een grote buitenlandse club en veel geld verdienen.

Maak je maar geen illusies dat het anders is!
2 0
OuweDibbes
Doe ik ook niet... maar bespaar de jank verhalen op een Ajax forum. Rijkaard en Cruijffie kwamen toch ook terug. De rest zijn passanten. En het stomme was, hij had toen een perfecte spits geweest, en dat stond hij onder Koeman ook vaak.
1 0
Mark11
Oei, geen lekkere uitspraak over het bouwen van een team om hem heen. Daar maakt ie geen vrienden mee in Denemarken denk ik
0 0
chloorbestendig
Dus je zit bij Betis een beetje aan de cerveza op de tribune ipv elke dag in de sportschool en op het trainingsveld en dan janken dat je bij Midgetland niet fit bent?
2 0
Duif63
Misschien kan Raf adviseur van Marc worden. Hij geeft nog wel eens waardevolle tips...
1 0
Dennis1964
Van de Wie?????
0 0
ajax500
Zoals Derksen zei, hij heeft de afgelopen jaren alleen maar liggen neuken ipv voetballen.
8 -1
Dennis1964
Lekker toch
1 0
Jan Doedel
Geef m geen ongelijk haha
2 0
NouridolbergNeres34
Haahahah raffie heeft het echt hoog in zijn bolletje
1 -1
Sazzz
Wat een arrogante hork is het toch ook. Hij is 35, krijgt bij HSV bakken met kritiek, komt bij betis niet eens aan bod en komt dan niet fit bij zijn nieuwe club aan. Maar verwacht dan wel dat er een team om hem heen gebouwd wordt. Wat een idioot! Verbazingwekkend dat er nog zoveel aandacht voor die gek is!
8 0
godenzonenssuper
Echt onvoorstelbaar die vd vaart.
Hij kan nog steeds voetballen (inzicht etc) maar is al jaren totaal niet fit meer.
En waar gaat meneer heen?
Naar een land waar ze niet kunnen voetballen maar wel ontzettend fit en sterk zijn.
2 0
Michelinho
Een land waar ze niet kunnen voetballen maar dat wel naar het WK gaat.
2 0
Rsv
Je kan moeilijk zeggen dat ze reden hebben om een team of Raf te bouwen aangezien ze op t punt staan om kampioen te worden.
4 0
insectenverdelg
T schijnt dat Raffie een lekker frikandelletje speciaal naar binnen werkte toen hij dit interview gaf.
4 -1
Ajax4life16
hahahaha komisch dit. De eerste 3 alinea's denk je prima interview en dan kom je bij die 4e alinea....
4 0
cr_zuiden
Man, je had 3-4 jaar geleden al moeten stoppen. Ajax, HSV, Real, Oranje, je hebt een super carrière gehad, maak het nu niet genant voor jezelf.
4 0
Bky
Zelfreflectie van een badeend.
7 -1
MickS
een team bouwen rond een 35-jarige, die de afgelopen jaren nauwelijks heeft gespeeld?
eeeh.... Dat kan je toch niet menen, beste Rafael? Dat is een grapje, toch? Ja toch?
12 0