'Bosz in de belangstelling van OGC Nice'

FinnDekker, 08-05-2018 om 08:50, 8487 views, BFM |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Peter Bosz gaat in het nieuwe seizoen mogelijk aan de slag in de subtop van de Franse Ligue 1. OGC Nice zou namelijk gecharmeerd zijn van de trainer, die na zijn ontslag bij Borussia Dortmund nog niet aan het werk ging. 

De voormalig Ajax-trainer staat in de belangstelling omdat de huidige trainer van Nice, Lucien Favre, lijkt te verkassen naar zijn oude Duitse werkgever Dortmund. Dit melden meerdere Franse media. Bosz is echter niet de enige gegadigde, ook Eduardo Berizzo wordt genoemd als opvolger. Sterker nog, de voorkeur ligt bij de Argentijnse oud-trainer van Celta de Vigo en Sevilla.

Bosz haalde met Ajax de Europa League-finale en werd tweede in de Eredivisie. Na een conflict met onder andere Dennis Bergkamp en Edwin van der Sar vertrok Bosz na een jaar via de achterdeur bij de Amsterdammers. In Dortmund stond Bosz uiteindelijk maar 163 dagen aan het roer.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Ajax zit weer te slapen, deze man had direct terug moeten komen toen hij vrij was!

Het is duidelijk dat de spelers niks hebben met de trainers die erna kwamen, logisch ook, Bosz maakte spelers beter en ze speelde met plezier..
0 0
Ajax27
Iedereen liep weg met Keizer maar goed. En Bosz heeft nog nergens ooit een prijs gepakt behalve bij de amateurs en de eerste divisie. Bosz kende 1 trucje, en dat was met veel pressie spelen. Dat zorgt voor een hoge amusementswaarde. Dat de meeste Nederlandse ploegen niet wisten hoe je zoiets bestrijdt is de zwakte van de competitie. Zodra we tegenstand kregen die zich op die manier van spelen wapende, dan kreeg ie het vaak moeilijk. Plan B was er namelijk niet. Door het gebrek aan een plan B of C hadden we er in zowel de kwartfinale als de halve finale van de EL net zo gemakkelijk door datzelfde spel uit kunnen liggen. Bij de finale zag iedereen na 10 minutren dsat we het op die manier niet gingen redden, maar door een gebrek aan visie kon ie niet meerdere vormen spelen. Dit terwijl hij de beste bank ooit had. In hoeveel wedstrijden hebben we ons mateloos aan Traore zitten ergeren maar hij bleef m maar opstellen... En dan presteerde hij Europees weer top en hield iedereen zich weer even stil. Bosz kan een hele goede trainer worden omdat ie het gezag van een van Gaal uitstraalt en met creatief mooi voetbal wil spelen. Alleen hij is zo koppig als wat. Zal nooit van zijn plan afwijken en dat heeft m de kop in Dortmund ook gekost. Daar doorzagen de teams al vrij snel dat er maar 1 plan was. Wapen jezelf ertegen zoals Mourinho deed en voila... je presteert niets meer. We moeten Bosz niet groter maken dan ie is. Het is een trainer met potentie, niet meer, niet minder.
0 0
HarryHarHar
We lezen liever Bosz staat in de belangstelling van Ajax!!..
2 0
Stroeve
Kom maar Peter, terug naar Amsterdam. Alles is vergeten en vergeven.
2 -1
BrandjeXL
Met een geweldige selectie de titel laten Feyenoord. Neuh ook Bosz heeft gewoon gefaald in de competitie.
0 0
Stroeve
Bij Feyenoord zat dat seizoen alles mee, daar kon Bosz verder niet veel aan doen, toen het eenmaal op de rit stond. Ik had dat Europese seizoen trouwens niet willen ruilen voor een kampioenschap.
0 0
AFCAjax
Wat moet er vergeten en vergeven worden dan?
0 0
Stroeve
De heisa met Bergkamp, dat hij ons zo makkelijk verliet voor BVB.
0 0
geronimo
Onder Bosz heeft Ajax inderdaad pakweg 5 geweldige wedstrijden gespeeld en verder eigenlijk ook geen enkele prijs gepakt helaas
1 -3
Stroeve
De vijf beste (en tevens betekenisvolle) wedstrijden die ik me kan herinneren. Bv. Ajax - Barca stelde, wat betekenis betreft, zo weinig voor.
0 0
M.Olsen
Dat leverde bijna de volgende ronde op. Als Davy die omhaal tegen Milan had gemaakt....
0 0
Leviathan
Als we wonnen van united hadden we de EL gewonnen maar als heb je zo weinig aan
0 0
Starkoo
Lekker hoor Peter naar Ajax terug, die tukker lekker exit!
3 -4
Bobbaasje
Lekker naar Ajax man.
4 -4
Hans Kraay Jr.
Ziet OCG Nice niet wat in Ten Hag is ook 2de geworden in de eredivisie.
5 -3
ZeeuwsAjax34
Geen enkele wedstrijd in Europa verloren!
4 0
Joseph
Haha lekker..
0 0
rammbo
Ik zou Bosz wel bij PSG willen zien.
2 -6
Fredschuit1
Ik bij Ajax.
7 -2
Joseph
Ik kijk zo uit naar het moment dat hij weer terug komt, liest vandaag maar als het over 5 jaar is weet ik ook dat dat weer 5 jaar klote voetbal goed maakt, zoals dat met Frank ook was.
6 -4
strafschop
Slechts vijf jaar klote voetbal onder Frank? Niet de complete vijf en een half seizoen? Welk halve seizoen was je wel tevreden?

