Oppermachtig Atlético schrijft EL op zijn naam

ArthurV, 16-05-2018 om 22:35, 12188 views, AS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Atlético Madrid heeft woensdagavond de Europa League op zijn naam geschreven. In een eenzijdig duel waren de Spanjaarden veel te sterk voor Olympique Marseille.

De Spaanse topploeg miste coach Diego Simeone, die op de tribune moest plaatsnemen vanwege een schorsing. Zonder de aanwezige oefenmeester aan de zijlijn, was vanaf de eerste minuut duidelijk dat Atlético ging winnen. 

Na dik twintig minuten schutterde de defensie van Marseille, waarna Antoine Griezmann door kon lopen en koelbloedig afrondde. Het bleek de opmaat voor een geweldige avond van de Fransman, die vlak na rust de marge op twee bracht met een mooie goal. Het slotakkoord was voor Gabi, die de eindstand op 3-0 bracht. Door de zege won Atlético de Europa League ten koste van Marseille. 

Doelpunten: 
0-1 Griezmann (21')
0-2 Griezmann (49')
0-3 Gabi (89')

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
didierajax020
Bosz geeft heerlijk analyses op deze wedstrijd op Fox nu zeg.
3 -1
Ajaxvooraltijd
Ik kan nog wel tijden herrineren hier dat men zei dat hij interessant liep te doen en de voetbalproffessor liep uit te hangen en dat het hoogst irritant was. Nu hebben we weer zo iemand die dat blijkbaar eerst moet doorstaan.
1 -4
godenzonenssuper
Ja wie zeiden dat, kleuters die ook begonnen over zijn feyenoord verleden.

Ik mag hopen dat jij het verschil tussen Ten Jah en Bosz ziet.
1 0
HZMKK
Die kleuters welke jij bedoelt zijn die zielige kinderen van de f-side
0 0
Ajaxvooraltijd
Niet echt eigenlijk. Beiden volgens mij, allebei op een paar wedstrijden al de grond ingeboord voor ze het elftal gekneed hadden, beiden afgezeken vanwege hun afkomst en manier van spreken en beiden geen enkele significante prijs behaald. (GOLD OOK VOOR KEIZER ONDANKS ALLES) Diezelfde mensen steken nu overal een vinger in Bosz en Keizer hun poeperd terwijl ze gewoon verder gaan waar ze gebleven waren met zeiken op basis van 6 wedstrijdjes ongeveer. Geen coach is succesvol op zo'n korte termijn of het is er 1 die wij niet kunnen betalen of het is vooral toeval. Zelfs v Gaal had tijd nodig maar mensen hebben geduld een vergiet vol en zijn zo verwend en opportunistisch als de pest. Als ten Hag de finale cl haalt wil ik niet weten hoe diep ze in ene gaan (diezelfde walgelijke schijnheilige types).
2 0
Ferd
Van Gaal had tijd nodig? Won in zijn eerder seizoen, waarin hij de voorbereiding mistte (stokpaardje van de Ten Hag fans) de uefacup. Dus wat nou ‘tijd nodig’?
0 0
geendagsvlieg
LvG was aanwezig als assistent van Beenhakker in de voorbereiding.

In dat eerste seizoen stond Ajax net als in zijn 2e seizoen voornamelijk 3e in de competitie. Zonder die UEFA cup winst had LvG het einde van het 2e seizoen nooit gehaald.
1 0
Ferd
Als je het verschil niet ziet, dan ben je echt blind.

Bij Bosz waren de eerste drie maanden de resultaten niet goed, in september kreeg hij het op de rails, maar je zag vanaf dag één de intentie en progressie. Bij Ten Hag is heg na 5 maanden nog een zootje, je ziet niets van zijn intentie en je ziet geen progressie.
0 0
AFCAsphere
Ik was ontzettend blij dat Bosz destijds als trainer werd aangesteld, maar de eerste maanden waren de intenties niet echt zichtbaar. De visie van Bosz was duidelijk en daar had ik vertrouwen in, maar de spelers niet. Daarom kregen we die ontzettend matige wedstrijden in de voorbereiding, in de voorronde van de Champions League en het begin van de competitie.

In Thessaloniki hadden we eigenlijk moeten verliezen, aangezien de gehele verdediging (met name Westermann) liep te schutteren en we zelf vrijwel geen kansen creëerde. Tegen Rostov was het helemaal een ramp. Vervolgens kwamen Willem II en Roda JC nog op bezoek. In de beginperiode was de spelintentie van Bosz niet te zien, want het overgrote gedeelte van de spelers had er geen vertrouwen in. Uiteindelijk begon het langzamerhand beter te lopen. Pas na de winterstop gingen we voetballen op de manier dat Bosz wilde, al was dat voornamelijk zichtbaar in de Europese wedstrijden omdat we daar de ruimte kregen, i.t.t. de muren waar we tegen kwamen te spelen in de Eredivisie.

