Mogelijk geen CL meer op open kanaal

sammekors, 21-03-2018 om 10:50, 8994 views, Algemeen Dagblad |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Er is een reële kans dat voetballiefhebbers vanaf volgens seizoen niet meer de mogelijkheid hebben om op tv de Champions League te volgen. Tot nu toe is er namelijk geen enkele zender die bereid is aan de hoge vraagprijs voor de rechten van de UEFA te voldoen, zo weet het Algemeen Dagblad.

Momenteel zijn de rechten nog in handen van Talpa TV, dat de wedstrijden uitzendt op Veronica. Na dit seizoen lopen die rechten af, wat betekent dat er een nieuwe partij mee aan de haal kan gaan. De biedingen die tijdens de eerste veilingsronde in december werden gedaan, vond de UEFA echter te laag, waardoor het zou kunnen dat de Champions League volgend jaar aan de neus van vele kijkers voorbij zal gaan.

Dat de UEFA weigert de prijs te verlagen is vervelend maar verklaarbaar. 'Als de UEFA water bij de wijn zou doen, schept het precedenten voor andere landen die dan ook minder willen betalen', legt sportmarketeer Frank van den Wall Bake uit. 'Maar ik ken John de Mol (Talpa TV, red.) een beetje en weet hoe de commerciële zenders handelen. Als er geen businessmodel van gemaakt kan worden, houdt het op.'

Toch zullen niet alle Nederlanders het zonder grootheden als Messi en Ronaldo moeten doen. Kabelbedrijf Ziggo is namelijk al wel in het bezit van de rechten. Ziggo zendt de wedstrijden alleen niet voor iedereen uit. Alleen de vier miljoen abbonnees van het bedrijf zijn volgend seizoen al verzekerd van Champions League-wedstrijden op hun televisie, voor de rest is het afwachten.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
vincent_DV
Er gaat ooit een moment komen waarop landen zich af gaan scheiden. Heeft ook te maken met dat je steeds sneller overal ter wereld kan zijn. Raiola zei het al. Laat clubs buiten Europa ook mee doen. Iedereen zal mee willen doen behalve Italie, Engeland, Frankrijk, Spanje, Duitsland en misschien Rusland en Oekraine niet. Dan laat je buiten Europa landen als Australie, Zuid-Afrika, Chili, Brazilie, Mexico, Argentinie, Colombia, China, VS en Japan meedoen. je moet instellen dat alle clubs maximaal 50-100 miljoen per jaar mogen investeren in spelers en een maximaal salarisbudget omdat je anders hetzelfde zal gaan krijgen als in de CL: Geld neemt alles over. Die markt is namelijk 10x groter als de CL markt nu dus dat gaat de Champions League nooit winnen. En dan zullen ze vanzelf in willen stappen en moeten ze dus aan die regels gaan voldoen dus kunnen ze nooit overheersen. Voorrondes worden wel binnen Europa gespeeld omdat het voor kleine clubs niet te doen is om overal ter wereld heen te reizen. Mocht een kleine club het hoofdtoernooi halen dan krijgen die extra entreegeld om alles te financieren.
0 0
Ferd
Big
Fucking
Deal
0 -2
jollie18
Vind het niet zo erg als het zo ver komt. Kijk de CL al bijna niet meer altijd dezelfde wedstrijden
0 0
geendagsvlieg
Ik tel toch 4 clubs in de kwartfinale die dat vorig seizoen niet zaten.
0 0
skinny hein
ik zal al die wedstrijden AB-SO-LUUT niet missen.
En de kijkers dalen al jaren,dus dat wordt lachen...
1 0
RusselWestbrook
De kijkcijfers stijgen al jaren. Hoe kom je er bij dat ze dalen?

Er kijken misschien minder Nederlanders. Nou joepie, dat zal ze de bij UEFA echt hun reet roesten, die 17 miljoen inwoners waarvan maar een fractie voetbal kijkt.

China, meer dan een miljard
India, meer dan een miljard
Brazilië, meer dan 200 miljoen.

Daar komen tegenwoordig de meeste kijkers vandaan en het begint langzaam op een punt te komen waar heel Europa zou kunnen stoppen met kijken en het nog geen flikker uit zou maken, want er zijn nog miljarden mensen buiten Europa die kunnen en maar wat graag willen kijken.

