'Niet dat we met groep trainers binnenkomen'

SJvanveen, 06-05-2018 om 11:08, 6334 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Wim Jonk heeft met Cruyff Football haar kennis aangeboden bij de KNVB om het jeugdvoetbal in Nederland te verbeteren. Na goedlopende gesprekken heeft de Nederlandse voetbalbond echter niets meer laten horen. 

Dit alles stelde Jonk bij De Tafel van Kees op FOX Sports zondagochtend. 'Ik heb een gesprek gehad vanuit Cruyff Football met de KNVB. Ik heb toen aangegeven dat wij kunnen helpen vanuit talentontwikkeling. Op het gebied van jeugdvoetbal kunnen wij een versterking zijn, maar toen werd het stil vanuit Zeist', aldus Jonk.

De voormalig hoofd jeugdopleiding van Ajax denkt dat het mede door de directieontwikkelingen bij de KNVB komt en vliegt ondertussen met Cruyff Football de wereld over om de visie van Johan Cruijff te verspreiden. 'Wij hebben wat vlieguren gemaakt. Ook om te kijken wat bij ons past. Wij willen zijn visie verspreiden, maar het is niet zo dat we bij een club met een groep trainers binnenkomen en alles gaan veranderen. Dat is niet duurzaam en heeft geen effect.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxRobEnschede
Misschien overschat Jonk zichzelf ? Als niemand je wilt hebben, zou het dan misschien toch niet aan je zelf of je companen kunnen liggen ??
1 -1
trainerdv
Om eerlijk te zijn, zie ik ook niet zoveel in Cruyff Football. Tuurlijk, de uitgangspositie is prachtig, maar eigenlijk zijn alle zelfstandige Football academies wereldwijd een fiasco gebleken. Voetbal is een sport waarbij de opleiding voornamelijk in clubverband gaat en de rest, softskills, op straat en van familie/vrienden. Een losse academie is niet iets waar je je als talent bij aan gaat sluiten, omdat je dan het teamverband en het netwerk mist. Je kan veel beter bij een club blijven. Uiteindelijk zullen ook de beste trainers in dienst van een club gaan werken.
Tuurlijk zullen de 'workshops voor de coaches' wel van enige toegevoegde waarde zijn, maar als de KNVB echt iets wil veranderen, moeten ze al die vernieuwers in dienst nemen en niet in zee gaan met een extern bureau.
1 -1
Lagasj
Wees maar blij, Wim.
Je zou de vlag op de bekende modderschuit zijn.
De KNVB is een zinkend schip met Art The Fart als "opleider"
0 0
Jeugdtrainer
Logisch dat de KNVB hem weggehoond heeft. Jonk heeft vast gezegd dat we qua winnaarsmentaliteit helemaal niet achter lopen met andere landen, maar vooral technisch en tactisch. Tsja, dat strookt natuurlijk niet met het rapport van de KNVB dus kiezen we maar voor de visie van Art.

Fuck die roep om mentaliteit. Ik wil talentvolle technische spelers zien zodat we ook kleine clubs krijgen die van eigen kracht uit gaan. Zodat we eindelijk weer naar interessante wedstrijden zitten te kijken. Waarom zou VVV niet zoals Eibar kunnen spelen, met pressie vooruit? Maar dan zal wel de onderkant van het Nederlands Voetbal technisch en tactisch (ook trainers) omhoog geschroefd moeten worden. Dat is stap 1 die we als Nederland zijnde moeten maken om op een hoger niveau te komen.

Spelers - dus ook die van Ajax - moeten uitgedaagd worden: onder pressie uit spelen, omgaan met verschillende formaties, manier van pressie, etc.
2 -1
Leprechaun
De KNVB achtte Art Langeler capabeler. Ik snap dat wel. Als je kunt kiezen tussen de visie van Cruijff - de grootste voetballer aller tijden - en Art. Dan ga je vanzelfsprekend voor Art.
9 0