AZ zet jacht in op Ajax: 'Gat is te overzien'

BVeenstra, 11-01-2018 om 07:20, 6898 views, De Telegraaf | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Waar Ajax vooral naar koploper PSV kijkt, is men in Alkmaar bij AZ nog altijd vol vertrouwen om tweede te worden en zodoende boven Ajax te eindigen. Trainer John van den Brom is tevreden over de prestaties van zijn elftal, maar denkt dat het nog beter kan.

„De afstand naar de nummer twee, in dit geval Ajax, is te overzien. Dus dat moet je altijd voor ogen blijven houden', vertelt Van den Brom in gesprek met De Telegraaf. De oefenmeester ziet daarnaast ook ruimte voor verbetering. 'Ook al ben ik tevreden over de manier waarop we gespeeld hebben in de eerste seizoenshelft en over de positie op de ranglijst, toch moet je altijd streven naar beter. We staan er goed voor, maar we vinden allemaal dat we nog best wat meer kunnen dan we hebben laten zien.'

Het gat op de ranglijst tussen nummer twee Ajax en nummer drie AZ bedraagt slechts drie punten. Vlak voor de winterstop speelde beide ploegen tegen elkaar in het AFAS Stadion. In Alkmaar wist Ajax toen met 1-2 te winnen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DonAdam
LMAO! Wat een hoogmoed. Laat AZ proberen Feyenoord van zich af te houden voor de 3e plek; dat gaat lastig genoeg worden.
0 0
Causio
Nee man, Ajax wordt kampioen!!
0 0
EuforischeRealist
Klinkt zoals een topsporter hoort te klinken! Of het realistisch/haalbaar is weet je ergens in Mei wel, maar het moet wel je streven zijn.
1 0
AlexIbarra
Volgens mij hoor je te proberen eerste te worden.

Maar boven Ajax eindigen is in het NL voetbal idd een hoger doel.
0 0
DavidFerr
Als subtopper heb je natuurlijk een ander doel dan topploegen.
0 0
Lagasj
Klinkt als Louis van Gaal.
0 0
MankeNelis
Als je die pisvlekken en die kakkies pakt dan gaan we je serieus nemen Brommert.
4 0
KlasseLasse
dat betekend dat wij kampioen worden en kunnen ze ons nooit inhalen haha
3 0