Ter vergelijking: in alle UEFA landen samen wonen volgens mij nog geen 700 miljoen mensen. Alleen in China wonen al bijna 2 keer zoveel mensen, met een bevolking van bijna 1,4 miljard.
2 -1
Babayaka
Lekker Netflix abonnementen nemen, is leuker dan het voetbal van tegenwoordig. Iedergeval meer waar voor dat 10tje
1 0
geronimo
Het zal me aan m'n komt roesten
2 0
Lazell
Vraag me af wat er gaat gebeuren als in Nederland een keer niemand de rechten koopt als de UEFA blijft vasthouden aan die vraagprijs. Geen open kanaal en ook geen betaalzender. Geen inkomsten voor de UEFA vanuit NL. Zouden andere landen volgen?
0 0
Cleo9
Ik zal er geen traan om laten. Als een onverhoopt eens een leuke wedstrijd tussen zit pak ik wel een streampje. In de meeste gevallen is dit toch alleen maar de finale.
5 0
Ajaxvooraltijd
My thoughts exactly. Ik kijk alleen Ajax en af en toe in een gekke bui de afgangen van Feyenoord en PSV. Maar die kijk ik dan liever terug in een samenvatting.
1 0
Litmanen86
Wat een calimero gejank toch allemaal.
Toen Ajax nog tot één van de beste clubs in Europa behoorde, hoorde je niemand janken. Als Nederland tot 1 van de top-5 landen behoorden en ipv 1 club standaard 2-3 clubs in de CL had spelen waarvan er minstens eentje ieder jaar een ronde doorkwam en de andere 2 clubs sowieso doorstroomde naar de EL, dan hoorde je hier helemaal niemand klagen.

Dat dan de afstand tussen de traditionele top-3 en de rest alsmaar groter zou worden doordat wij ieder jaar CL speelde zou je ook niemand over horen klagen. Maar nu we niet die luxe hebben... is het janken, janken, janken en boehoee... de CL is niets meer aan. Ik kan er helemaal niets mee. Natuurlijk zit iedereen liever te kijken naar Ajax tegen de nummer 4 van Engeland (bv Liverpool), dan de kampioen of nummer 2 van Roemenie. Dus dat hypocriete gedoe dat er teveel van dezelfde landen in zitten... tjah dat zijn nou eenmaal de betere ploegen van Europa.

En geld, ja het is zeker een grote factor die meespeelt. Maar dat deed het ook al in 95 en 96. Toen waren de financiele middelen ook al tig keer zo groot in het buitenland. Dat de verschillen nu nog groter zijn geworden onderken ik zeker niet. Maar je kunt mij niet wijsmaken dat het alleen daaraan ligt. Waar andere landen zijn blijven innoveren zoals Duitsland en Belgie, daar lijkt Nederland eerder stappen achteruit te hebben gezet. De manier van opleiden, de manier van trainen, de manier waarop wij onze trainers opleiden... er zijn al meerdere artikelen op VI en dergelijke verschenen over de grote verschillen van opleiden in Nederland en Duitsland.

Dat we geen CL finale meer zullen spelen geloof ik wel.. maar een CL kwartfinale, EL halve finale en of finale moet gewoon structureel mogelijk zijn.
5 -6
Welja
Er is genoeg gegruweld over de opzet van de CL. Ook destijds. Ook omdat mensen al zagen wat de gevolgen zouden zijn.

De CL is opgezet door de grote clubs, niet de UEFA. Met het specifieke doel om dezelfde clubs bij de laatste acht te laten komen. Vandaar de poule fase. Geld verdeling is zo opgezet dat al het geld naar de grote clubs gaat.

Toen Ajax de CL won waren ze bij lange na niet de grootverdiener van dat jaar.

CL is niet het enige wat mis is is in het huidige voetbal, maar wel symptomatisch en een deel van het probleem.

Het gaat niet meer om mooie of eerlijke competitie. Bekers worden gewonnen buiten het veld, niet meer op.

Wat betreft de achterstand van NL op de rest. De betere spelers worden uit de NL competitie gekocht om ergens in het buitenland op de tribune of met enig geluk, de bank, te gaan zitten. Daar ontwikkeld niets of niemand zich door.
0 0
geendagsvlieg
Natuurlijk is de CL poulefase gecreëerd om meer inkomsten te krijgen. Daarvoor speelde Ajax gemiddeld twee tot drie Europese thuiswedstrijden per seizoen.

Dat de geld verdeling is opgezet voor de grote clubs is kul. Dan moet je de startgelden en de mediapot afschaffen. De mediapot waar 50% van het prijzengeld in zit wordt verdeeld op basis van de lokale tv-markt.

Als John de Mol morgen besluit om 150 miljoen euro te betalen voor de CL rechten dan hebben de Nederlands clubs in de poulefase ook 100 miljoen om te verdelen.