Ten Hag is midden in het seizoen ingestapt en heeft te maken met een selectie waarvan een deel nog moeite heeft met het verwerken van het drama van Nouri, één speler kreeg het aan de stok met een deel van de fanatieke aanhang, één over het paard getild ventje die na 5 goede wedstrijden al wilt vertrekken of anders de best betaalde speler wilt worden, en dan ook nog een aantal andere spelers die al met hun hoofd in het buitenland zitten.

Een deel van de selectie is het vast niet eens met het ontslag van Keizer en het zou mij niet verbazen als ze daarom opstandig zijn en geen ontzag voor Ten Hag hebben. Je bent als trainer zijnde afhankelijk van je spelers en als zij de tactiek niet goed uitvoeren dan ben je al gauw de gebeten hond. We hebben in de afgelopen 5 maanden genoeg wedstrijden gezien waar we in de eerste helft achter kwamen en ze in de tweede helft opeens wél goed gingen spelen. Dan lees ik hier opmerkingen als "ja Erik, zo had je ze vanaf het begin moeten laten voetballen" maar dan word er geen rekening mee gehouden dan dit aan de spelers zelf zou kunnen liggen. Alles is altijd de schuld van Ten Hag.

Ik hoop dat we aankomend zomer met een schone lei kunnen beginnen. Ziyech is dan wel vertrokken, maar ik ga ervan uit dat zijn plek word ingenomen door een speler met dezelfde soort creativiteit. Wellicht een speler die meer tot zijn recht komt in de tactiek die Ten Hag voor ogen heeft, want Ziyech leed veel balverlies en werd daarom soms op rechtsbuiten gezet door Erik. Misschien ook maar beter dat Kluivert vertrekt, want hij kan alleen denken aan geld en aan grotere clubs, terwijl hij daar nog niet klaar voor is. Hopelijk weet Matthijs zich te focussen op Ajax in plaats van teveel luisteren naar Raiola. Vervolgens alle neuzen dezelfde kant op en knallen in de vCL.
0 0
ETM
Schijnheilige types heb je. Trainers hebben tijd nodig, klopt. Maar verschil tussen Ten Hag en Bosz in analyses is inhoudelijk gigantisch.
Ik was overigens pro Bosz vanaf minuut 1. En vrij neutraal tov Ten Hag.

Bosz legde de nadruk op de spelintensies en toetste goed of slecht daaraan. Als hij er te weinig van zag was hij heel kritisch. Als het goed ging dan gaf hij aan dat dat kwam omdat zijn ploeg heel goed kon voetballen. Bosz was ook spelinhoudelijk concreter in het benoemen. 5seconden regel, balans zoeken mbt 6, benoemen dat Ziyech anders moest gaan spelen, inspeelpass linker Viergever uitlichten, Sanchez zn nog mindere opbouw kwaliteit etc ect. Zo kon je als supporter ook beter meekijken. Inhoudelijk stoorde ik me nooit aan Bosz, wel vond ik t vaak een arrogante lul.
Ten Hag legt de nadruk op tactische keuzes, hoe tegenstanders het deden, op statistieken, op mentaliteit, en bovendien is Ten Hag meestal positieve dingen enorm aan oplichten en geeft hij negatieve dingen niet echt een naam. De vorm; raar accent en woordkeuze vind ik geen probleem, inhoudelijk vind ik het vaak irritant en teleurstellend.

Bij Keizer vond ik het jammer dat hij zovaak in probleemstellingen sprak ipv oplossingen. Het geneuzel over 'Dolberg toch wel 1ste spits' Het geneuzel over plan B, C en D. Maar bij Keizer vind ik wel dat omstandigeheden in ogenschouw moeten worden genomen. De man kon ze niet als excuus gebruiken terwijl ze natuurlijk absoluut een grote rol speelde. Zijn woorden werden bizar gewogen, en door het mislopen van Europees voetbal stond hij al meteen 5-0 achter. Keizer had wel het meest sympathieke overkomen van deze drie trainers.

