Twijfels bij degradatie Bandés KV Mechelen

sammekors, 12-03-2018 om 09:30, 12206 views, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

De omstandigheden rond de degradatie van KV Mechelen, de club van toekomstig Ajacied Hassane Bandé, zijn volgens Mechelen-trainer Dennis van Wijk in twijfel te trekken. KAS Eupen, de naaste concurrent van Mechelen, scoorde in de laatste zeventien minuten van zijn wedstrijd namelijk vier keer, waarmee directe degradatie werd voorkomen.

'Ik betwijfel of heel België het wel graag heeft dat KV Mechelen erin was gebleven', reageert Van Wijk tegenover Sporza. 'Dit is geen insinuatie, maar iedereen heeft toch ogen? Je kunt dit toch ontleden? Ik zeg toch geen gekke dingen? Het wordt schering en inslag dat deze dingen gebeuren.'

Nu de degradatie van Mechelen een feit is, twijfelt de Nederlander van Dijk over zijn toekomt. 'Misschien moet ik eens goed nadenken of ik nog wel trainer wil blijven, want je bent afhankelijk van zoveel factoren. Je kan je werk goed doen en toch degraderen door een mysterie. Deze teleurstelling tikt wel aan.'

RE Moeskroen was zondag de tegenstander van Eupen en wil niets van de verhalen over matchfixing weten. 'Wij zijn correcte mensen en dat zullen we altijd blijven', zegt voorzitter Patrick De Clerck in La Dernière Heure. 'De Vlamingen hebben een negatieve druk op onze schouders gelegd. En laat ons niet vergeten dat we tijdens de wedstrijd voor hadden kunnen komen. Er werd ons vorig seizoen ook gezegd dat Moeskroen zijn verblijf in Eerste Klasse had gekocht tegen Kortrijk. Nu zijn er nieuwe geruchten. Maar laat zij die ons beschuldigen maar voor bewijs zorgen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DirkvanDam
hmm... wedstrijd OL.. nooit meer vergeten.. rust 1-1 en dan ineens 7-1 Winnen met knipoog en alles..... ook dat bleek na onderzoek GEEN matchfixing... als het al zo duidelijk was als toen...
1 0
Suarez16_
1ste 3 niks mis mee. Zo wordt er ook verdedigd in de Eredivisie. 4de wel verdacht, maar goed laat dan even alle blunders van pasveer zien dit seizoen.
0 0
Bertus2002
Ik vermoed matchfixing, maar daar heb ik natuurlijk geen bewijs voor.
1 0
3sterren
Mijnheer Fi Xing, de zaakwaarnemer van de doelpuntenmaker, zal over een maand uit de doeken doen hoe de vork precies in de steel zit.
1 0
RusselWestbrook
Die vierde goal is echt lachwekkend.

"zal ik em onderscheppen? Nah, doe maar niet"
"zal ik em wegschoppen? Nah, doe maar niet"
2 0
Boer Gijs
Die nr 25 is sowieso verdacht.
0 0
Michelinho
En die nr 11 bij de corner. Staat meters achter die kopper, ziet hem helemaal vrijstaan en doet helemaal niets.
0 0
Rsv
1e en 4e zijn verdacht, maar dat zijn zoveel treffers als je alle verdedigende blunders bekijkt.
0 0
N-ajax
De 3-0 is net zo verdacht als de 1-0. Er zijn twee spelers die gewoon niks doen.
1 0
Ajaxvooraltijd
Yeah right. Wat een scheinheilige corrupteling die belg.
2 0
X-RaY
De plaatselijke Chinees had waarschijnlijk een telefoontje gepleegd...

Duidelijker kan bijna niet.

Kom maar gauw hierheen Bandé.
0 0
marrene
Natuurlijk is dit omgekocht. Kun je alleen nooit bewijzen tenzij iemand die erbij betrokken is zijn mond voorbij praat.
Een club die in 29 wedstrijden 36 scoort kan nooit in 15 minuten 4 keer scoren.
Zal wel over veel jaren bekend worden.
Zelfde als bij de 12-1 bij Spanje-Malta, de 7-1 van Lyon (met de knipoog Kroaat). Je weet dat er stront aan de knikker is maar kunt het niet bewijzen.
Ook het dopinggebruik van spelers van Juve tijdens de CL finale tegen Ajax in 1996 is pas achteraf bewezen. Sancties zijn uitgebleven.
4 0
Suarez16_
Een club die 15de staat kan nooit met 5-0 winnen van de koploper.
1 0
Genant
Ik denk dat na die 3-0 ineens iemand wat voorgesteld heeft. Daarvoor niet. Die laatste goal is lachwekkend.
1 0
Leviathan
Die eerste 3 matchfixing lijkt me ook erg sterk dan doe je ze tekort maar die daarna idd...
0 0
WesleySonck
Twee waalse clubs helpen elkaar (ook al is Eupen Duits). Hoeft niet per se verkocht te zijn, kan ook een 'vriendendienst' zijn. Maar dat Moeskroen niet hun best deed was duidelijk.
2 0
Labrador
Ik kan nog een voorbeeld noemen van een ploeg die in het rechterrijtje stond en gewoon de koploper met 5-0 versloeg. Bleek achteraf geen matchfixing te zijn maar gewoon kwaliteitsverschil
4 -2
Erik1966
Hahahaha
0 0
N-ajax
Ik heb de samenvatting van die wedstrijd gekeken en het is inderdaad wel echt extreem verdacht. Spelers die niemand proberen te dekken bij een corner en een vrije trap, de bal expres niet wegschieten bij een klutsbal. Het zou me verbazen als dit niet omgekocht is.
11 0
Duif63
Zal niet de eerste en ook niet de laatste keer zijn dat een wedstrijd in België verkocht is. Onze Zuiderburen hebben een heel twijfelachtige reputatie op dat gebied.
9 0