Het is zelfs zo dat de clubs uit de grote landen vaak minder geld verdienen dan het tv-contract uit die landen waard is. Vorig seizoen kregen de Italiaanse clubs 190 miljoen uit de CL, en dat terwijl de Italiaanse tv-kijker en belastingbetaler via tv-contracten daar 250 miljoen voor betaalde.
0 0
geendagsvlieg
Eens met het hele betoog, tot aan de laatste alinea.

Wat versta jij onder structureel? En kan jij voorbeelden geven van clubs die nu structureel kwartfinale CL danwel EL spelen?
0 0
Noxin
De CL vind ik niet eens meer interessant. Elk jaar weer dezelfde rijke clubs tegen elkaar.
6 -1
Hagmag
Vroeger het tournooi der landskampioenen.
Nu een veredelde competitie met 4 Engelse-4Spaanse clubs. Ik geloof 3 x Dld 2 of 3 Franse clubs aangevuld met landskampioenen van een aantal landen.
Het startgeld voor een NL landskampioen is zeer interessant iets van € 18 miljoen.
1995 hield Ajax aan de CL winst 16 miljoen gulden over als winnaar.
NL club komt in een poule waar 4 x verlies als zeker is. De kakkerlak werd zelfs afgemaakt.
Hopen op een 3e plaats voor overwinteren naar EL.
Is toch qua voetbal niet echt interessant alleen maar voor €.

Dan kijk ik toch geen CL meer.
En waar ik woon mag ZIGGO niet op de kabel want dat bepaalt Caiway hier.
Monopoly op monopoly en ook dat gaat om €.

En groot gelijk om GEEN astronomische bedragen te betalen voor uitzendrechten CL.
Als alle "kleine" landen dit standpunt huldigen dan hebben de GROTE minder te verdelen en heeft de UEFA het resultaat bereikt wat werd gevreesd.
Laat ze lekker in die 4 landen met elkaar gaan ballen op dins/woensdag avond.
5 0
geendagsvlieg
De kleintjes betalen geen astronomische bedragen voor de de uitzendrechten van de CL.
De mediapot wordt verdeeld obv percentages, dus als de kleintjes minder inbrengen houden de grote vijf er zelfs meer aan over.
0 -3
strafschop
Leuk al die onderbuikreacties. Nederlandse clubs die zich wel plaatsen voor de CL krijgen dan gewoon 10 miljoen minder dan nu, want de grote van de televisiemarkt van een land bepaald de verdeelsleutel voor de mediapot.
1 0
Welja
En daarbij plaatsen nederlandse clubs zich niet meer voor de CL.
2 -1
Welja
Wtf moet je met tien miljoen als spelers voor een kwart miljard over de toonbank gaan?
2 0
RusselWestbrook
Minder geld hebben is natuurlijk beter als je het aflegt op geld.

Want fuck logica.
1 0
Welja
Als jij denkt dat je voor 10M een speler koopt die je verder helpt in Europa heb je een bord voor je kop. Diezelfde speler kan voor 15M naar Engeland.

Mag jij je vasthouden aan je logica, als je de zaken wat verder analyseert zie je dat het grote geld het voetbal kapot maakt.
0 0
RusselWestbrook
Als jij denkt dat je er zonder die 10 miljoen net zo goed voor staat als met die 10 miljoen, dan mag je terug naar de basisschool om te leren rekenen.

Nee, je koopt er wereldtopper voor, maar je hebt wel 10 miljoen extra om te besteden die je anders niet zou hebben en je koopt er best leuke spelers voor. 2 Tagliafico's bijvoorbeeld.

n.b. ik hoor je niet zeuren over de eredivisie, waar het 'grote geld' pas echt regeert. De 3 clubs met de hoogste begroting (Ajax, PSV en Feyenoord) hebben meer dan 90% van alle landstitels in het Nederlandse profvoetbal gewonnen. Dan is de CL toch veel vermakelijker met veel meer mogelijke winnaars.

Zullen we de eredivisie maar eerlijk maken? Alle clubs met een begroting werken zoals die van Excelsior? Of maakt het niet uit in de eredivisie omdat Ajax altijd tot de mogelijke winnaars behoort met de hoogste begroting?
0 0
AFCA0492
doen ook maar 18 clubs aan mee ipv honderden. ook is de laatste 10jaar zeker wel bijna alles gewonnen door 2/3 clubs.
0 0
geendagsvlieg
Inclusief voorronden 79 clubs in de CL.

De vorige 10 seizoenen CL waren er zes verschillende winnaars, nl.