Overigens vind ik analyses voor de buitenwacht niet alles zeggend hoor.
0 0
amthree
Mis is wat 010 CL??
2 0
martin1234
Dit is gunstig voor Ajax of hoe zit dat? Een Spaanse club wint van een Franse, waardoor Turkse clubs 'doorschuiven' en Ajax mogelijk nog twee tegenstanders kan treffen!? Ik ben hier even te dom voor denk ik..
2 0
AjaxDaniel
Peter op tv, kom aub terug
5 -2
AjaxPassion
Als je ziet welke clubs de EL winnen (Atletico Madrid, Man U. enz.) Dan is het toch een geweldige prestatie dat Ajax in 2017 in de finale stond?
7 0
KlasseLasse
zeker en ben blij dat ik erbij was! was ook te mooi om waar te zijn
0 0
Mart42
1995 was toch wel mooier.
2 0
lf87
Ja, dat is ook, het is alleen heel jammer dat het dan gevolgd wordt door een seizoen met helemaal geen Europees
1 0
AjaxPassion
Ja absoluut! Een regelrechte blamage die voor 100% op het conto van het bestuur kan worden geschreven. Zo'n ongelofelijke onkunde om zo'n geweldig jaar en geweldige toekomst binnen een maand de nek om te draaien. Wat heb ik me in die paar maanden boos gemaakt en opgevreten.
1 -3
Mart42
Winnaar EL finale een ticket voor de CL geven en de verliezer een EL ticket zou wel zo eerlijk zijn.
3 0
Mart42
Heerlijk dat vuurwerk.
0 0
Mark11
Wat een verschil in niveau deze wedstrijd...
2 0
amthree
Wij weten hoe de marseille fans zich voelen...
7 0
Mart42
Toch was het ondanks verlies van Ajax een prachtige avond op het Museumplein. Wie niet springt die is geen jood massaal. Waren buurtbewoners die daardoor schade hebben geleden.
2 0
Ajacied33
0-3
0 0
AjaxDaniel
Vindt dat Atletico helemaal niets maar goed wij hebben er profijt van
3 0
Mart42
Want?
1 -1
Ajacied33
We ontlopen een Turkse club in de vCL
2 0
KlasseLasse
wie hebben we dan
0 0
AjaxDaniel
Sturm Graz of Paok
0 0
KlasseLasse
alleen tussen die 2 ?
0 0
AjaxDaniel
Ja
0 0
KlasseLasse
liever sturm gras , paok is altijd moeilijk en zijn we al eens geweest
1 0
AjaxPassion
Paok hebben we een 100% score tegen...
0 0
Rood Gevaar
En zelfs MET Westermann in de defensie
0 0
AjaxPassion
:')
0 0
Mart42
Bedankt, met al dat gedoe met geplaatste club was ik het even kwijt.
0 0
Ajacied33
Wat een fouten van OM in de verdediging zeg
0 0
insectenverdelg
Zelfs t springen in de 82e minuut met een 2-0 achterstand van de OM supporters is een kopie van ons van vorig jaar
:)
2 0
Suarez16_
Marseille nog kanslozer dan ons vorig jaar.
3 0
Ajacied33
Wil niet lullig doen,maar met die bal op de paal kwamen ze toch nog dicht bij de goal. Kunnen wij niet zeggen
2 -1
KlasseLasse
keeeper haalde schot van traore uit kruising
2 0
amthree
Nou eerder wij want marseille krijgt nog kansen wij niet...
0 0
Michelinho
Volgens mij hadden wij er ook twee.
2 0
Leprechaun
Hoe viert die Griezmann zijn doelpunten? Echt geen gezicht man. Doe normaal.
5 -1
Michelinho
Komt uit een game: Fortnite. Dat dansje doen ze hier ook al na een goal.
1 0
AjaxCitizen
Wel leuk spel. Alleen achterlijk dat een volwassen vent van 27/28 dat soort dansjes doet na een doelpunt. En dan vooral in een finale. Dan heb ik nog liever Ronaldo met zijn draai in de lucht.
1 0
Ajacied33
Begrijp het ook niet man. Vingertje bij je voorhoofd,lijkt wel een 15 jarige scholier man. Geef mij maar het ouderwetse juichen van Van Basten
5 -1
Leprechaun
Juist! Als hij later die beelden met zijn kleinkinderen terugkijkt, dan schaamt-ie zich toch kapot?
1 0
Ajacied33
Dat lijkt me ook idd
1 0
Redrum
Als een klein kind
5 0
Leprechaun
Niet om aan te zien. Vier die doelpunten normaal, met je teamgenoten. Je beslist nota bene een Europese finale.
0 0
DeBaarsjes
Ajax creert kansen en United wacht af
Marseille creert kansen en Atletico wacht af
Ajacied gooit bal naar MU speler, Pogba scoort rond 20e min
Fout Marseille, Atletico scoort rond 20e min
United scoort vlak na rust... Atletico scoort vlak na rust
1 -1
Ajacied33
Die Gustavo is ook maar een wilde matige verdediger eigenlijk he. Ondanks Bayern op zijn cv
1 0
Bobbaasje
Geen Turkse club gelukkig, lekker naar Griekenland of Oostenrijk.

