Vertonghen en Eriksen in PL-team v/h jaar

BVeenstra, 18-04-2018 om 12:25, 3623 views, PFA |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Professional Footballers' Association (PFA) heeft woensdag het elftal van het jaar van de Premier League bekendgemaakt. Bij de beste elf spelers zien we met Jan Vertonghen en Christian Eriksen twee oud-spelers van Ajax terug.

Beide spelers van Tottenham Hotspur zijn bezig aan een uitstekende jaargang, waardoor hun plek in het elftal van het jaar meer dan verdiend is. Op doel is gekozen voor Manchester United-goalie David de Gea, waarna de defensie naast Vertonghen wordt gevormd door Kyle Walker (Manchester City), Nicolas Otamendi (Manchester City) en Marcos Alonso (Chelsea).

Naast Eriksen staan Kevin de Bruyne en David Silva (beiden Manchester City) 'opgesteld'. Voorin is er uiteraard plaats voor Mohamed Salah (Liverpool), Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Sergio Agüero (Manchester City). Later dit seizoen wordt de award voor speler van het jaar nog bekendgemaakt. Hiervoor zijn De Bruyne, Leroy Sané (opvallend genoeg niet in het elftal van het jaar), Kane, Silva, De Gea en Salah genomineerd.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ruff Rhythim
Hadden we nog maar zulke spelers....
0 0
gras
Het erge is: we hebben ze.
0 -1
amthree
Wij kunnen zulke spelers niet hebben, want dan zijn ze weg als ze al zo goed zijn.
Wij moeten het hebben van broekies, de mannen spelen dan al in het buitenland...
2 0
ajaxinho
Nice!

Die zijn wel toe aan een stap hogerop.
2 0
gras
Vertonghen blijft een speler die echt wat bijzonders heeft. Eriksen is klasse, duidelijk, maar Jan was nog iets langer basisspeler bij Ajax en is ook wat uitgesprokener over Ajax dan Eriksen. Jan zie ik heel graag terugkeren later. Hoe geweldig zou dat zijn. Een sterke, zeer ervaren klassespeler in de as van het veld met veel spelers voor zich, die uniek goed als 4 kan spelen.
2 0
gi0vanni
Maar Vertonghen was eerst verhuurt voor die hier geweldige dingen liet zien en hij is ongeveer 5 jaar ouder als Eriksen. Dus ik denk dat Eriksen in verhouding nog beter is. Met als toevoeging dat ik denk dat iedereen (terecht) fan is van Vertonghen.
1 0
gras
Ja, bedoelde het ook niet als vergelijking in kwaliteit, maar ik heb iets meer met Vertonghen. Eriksen was van jongs af aan al zo goed, dat hij heel zakelijk en koel naar een einddoel toe werkte. En iedereen wist dat dat niet Ajax was. Bij Vertonghen kreeg je meer het gevoel dat hij Ajax gewoon echt als favoriete club ziet.
1 0
ajaxinho
Zoals Frenkie dat invulde... zalig om naar te kijken.

Die challenge krijgt hij nergens meer.
Zelfs bij Barca zal hij niet over Busquets mogen.
1 0
Simon1
Al een tijdje.
2 0
Genant
Hoe kan het nou dat de grote nummer tien van Liverpool. De Modric van Anfield..Gini er niet instaat? Dit gaan de Feyenoord-fans als een complot zien.
2 -5
Ferd
Deze opmerking is heel genant
0 0
WIJSNEUS14
Wijnaldum speelt al jaren niet meer als nummer tien. Vaker naar Liverpool kijken als je schijtlollig wil doen. Denk wel dat de dagen van Wijnaldum geteld zijn wanneer Keita de overstap maakt van RBL naar Liverpool. Die vind ik een stuk beter en completer op zijn positie.
1 0
gras
Ja, eens. Niettemin wel knap dat hij zich op die manier heeft gehandhaafd.
1 0