Manchester United
Barcelona 3x
Inter
Chelsea
Bayern
Real Madrid 3x
0 0
pinballmagic
Diep triest is het dat 4 landen de dienst uitmaken.
Het wordt tijd dat alle landen zich afscheiden van hun.
Laat ze het lekker met zijn 4e uitzoeken.
Laat ook geen spelers meer naar hun overstappen of alleen voor absurde prijzen
Kijk hoelang ze het volhouden
Zo is het begin van het einde qua CL
6 0
vincent_DV
Dat laatste gaat nooit gebeuren. Maar er gaat ooit wel een moment komen waarop landen zich af gaan scheiden. Heeft ook te maken met dat je steeds sneller overal ter wereld kan zijn. Raiola zei het al. Laat clubs buiten Europa ook mee doen. Iedereen zal mee willen doen behalve Italie, Engeland, Frankrijk, Spanje, Duitsland en misschien Rusland en Oekraine niet. Dan laat je buiten Europa landen als Australie, Zuid-Afrika, Chili, Brazilie, Mexico, Argentinie, Colombia, China, VS en Japan meedoen. je moet instellen dat alle clubs maximaal 50-100 miljoen per jaar mogen investeren in spelers en een maximaal salarisbudget omdat je anders hetzelfde zal gaan krijgen als in de CL: Geld neemt alles over. Die markt is namelijk 10x groter als de CL markt nu dus dat gaat de Champions League nooit winnen. En dan zullen ze vanzelf in willen stappen en moeten ze dus aan die regels gaan voldoen dus kunnen ze nooit overheersen.
0 0
b.hulshof
De geldleaugue is totaal niet boeiend. Je zou eigenlijk geld toe moeten krijgen om jaarlijks naar chelsea met 11 man voor de goal tegen Barcelona te kijken. In Duitsland, Engeland en Frankrijk was in januari al duidelijk wie kampioen wordt, geld heeft het clubvoetbal kapot gemaakt.
5 0
PJK54
CL is toch het toernooitje van die elite-clubs die alleen andere toelaten als ze ook geld genoeg hebben en betalen natuurlijk.
Volgens mij is de Champions League ooit opgezet om alle landskampioenen tegen elkaar te laten spelen maar dat is door die elite-clubs zo veranderd dat het merendeel van de landskampioenen daar al niet meer aan mee mogen doen.
Ik neem aan dat er wel een oplossing gaat komen niet uitzenden is helemaal geen geld en daar draait het alleen maar om.
2 0
Ar
Als nou niemand gewoon die hoge prijs wil betalen houdt het lekker op en kan de UEFA in dde stront zakken. Misschien dat dan ook eens de totaal doorbeslagen transfersommen minder worden, als de clubs en de bonden door krijgen dat het gewone publiek er niet voor wil betalen.
0 0
mgtow
Ik kijk alleen nog Ajax en losse filmpjes van mooie goals en acties. De rest kan me gestolen worden.
1 0
Ar
Who cares?
Dat financiele gedrocht kijk ik toch al heel lang niet meer.
1 0
Vierendertigste
Hoeven tenminste niet naar die "lampenfabriek"te kijken.
Tenzij wij ons eindelijk eens weten te plaatsen
2 0
AbdelhakNouri22
Ik kijk het toch nauwelijks nog. Thmv.
4 0
Redrum
Ach, ik kijk toch al amper naar de wedstrijden. Ik heb het wel een beetje gezien. Alleen als Barcelona of City spelen wil ik nog wel eens met een schuin oog kijken, maar ook die leveren lang niet altijd het spektakel waar je op hoopt. Maar de komende schaakpartijen tussen bijvoorbeeld Real en Juventus hoef ik echt niet te zien hoor. Laat dat anti-voetbal maar lekker weg van mijn beeldscherm.
2 0
Ajax4life16
Ik kijk CL alleen nog illegaal omdat ik mezelf dan in kan praten dat ik niet meehelp met het grote geld in voetbal haha
2 0
Robinjo1988
Ik kijk nu altijd al via ziggo. Zit ook engels, spaans voetbal en formule 1 bij.

Dat veronica is sowieso verschrikkelijk man!
4 0
ErikDeBosz
Ik kijk alleen naar Ziggo wanneer die babbelzieke Emile Schelvis er niet is. Wat een stumper is dat zeg.
3 0
Robinjo1988
Ja of Aad de Mos, ook zo'n zielepoot. Verder vind ik ziggo wel prima. Bij Veronica zitten eigenlijk alleen maar debielen en je wordt ook doodmoe van die reclames daar.
1 0
SuperJ00d
Geld, geld, geld.....
3 0
kleinedraaicirkel
Voetbal, de sport van het volk.
4 0