Doe dan maar PAOK Saloniki.
5 -1
witchmaster11
oostenrijk daar heb ik voorlopig een kudt herinnering aan doe maar Griekenland daar hebben we nog enkele miljarden te goed van met rente (lolzzz)
3 -2
Ajacied33
Die Turkse clubs zou je ook een zware dobber aan hebben. Dus ik vind het goed zo
3 0
FlyingDutchMan
Meestal willen spelers shirtje ruilen, maar die Fransman is meer geïnteresseerd in het Atletico broekje..
0 0
witchmaster11
je moet dan ook heel anders spelen , ook wij bleven 4 3 3 spelen dat werd onze ondergang je hebt 2 man nodig om griezel man af te dekken en dat gaat niet met 4 3 3 en schone was te traag en kan nooit de verdediging ontlasten bij wijlen werden we soms over lopen
0 -1
MrPink
De play offs van morgen gaan leuker worden dan deze wedstrijd.
5 -1
JordyAjacied
Haha die play offs zijn genieten.
2 -1
MrPink
Ja, niks te klagen.
0 -1
Gijsje
Feyenoord dus voorrondes of niet?
1 0
Ajacied33
Yep. Lekker voor ze
4 0
witchmaster11
hihihihi en het is feyenooit niet verkeerd spellen hoor (lolzz)
1 -1
Redrum
Dan mogen ze van Persie nu maar alvast gaan masseren, dan kan ie misschien een helftje mee doen
6 0
FlyingDutchMan
In de balsem!
4 0
MrPink
ja haha
0 0
FlyingDutchMan
Whehehe
1 0
Niels.
Dit noem ik eng..
Wij kregen tegen Manchester in de 20ste minuut 0:1 tegen.
Marseille in de 21ste minuut.
De 0-2 was in de 48ste minuut.
Hier is de 0-2 in de 49ste minuut.
8 -1
JordyAjacied
We kregen de eerste goal tegen in de 18e minuut, maar alsnog heel eng.
0 0
Ajacied33
Ik zat er echt net aan te denken idd. Ook het spelbeeld lijkt een beetje op vorig jaar. OM dat wel wil,maar niet kan. En Atletico die het zakelijk gaat uitspelen
2 0
3*stars*3
Viel mij ook op dat het beetje lijkt op pot van vorig jaar.
Wist alleen niet dat die goals rond zelfde tijdstip vielen.
0-1 kwam ook uit een fout, net als vorig jaar...
1 0
MrPink
Ja bizar
0 0
JordyAjacied
Wij kregen ook gelijk na de rust de 2e goal tegen...
5 0
JordyAjacied
Kopie van vorig jaar, zelfde spelbeeld, zelfde score verloop. De club die wilt voetballen zoals wij toen kwam ook niet aan de bak.
5 -1
Michelinho
Precies, viel mij ook op.
0 0
insectenverdelg
Paok of sturm Graz dus de tegenstander. Doe maar Paok. T griekse voetbal zal er volgend jaar niet beter op worden.
4 0
Redrum
Zijn dat de enige twee opties?
0 0
AjaxDaniel
Ja als Atletico wint dan kunnen we de Turkse clubs niet loten.
0 0
FlyingDutchMan
Forza Atletico xD
2 0
FlyingDutchMan
Moet allebei te doen zijn, zelfs voor Ajax ;)
0 0
NouridolbergNeres34
Finito 2 kansen 2 goals
0 0
MrPink
Klaar nu 0-2
0 0
witchmaster11
feyenooit en pisvee zijn weer eens pisof ,dat ajax de wk voor ploegen gaat spelen voor 57 miljoen (lolzzzz) dit betekent voor hun dat Ajax dadelijk financieel niet meer is in te halen
6 -2
3*stars*3
Voor 57mil?