Wat vond je van de 12 seizoenen voor Frank?
4 -1
RusselWestbrook
Je kijkt uit naar een moment wat hoogstwaarschijnlijk nooit komt.
8 -2
aietos
Alle hoogte punten duren helaas kort. Maar genieten doe ik er vele jaren van.
1 0
Michelinho
Wat een schuifpuzzel. Nice wilde vorig jaar Favre niet kwijt dus ging Dortmund voor Bosz. Als nu Favre naar Dortmund gaat en Bosz naar Nice zou dat dus de tweede keer zijn dat Bosz het gat vult dat Favre open laat.
5 0
mvdk
En wie krijgen wij?
0 0
Dolberg25
Erik, Erik, Erik olee
0 0
3*stars*3
Haha exact, was ongeveer mijn 1e gedachte.
Alhoewel ik Nice een net niet club vind maar Bosz moet verloren tijd inhalen, na zijn afgang in Dortmund.
3 0
Michelinho
Inderdaad, het lot van de ontslagen trainer.
0 0
WIJSNEUS14
Geloof niet dat Bosz trek heeft in Nice, ik zou het een segment hoger zoeken en anders nog even genieten van het Dortmund-salaris dat wordt doorbetaald. Nice bakt er ook niet zo veel van dit seizoen.

Jammer dat Ajax nog aan Ten Hag vast zit en hem een jaartje extra geeft...
5 -2
Simon1
Ook in de belangstelling van alle Ajacieden!
7 -2
BokkieBokstra
Dacht ik even, is dat nu een foto van Ten Hag? Dat moet Bosz kunnen, in Frankrijk trainen, hij heeft eerder in Frankrijk gespeeld dacht ik.
0 -1
abi
Zou mooi zijn voor hem, en als eerste aankoop Hakim te doen
2 0
JariHeijden
De begroting van Nice is een heel stuk lager. 33 miljoen volgens Wikipedia. Lijkt me niet dat ze Ziyech dan kunnen betalen.
2 0
strafschop
Kan nooit kloppen. Tv gelden zijn al hoger.
0 0
wladimir
Nice kan Hakim niet betalen.
5 -1
abi
Maar balotelli konden ze wel betalen?
0 0
AJAIXIXIXI
Was transfervrij als ik me niet vergis.
0 0