Van der Vaart: 'Kan me niet schelen waar'

BvdPloeg, 20-02-2018 om 08:16, 10761 views, NOS | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

De kop is eraf voor Rafael van der Vaart bij FC Midtjylland. De middenvelder kreeg zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Kopenhagen welgeteld drie minuten speeltijd. Het waren de eerste minuten van het seizoen voor hem.

Van der Vaart, die pas voor de derde keer bij de selectie zat, mocht in de 89e minuut invallen. De kraker tegen Kopenhagen was toen met 3-1 al in het voordeel van koploper Midtjylland beslist. 'Ik heb een half jaar niet bij de selectie gezeten. Nu is het een feestdag bij mij thuis', knipoogt Van der Vaart bij de NOS.

Volgens Van der Vaart dankt hij zijn terugkeer in de selectie aan enkele goede optredens in het tweede. 'Het is al een tijdje mijn doel om in de basis te komen. Het is verschrikkelijk om niet te spelen', stelt de Heemskerker, die sowieso nog één seizoen door wil. Of dat in Nederland kan? 'Goede vraag. Maar ik wil gewoon weer lekker voetballen. Dat is het mooiste wat er is. Het kan me niet schelen waar.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacied33
Wat een einde van een carrière eigenlijk he. Je wordt gewoon vernederd door een Deens nietszeggend clubje terwijl je Ajax,Real en de Spurs achter je cv hebt staan. Had dan gewoon gestopt man of ergens in de VS gaan voetballen. Treurig einde zo...Al heeft hij het allemaal zelf gedaan natuurlijk
1 -1
3*stars*3
Hij kon naar USA maar ze schrokken daar van zijn salariseisen.
Ik heb iig geen medelijden met hem want hij voelde zich jaren te groot voor Ajax.
0 0
Jari_held
Hoezo? Elke dag lekker dicht bij zn vrouw was voor hem belangrijk argument... kan zij in ieder geval wel op topniveau blijven spelen
1 0
Ardoe
Ijsselmeervogels 6 zoekt nog een trage middenvelder die goed mee kan in de 3e helft
0 -3
Superjan
Ik ga eens in de zoveel tijd bij Telstar kijken. Lijkt me leuk om Van der Vaart daar te zien spelen. Of hij het zelf ook leuk vindt moet hij weten.
0 -1
OntlastendeMiddenvelder
'Moeten we die niet terughalen???!!!!!'
0 -1
Sterretje73
Met alle respect “nee !” Voetballend is hij geen schim meer van wat hij was en zijn keuzes de laatste jaren komen nou niet erg professioneel over tenzij het gaat om multimedia perikelen. Graag serieuze mensen bij onze club wat voor een verleden ze ook bij ons hebben.
0 0
Oliveira
Wat zou zijn functie moeten zijn? Frikandellen bakken of die opeten?
0 0
Ozymandias
Ik zou graag zien dat Heitinga, Vd Vaart en Huntelaar in de toekomst worden ingezet als specialistentrainers die onder leiding van Ouaali (of zijn opvolger als hoofd jeugdopleiding) een paar keer per week de grootste talenten in het eerste, Jong Ajax en de bovenbouw van de jeugdopleiding (mits ze een contract bij Ajax hebben getekend) samen laat trainen. Zo kunnen de grootste talenten op een hoog niveau met elkaar trainen en veel individuele aandacht krijgen van Heitinga, Vd Vaart en Huntelaar.

Ten Hag wil er graag nog een spitenstrainer bij hebben en als ik Overmars was zou ik Huntelaar polsen of hij volgend seizoen een rol als derde spits (achter Dolberg en Cassierra) zou willen koppelen aan een rol als spitsentrainer. Verder zou ik Vd Vaart een rol als trainer/speler van Jong Ajax aanbieden (als hij per se nog even door wilt gaan met professioneel voetbal). Het lijkt me voor de ontwikkeling van talenten van Jong Ajax geweldig als Vd Vaart als ploeggenoot en techniektrainer hebben.
0 0
Stroeve
Waarom Heitinga? Op welke manier was dat precies een Ajacied zoals we die in de toekomst graag meer zien? Heitinga is toch maar een doodnormale verdediger, niks bijzonders in ieder geval.
0 0
JohnSnow
Ik kan altijd wel om hem lachen.
Ben benieuwd wat VDV straks gaat doen.
Bij Twente hebben ze een aantal afgeschreven jongens de kans gegeven (Assaidi, Maher, ...).
Dit pakt m.i. zeker niet slecht uit.
Zoiets lijkt mij wel wat voor Raffie. Ajax is in ieder geval te hoog voor hem gegrepen.
2 0
DeWijsneus
Lucky Ajax?
3 -1
GerardAjax26
Als ik hem was zou ik lekker nog een jaartje samen met Wesley gaan spelen. Zijn carrière is al een tijdje voorbij.. dan kan je beter nog even je zakken goed vullen.
1 -2
Babayaka
Raffie heeft zat geld, maak je maar niet druk.
Trwns Europeanen j hebben niks te zoeken in die zandbak.
Meer respect voor raf dan voor Sneijder.
0 -4
GerardAjax26
Hoezo hebben die daar niks te zoeken?
0 0
chrisjuhhh
Gewoon lekker jeugd trainer worden bij Ajax en dan bij zaterdag 1 gaan spelen .
1 -2
Ferd
laat iemand die niet gelooft in extra trainen, die nooit de motivatie heeft gehad om het beste uit zichzelf te halen en zichzelf niet goed verzorgd als topsporter heeft niets te zoeken als jeugdtrainer bij Ajax.
2 0
Sallons@AS
Zou me niks verbazen als PSV hem een aanbieding doet. Hahahahaha
6 -1
gras
Als dat niet uitmaakt, waarom dan geen amateurs?
0 -2
kaashaas
4 jaar geleden had ik je nog graag bij ons zien spelen.
1 -1
Sunstridr
Als een kort termijn speler die dan trainer/assistent-trainer woord (zoals Heitinga) misschien.
Als puur speler denk ik dat hij niet meer op de niveau meer is, dat Ajax zou willen.
0 -1
Ferd
Niet bij Ajax. Bij Ajax moeten we alleen mensen hebben die tot op het bot gemotiveerd zijn om het beste uit zichzelf en de spelers te halen. Niet iemand die de kantjes er vanaf loopt.
1 0
NotForSale
Voor Estavana zou ik ook wel bij midyiland willen gaan spelen
2 -4
ajax_janneman
en niet te vergeten, toch nog een miljoen pakken op jaarbasis. Prachtig toch?
2 -1
RusselWestbrook
Gaat meer dan 50% naar de Deense fiscus ;)
0 0
Heiko
Misschien heeft Feyenoord nog plek voor hem
1 -6
RaynoFischer
Nou nou dat gun ik hem ook weer niet hoor, dat hij in dat shirt moet lopen :p
1 -2
Dennis1964
Of psv
3 -2