Ach, jaloers zijn die gasten altijd en zelfs na een kampioenschap.
Ajax domineert hun leven.
0 0
MrPink
Hahah zijn ze WEER jaloers?
1 0
MNJ7
Hahah wat zou het prachtig zijn als het daadwerkelijk gaat gebeuren , dan vind ik wel dat van dat geld salarisplafond omhoog mag en 3 kanonnen halen
4 0
witchmaster11
je ziet dat als je van de flank voor geeft dat de kans komt !!! zal zo wel ff de trainer bellen die snap het niet
0 0
JordyAjacied
Lijkt heel erg op de finale van vorig jaar en dan is Atletico, Manchester en Marseille, Ajax. Marseille wil wel maar komt er niet door zoals wij toen, Atletico wacht af en maakt een lelijke goal dat deed Manchester ook.
3 -1
Bennyben
Ajax heeft vorig jaar geen kans gecreëerd, wat een onzin kraam je
4 -1
witchmaster11
staan met 300 man rond de 16 en dan nog proberen door het midden te komen ...zucht
0 0
witchmaster11
je zal meer van de flank moeten komen , door het midden is gewoon hopeloos
1 0
witchmaster11
grandioos van griezelman zo kan het ook ,maar payet een speler met 100 % inzet met tranen er af dit zie je niet altijd hoor
1 0
MNJ7
Zielig dit voor Payet Pff prachtige speler , komt de wedstrijd ook niet ten goede..
0 0
Ajacied33
Mooie actie Griezmann,sympathiek
1 0
Ajacied33
Klote voor Payet man
1 0
AjaxDaniel
Arm Marseille, ook nog is hun sterspeler eruit.
1 0
NouridolbergNeres34
Payet geblesseerd eraf, nou kuipers kan wel affluiten die is in de pocket voor Atletico.
1 0
amthree
Dit is gewoon echt een flashback naar onze finale dat de anti ploeg met een fout op voorsprong komt.
8 -1
insectenverdelg
Exact wat ik dach.t OM probeert t maar komt er niet doorheen en AM straft de onervarenheid af
Net als vorig jaar.
2 0
Jariiii
Ze kwamen er heel aardig doorheen tot de goal.
0 0
Bennyben
Welke anti ploeg, dit is gewoon het moderne voetbal. Kijk naar elke willekeurige ploeg er is er geen een die leuk voetbal speelt, Barcelona misschien 5 jaar geleden
0 -4
didierajax020
Pijnlijk om Bosz te zien analyseren. Die had nu met Overmars komend seizoen moeten voorbereiden. Ik mis die man.
4 -1
Bennyben
Doe effe normaal het is bosz maar een man die niks gepresteerd heeft
0 -5
Redrum
Dat Bosz gepijp begint nu echt vervelend te worden hoor, ff serieus. Geen enkele fatsoenlijke uitwedstrijd gespeeld. Een stuk of 6 goeie thuiswedstrijden, met name in de EL en een tactisch dramatisch slechte finale waardoor we kansloos waren. Vertrokken bij de eerste de beste kans die hij kreeg, zogenaamd weggejaagd door Ajax, en daarna door de mand gezakt bij Dortmund. Vorig jaar geen greintje chemie met de supporters en nu is 80 % hier bijna bereid hem finaal af te zuigen als hij maar terug komt. Alsjeblieft zeg, hou toch op!
2 -5
Knalpot
Niet te zuinig idd.
0 0
pjeeter
Amen!!
0 -2
Bennyben
Eindelijk iemand die het snapt uit wedstrijden waren idd niet om aan te zien
0 -3
didierajax020
Dat is niet waar. Bosz liet Ajax enorm goed voetbal spelen, het beste in de afgelopen zeker zes jaar in mijn ogen. Bosz presteerde wel, hij stond vorig jaar in de finale. Geen prijs nee, maar het oog wil ook wat.
2 -2
Bennyben
Als het oog ook wat wil ga ik wel oude dvd s kijken van vroeger maar zeker niet het huidige moderne voetbal kijken, bosz heeft er nergens iets van gebakken het feit dat mensen een finale spelen al een prijs vinden zegt genoeg
0 -3
MNJ7
Met jou een heleboel Ajacieden wat kan er in een jaar veel narigheid gebeuren Pff ... denk ook nog elke dag aan onze kleine strijder
2 0
Bennyben
Een ploeg die zo aftrapt verdient het niet om te winnen come on atletico
1 -3
witchmaster11
griezelman is wel een killer hoor ondanks die blunder moet je hem wel maken
0 0
NouridolbergNeres34
Dikke blunder
0 0
Ajacied33
Na,de winnaar weten we nu al
1 0
Suarez16_
Tja, als je zulke fouten maakt....
0 0
Bobbaasje
JAAAA GOALLL!!!!!!!
2 -1
Ajacied33
Vooral zulke fouten maken tegen Atletico. Heel slim
0 0
AFCA1510
kotsen dat atletico. walgelijke ploeg.
4 -3
Ajacied33
Kut ploeg ja,weten we al een lange tijd toch. Maar ben er niet rouwig om als ik in het belang van Ajax kijk
2 0
FlyingDutchMan
Begreep ik goed dat als Atletico wint, wij sowieso de nummer 2 van Turkije ontlopen?
0 0
Ajacied33
Klopt. Toch een meevaller vind ik
0 0
FlyingDutchMan
Lekker dan inderdaad :)
0 0
amthree
United flashback....
1 -1
MrPink
0-1
0 0
Ajacied33
Voor Ajax is het beter dat Atletico die cup vanavond pakt toch? Ervan uitgaande dat OM niet als 3e zal eindigen in de Franse competitie
2 0
Dolberg25
Klopt
0 0
Mauroafca
Man ik krijg nog kippenvel bij ons Europese seizoen van vorig jaar, ongelofelijk!

Misschien moeten we met zijn alle deze petitie maar tekenen, wie weet komen we dan ooit nog eens zo ver.

https://petities.nl/petitions/bosz-kom-terug-naar-ajax?locale=nl
2 -1
Ajacied33
Topseizoen man vorig seizoen. Alleen daarom kan Bosz al niet meer stuk bij mij. Hij bracht mij als Ajacied zoveel plezier,trots en vreugde. Daar ben ik hem dankbaar voor. Zeer pijnlijk als je bedenkt/ziet wat we nu voor de dug out hebben staan..
5 0
AjaxCitizen
Bosz is echt een trainer die bij Ajax past. De manier hoe hij denkt over voetbal, het spel wat hij wil spelen, niet aanpassen aan de tegenstander maar gewoon bij je eigen visie blijven. Zo jammer dat het maar één seizoen heeft mogen duren.
1 0
AjaxCitizen
Vooral die wedstrijd uit bij Lyon. Een van de lelijkste, maar ook meest spannende wedstrijden die ik heb meegemaakt als Ajacied. We begonnen zo goed, maar daarna die penalty en 2-1 voor het einde van de 1ste helft, 3-1 na de rust en rode kaart. Was nog billenknijpen laatste minuten, maar werd toch nog een historische avond voor ons. Wat een mooi Europees seizoen hadden we toch vorig jaar.

