'Alderweireld lijkt te vertrekken bij Spurs'

BartVeenstra, 23-02-2018 om 10:30, 10448 views, The Times |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Er lijkt na dit seizoen een einde te komen aan het dienstverband van ex-Ajacied Toby Alderweireld bij Tottenham Hotspur. The Times laat weten dat de onderhandelingen over een nieuw contract definitief zijn stukgelopen.

De Londense club is nu bereid om de 29-jarige Belg, die onder meer in de belangstelling zou staan van Real Madrid, in de zomer te gaan verkopen. Het contract van Alderweireld loopt in de zomer van 2019 af, waardoor Tottenham Hotspur hem in de zomer haast wel moet verkopen, wil het nog iets aan de verdediger verdienen.

De reden van het stuklopen van de contractonderhandelingen zouden de salariseisen van Alderweireld zijn geweest. Waar Tottenham Hotspur niet verder wil gaan dan 125.000 euro per week, verlangt Alderweireld een salaris van 170.000 euro per week.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijd
Lekker voor die club.
0 0
Ozymandias
Pochettino was eerst van plan om met drie centrale verdedigers (Vertonghen, Alderweireld en Sánchez) te gaan spelen maar hij heet een tijdje terug al gezegd dat hij van dat plan terug is gekomen. Dat betekent dat Tottenham waarschijnlijk geen centrale verdediger voor de basis zal aantrekken wanneer Alderweireld vertrekt. Het zou voor De Ligt dus onverstandig zijn om naar Tottenham te gaan als ze een bod op hem doen (en die kans acht ik groot).
0 0
PuurGeluk
1 Ajacied eruit is 2 erin....
0 0
Ajax412
Barça zou een mooie club voor hem zijn, of Bayern. Ik weet niet exact of hun een nieuwe verdediger nodig hebben, maar Toby heeft wel bewezen zich op dat niveau staande te kunnen houden. Arsenal en City zouden ook opties kunnen zijn. Hoop op een mooie club voor hem!
0 0
Ozymandias
Barcelona heeft met Pique en Umtiti al een goede centraal duo, City heeft Stones en Laporte al en Bayern heeft Boateng, Hummels én Süle. Alderweireld was voor zijn blessure de beste centrale verdediger ter wereld maar ik denk niet dat die clubs 50 miljoen over zullen hebben voor een extra centrale verdediger. De clausule waardoor hij voor 30 miljoen (pond geloof ik) mag vertrekken gaat als Tottenham zijn contract verlengt (ze hebben een optie daarop) pas medio 2019 in werking.

Arsenal zou er eigenlijk alles aan moeten doen om hem binnen te halen. Arsenal heeft momenteel een prima middenveld en aanval maar hun verdediging is nog steeds een topclub onwaardig. Met Alderweireld erbij zouden ze zeker een kans maken op de titel. Het zou trouwens niet de eerste keer zijn dan ze een centrale verdediger van Tottenham kopen. Ik zou graag zien dat Wenger terug gaat naar een 4-4-2 systeem met Cech; Bellerín, Aankoop, Aankoop, Kolasinac; Özil, Aankoop, Xakha, Mkhitaryan; Aubameyang en Lacazette.
0 -2
Simon1
Min over Arsenal. Geen 4-4-2, maar gewoon 4-3-3.
1 0
Bjorn
Alderweireld en Vertonghen was een droomcentrum. Geweldig.
2 0
Ozymandias
Alleen in hun laatste seizoen samen bij Ajax was het echt een geweldig duo. In de periode daarvoor maakte vooral Vertonghen nog relatief veel verdedigende fouten en was Alderweireld nog niet zo goed als in zijn laatste twee seizoenen bij Ajax. Eigenlijk gingen ze als duo pas echt goed spelen toen Anita op '6' kwam te staan. Ik denk trouwens dat Ajax met Wober en De Ligt nu een duo heeft met net zo veel potentieel als (om misschien wel meer dan) Vertonghen en Alderweireld.
3 0
DavidFerr
Daar gaan wij ook weer wat knaken van krijgen.
0 -1
FUBAR
Slecht nieuws voor Ajax. De Spurs zullen na Sanchez onze andere centrale verdediger ook wel volgen.
0 -1
Van Reenen
Die wordt door half Europa gevolgd, dus weer een loze kreet!
1 0
FUBAR
Daar gaat echter geen vaste waarde weg.
0 0
RaynoFischer
100 miljoen en dit keer geen cent minder voor die club!!
2 0
Horrontelli
Ja! Naar Ajax! Met Matthijs in het centrum.
0 0
Afcas20
Toby je bent altijd welkom hier
2 0
MelleAfca
Die 170k per week is peanuts voor ons idd
2 0
Ajacied33
Geloof je het zelf? Die jongen is 29
1 -1