Zo zonde dat we niet een keer als Ajax zijnde de rust binnen de club kunnen houden en voor langere tijd een gezond beleid kunnen voeren. Dan zouden we vaker dit soort Europese successen kunnen meemaken.
2 0
Mauroafca
Na jaren eindelijk weer eens trots op je club mogen zijn is een heerlijk gevoel.
2 0
AjaxCitizen
Inderdaad. Niets is mooier dan trots kunnen zijn op de jongens van je club. We werden misschien wel tweede in de ED, verloren de EL-finale en stonden aan het eind zonder prijzen, maar het was echt een fantastisch seizoen. Europa had het heel even weer over het jonge Ajax dat zo mooi kon voetballen. Toch wel iets om trots op te zijn.
2 0
Erik1966
Heb je zulke goede en dure voetballers en dan zo'n trieste spelopvatting. Hoop dat Marseille wint.
0 0
Knalpot
Welcome in the real world.
0 0
Robinjo1988
Kan het eigenlijk nog moeilijk bevatten waar we vorig seizoen stonden en waar we nu staan...

Het is triest. Hopen op betere tijden.
5 0
witchmaster11
zonder hoop is er niets en hoop doet leven maar ik verwacht toch een ander Ajax volgend seizoen ,vooral als we die lucratieve wk kunnen spelen 57 miljoen is voor mij extra en betekend spelers kunnen houden
1 0
AjaxDaniel
Wel een stuk beter voor het hart om als neutrale toeschouwer te kijken.
1 0
witchmaster11
is mijn bril nu beslagen ??
0 0
Suarez16_
Marseille heeft al meer gecreëerd dan wij vorig jaar.
0 0
afcasven1995
Sierhuis had m gemaakt
3 0
AjaxDaniel
Wauw wat een misser
0 0
amthree
Wat lult die commentator nou weer marseille heeft de cl een x gewonnen en psg nog nooit. En volgens mij is de CL toch wel wat beter dan de uefa cup....
3 0
Erik1966
Prachtige beker bye the way
4 0
amthree
Ja de beker die bij ons in de kast moest staan.
1 0
Erik1966
Staat ie ook. En ik was erbij. Heb er nog hartklachten van. :-)
1 0
amthree
Ja weet het maar een 2e is altijd leuker:)
2 0
Erik1966
Peter Bosz wat een verademing. Als je deze man als coach hebt gehad dan neem je ten Hag toch voor geen seconde serieus.
8 -2
Robinjo1988
Beste Ajax trainer sinds van Gaal
1 0
AFCA1510
Zonder bosz wel dan?
2 -2
EVH
Exact.
2 -1
EVH
Peter Bosz bij FOX Sports.

Mijn hemel wat mis ik die trainer / man bij AJAX.

Was weer een fijne zet van Edje ...
5 -1
ajaxminimax
Dat was ook direct de slechtste keus die hij kon maken... ik ben wel eens benieuwd hoe hij daar nu over terugdenkt
4 0
EVH
Peter Bosz was DE ideale trainer voor AJAX.
Stel je voor dat hij 3 of 4 seizoenen was gebleven.
1 0
Daveajax1976
Petities24.com

Wie wilt er een petitie aanmaken?

Wij willen bosz terug bij Ajax
4 -4
Bramzel
Volgens mijn zijn er een aantal kakkies of boeren bang dat Peter Bosz weer terug komt naar Ajax aan de minnetjes te zien.
2 -1
EVH
Wanneer Peter Bosz terugkomt bij AJAX, neem ik weer een seizoenkaart.
Alleen dan.
4 -1
Bramzel
Ik zou het graag doen, maar ik ben daar niet echt in thuis.
0 0
JordyAjacied
Toch wel met een bittere smaak aan het kijken... vorig jaar stonden wij daar gewoon. Wat een prachtige dag was dat, het hele toernooi was fantastisch, krijg er nog kippenvel van.
6 0
ajaxminimax
Ja wat was het prachtig inderdaad, ik was even goed kapot na het laatste fluitsignaal, maar toen we massaal wegliepen van het museumplein, kwam al gauw het besef, wat was het mooi en wat zijn we weer trots op Ajax. Toen werd er nog gezegd, volgend jaar kunnen we eindelijk oogsten, het begon nog goed met de komst van Klaas Jan. Een week later begon een nachtmarrie, die alleen maar erger werd!
1 0
Dolberg25
Ik weet nog dat ik in de trein zat met allemaal Ajacieden na de verloren finale. Er waren 2 kleine jongens van ongeveer 5 en 8 die zongen Waar komen Joden toch vandaan. Ondanks de verloren finale zong iedereen in de trein mee alsof we gewonnen hadden. Er werd op alle dingen geslagen en iedereen sprong rond. Ik weet nog dat de conducteur kwam om te vragen of we wilden op houden, maar het lukte hem niet om ons stil te krijgen. Toen drong tot mij door dat we niet mochten zeuren om de verloren finale. We hebben toen zo'n mooie prestatie neergezet. Hopelijk volgend jaar weer :) Dat was voor mij echt het mooiste van de avond.
1 0
Daveajax1976
Laten we een petitie maken!

Bosz terug naar AJAX
5 -1
Bramzel
Kom maar op! Ik teken sowieso.
2 0
CruyffFootball
We love you Bosz we do.
4 0
Bobbaasje
Kom terug Bosz.
4 0
Bramzel
Zijn er nu geen supporters die in plaats van de bus op te wachten Peter Bosz op kunnen wachten bij de studio van Fox Sports in Amsterdam om te smeken of hij terug naar Ajax wil komen. Zou een mooi statement zijn.
7 0
Dolberg25
Pff, wat mis ik Bosz. Ik heb een goed gevoel dat ie ooit nog terugkomt. Laten we hopen dat Ten Hag het ook gaat doen, maar ik vrees het ergste...
5 0
ajaxminimax
Laten we het hopen, maar Bosz komt alleen terug als sarretje weg is. Denk dat Overmars van Bosz nog wel mag blijven zitten.
1 0
NouridolbergNeres34
Met ten hag gaat een ramp worden, verwacht dat hij de kerst niet gaat halen.
2 -1
CruyffFootball
Eind Oktober ligt hij er al uit.
3 -1
ajaxminimax
Sar er dan ook uit, Bosz terughalen en de wederopbouw kan beginnen!
3 0
MNJ7
Dromen mag :(
2 0
NouridolbergNeres34
Ik hoop het.
1 0
Daveajax1976
Pffff wat mis ik peter!!
En traore
4 0
NouridolbergNeres34
Haha ja bertje die ouwe pingelaar, die kwam echt op de gekste manieren langs zijn tegenstanders.
Had hem graag nog een aantal jaar in Amsterdam gezien, enigste mindere was zijn afwerking als hij dat ook nog had speelde hij bij Real Madrid of Barca.
1 0
MNJ7
Lyon heeft maar 10 miljoen betaald..
1 0
gi0vanni
Ik denk dat je zonder Bosz Sanchez en Traore ook verloor. Maar als Traore wel had willen blijven was het vreemd dat volgens de media hij 20 mil moest kosten maar dat Lyon uiteindelijk maar 10 mil betaald heeft.
1 0
NouridolbergNeres34
Ja doodzonde, alleen hij verdiend daar wel een dik salaris rond de 3 miljoen per jaar
1 0
Dolberg25
En Davinson natuurlijk!
2 0
Daveajax1976
Ja tuurlijk
1 0
RayJordaan
Verdomme toch wat mis ik vorig jaar, wat mis ik het Ajax onder Bosz.
4 0
Bramzel
Peter Bosz kom alsjeblieft terug naar Ajax!! Wat een genot om naar te luisteren in tegenstelling tot Erik ten Hag. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het spel.
5 0
Hammerzeit
Boszie, ik mis je bij Ajax ouwe !
5 0
afcasven1995
Pfff als je Peter Bosz zo over vorig seizoen hoort praten krijg je toch spontaan heimwee.

Hij geeft nog maar eens aan dat hij graag bij Ajax door had willen gaan.
5 0
LezDeBoer
Peter Peter... wat is het jammer dat je weg bent. Heerlijk om hem over voetbal te horen praten
4 0
NouridolbergNeres34
Heerlijke beelden van vorig seizoen! Wat was dat genieten zeg.
2 0
Nummer34
Wat is het toch heerlijk om naar Peter te luisteren
7 0
M.Olsen
Ajax in groepsfase CL tegen Napoli voor 2e plek min 90:

Ajax in de aanval... voorzet van Kristensen geblokt, afvallende bal voor OH OH OH LABYAD DOET HET! 1-0!!!
1 -3
insectenverdelg
Terwijl Kirstensen Kluivert de hele pot in zn broekzak had zitten...
0 -1
MNJ7
Doe maar Mazraoui
0 0
NouridolbergNeres34
Peter Bosz bij fox als analist
4 0
AjaxPassion
Ik zag t ook ja :D.

Toch apart wat deze man bij velen teweeg heeft kunnen brengen na dat ene jaartje
3 0
AjaxCitizen
Als je gewoon ziet wat voor voetbal er werd gespeeld, nadat hij alle puzzelstukjes eindelijk goed had neergezet. Dat is het voetbal wat Ajacieden willen zien. Jammer genoeg mocht het maar bij één seizoen blijven.
1 0
Bobbaasje
Winst;
Atlético: Dan treft Ajax geen Turkse tegenstander in de 2e voorronde Champions League.

Marseille: Dan gaat Feyenoord door naar de groepsfase Europa League.

Hopen op Atlético Madrid.
10 -2
Jariiii
Vind het sowieso wel grappig als zo'n groot land als Frankrijk in het clubvoetbal weinig klaarspeelt, houden we in het clubvoetbal in elk geval nog één land van formaat onder ons, en bovendien is het in het belang van Ajax als Atletico wint, dus ik zeg: hup Atletico.
0 -2
amthree
DIt word gewoon weer een finale zo als die van ons. Marseille die gaat aanvallen, en atletico die gaat verdedigen en counteren. Met atletico als winnaar...
2 0
Dexy
Ik gun Marseille die cup wel. Spelen het hele seizoen al leuk voetbal met technische dribbelaartjes als Payet en Thauvin.

Atletico heb ik op zich ook enorm veel respect voor, hoe ze met veel minder middelen elk jaar weer dicht in de buurt van Real en Barça weten te komen. Alleen dat verdedigende spel onder Simeone begint nu wel een beetje ergerlijk te worden.

Laat het voetbal maar winnen vanavond!
3 -1
Redrum
Simeone begint sowieso te irriteren met zijn verschrikkelijke theatrale gedrag langs de lijn. Zoveel passie en dan zulk kutvoetbal spelen.
1 0
3*stars*3
Marseille was altijd mijn favoriete Franse club en ze spelen dit seizoen leuk voetbal en komen van ver want 2/3 seizoenen geleden was het helemaal dramatisch met een 13/14e plek.
Voor NL is het ook beter als ze winnen want dan zijn die kakkies iig geplaatst voor EU en dat is goed want zie ze het weer verkloten in voorrondes.

Er is 1 maar en dat is dat Atletico het dood gaat maken, zoals United vorig jaar...
1 0
AjaxCitizen
Marseille is één van de echte Franse topclubs. Zou het prachtig vinden dat zij nog een Europese prijs winnen voordat PSG er eentje wint.
1 0
geendagsvlieg
PSG heeft de Europa Cup 2 van 1996 en heeft zelfs nog nummer 1 op de club coefficientenlijst gestaan in 1998.
1 0
AjaxCitizen
Doelde meer sinds de overname door die sjeik. Zijn doel is om met PSG een CL te winnen. Zou het mooi vinden als Marseille PSG nog voor kan blijven met het winnen van een Europese prijs sinds de overname.
0 0
AjaciedRK
Doet me toch terugdenken aan vorig jaar. Die hele dag was magisch. Beetje ontnuchterend einde, maar toch een geniale ervaring. Jammer dat van die magie niks over is.
2 0
Jariiii
Ongelooflijk hè. Die sfeer in de stad, onvergetelijk. Magisch inderdaad.
En helemaal eigenhandig de kans op herhaling weggegooid door Bosz (en daarmee spelers én het geloof in eigen kunnen) weg te jagen.
1 0
AjaxCitizen
Hoop op Marseille. Ben die Spaanse clubs die vaak de scheidsrechters mee hebben echt zat.

Toch wel raar dat ongeveer een jaar geleden wij ook in die finale stonden. Met een beetje goed beleid zou dat op middellange termijn weer kunnen gebeuren, maar jammer genoeg is Ajax wat beleid betreft een zooitje.
0 0
AjaxDaniel
Ik vind Marseille leuker maar bij winst Atletico loten we geen Turkse club in de voorrondes en ik heb dan liever dat Atletico wint omdat het in het belang van Ajax is.
2 -1
3*stars*3
Hmmm, daar heb je wel een goed punt.
Eerlijk gezegd snap ik er niets meer van, door al dat schuiven met tickets en coëfficiënten...

Ik ga zo ff researchen als ik thuis ben.
0 0
geendagsvlieg
Atletico heeft ook al CL groepsfase via La Liga en dan gaat de Franse #3 van voorronde 3 naar de poulefase.

Je krijgt dan wel een oneven aantal clubs en om dit te netjes op te lossen worden de Tsjechische #2 en Turkse #2 van voorronde 2 naar voorronde 3 geschoven.

Dit scenario is ook van toepassing als Marseille naast winst vanavond ook nog minimaal 3e wordt in Ligue 1 dit weekend.
0 0
AjaxCitizen
Maar ja, wat hebben wij momenteel in de CL te zoeken? Afgezien van het geld wat je kan krijgen, zie ik er niet veel voordeel in. De CL is nu voor 50% gevuld met ploegen uit de top-4 competities, waar je 9 vd 10 keer van verliest. Overwintering kan je bijna vergeten en zelfs een 3e plaats in de groepsfase wordt moeilijk.

Heb liever dat wij weer in de EL proberen furore te maken tegen gelijkwaardige of iets sterkere ploegen. Daar kan je als jonge ploeg prima ervaring opdoen, heb je grotere kans op overwintering en als club kan je met de jaren steeds verder groeien. Kijk alleen maar hoe een ploeg als Atletico Madrid is geworden na stelselmatig de EL te hebben gewonnen. Dan ben je interessanter voor spelers om naartoe te gaan.
1 -1
Jariiii
Ik wil Ajax heel graag weer eens in de CL zien, of we er nu iets te zoeken hebben of niet.
0 -1
AjaxCitizen
Ja, leuk. Worden we weer met jantjes naar huis gestuurd door RM, Barca, Bayern etc. Maar ja, we zaten dan in ieder geval wel in de CL...

Sorry hoor, maar we hebben er op dit moment gewoon niets te zoeken en er valt weinig prestige te halen. EL is gewoon een prima toernooi waar je je op kan focussen. Met een beetje geluk tijdens de loting, kan je daar net als vorig seizoen ver komen.
0 0
AjaxDaniel
Klopt maar als we eerste CL voorronde overleven dan zitten we al EL. Als we tegen een Turkse club komen en de eerste CL voorronde verliezen moeten we via EL voorrondes kwalificeren.
0 0
AjaxCitizen
Zit wat in. Maar alsnog zie ik liever dat Marseille wint. Ben die Spaanse clubs en al hun zogenaamde geluk met scheidsrechters gewoon zat.
0 0