BVB twijfelde al snel aan 'kwetsbare' Bosz

BartVeenstra, 14-12-2017 om 17:50, 7083 views, BILD |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ondanks een goede start van trainer Peter Bosz bij Borussia Dortmund waren er in het begin al direct twijfels over de oefenmeester. De Duitse topclub begon het seizoen nog geweldig, maar vanaf eind september werd er niet gewonnen. Pas nadat Bosz ontslagen werd, won Borussia Dortmund deze week weer eens een competitieduel.

'Hoewel wij direct veel wonnen, heb ik niet altijd een zeker gevoel gehad. De ploeg bleef altijd kwetsbaar', vertelt algemeen directeur Hans-Joachim Watzke in gesprek met BILD. Bovendien zouden ook de spelers niet achter het strijdplan van Bosz hebben gestaan. 'Misschien hebben ze daarom de laatste weken ook niet met de juiste instelling gespeeld.'

Watzke besloot om die reden de spelers nog maar eens toe te spreken. 'Ik geef om mijn spelers, maar toen heb ik wel duidelijke taal gesproken. Ik heb nu de indruk dat ze het allemaal hebben begrepen dat het niet zo langer kan', aldus de directeur. Borussia Dortmund staat op dit moment zesde en heeft een achterstand van liefst dertien punten op lijstaanvoerder Bayern München.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Boer Gijs
Herinner me dat ze bij zijn aanstelling vol overtuiging waren over Bosz en dat ze precies wisten wie/wat ze in huis haalden met hem.

Zegt ook genoeg dat ze een dikke afkoopsom voor hem betaald hebben. Dus dit geklets is zichzelf schoon praten.
5 0
Babangida83
Precies. Als ze dat zo snel vonden, is er duidelijk iets fout gegaan in de scouting. Dat de spelersgroep er niet achterstond, was duidelijk.
3 0
3sterren
Waarmee maar weer eens is aangetoond dat een spelergroep meer invloed kan uitoefenen op het resultaat, dan een trainer.
4 0
Ajacied33
Nou lekker dan,als de spelers niet achter je staan. Sta je daar met je visie,als buitenlander ook nog. Je zou denken dat een grote club als BVB Bosz vooraf toch wel doorgelicht heeft?
0 0
EVH
Whoww ,.. hebben die even slecht Bosz' werkwijze en speelwijze doorgelicht, voordat hij werd benadert.
2 0
footietsar
Niet zo netjes om na te trappen, maar dat heeft hij zelf ook gedaan richting Ajax samen met zijn boezemvriend Kruzen.

Dit is wel dodelijk voor PB. Ik verwacht niet dat hij nog zo snel aan de bak komt bij een grotere club in het buitenland. Dan moet hij maar opnieuw beginnen bij een middenmotor of een subtopper in de eredivisie. Feyenoord?

Dat krijg je er van als je te veel honger hebt en te snel naar de top wil. Hij blijft nu de trainer die nooit iets heeft gewonnen en afgebrand is in Duitsland door de media, de fans en de clubleiding.
5 -2
gras
Tja, eens. Totaal overmoedig en misplaatst van Kruzen om nog voor je eerste werkdag iets te zeggen over waarom de vorige trainer was ontslagen en dat jij dat beter kunt.

Bosz heeft een prima benadering naar voetbal, maar tactisch gezien is hij geen wonder. En op spelersniveau improviseren is ook geen kracht van hem.

Van mij mogen er meer zulke trainers zijn, maar hij is echt geen toptrainer en had bij Ajax verder moeten werken aan zijn leerproces als trainer en krediet moeten opbouwen.
3 -1
Babangida83
Bosz is juist een van de tactisch beste trainers die we hebben. Beheerst niet veel spelsystemen, dat weer niet. Daar zijn Van Gaal en Koeman bijvoorbeeld weer beter in.
1 0
Horrontelli
Gadverdamme wat een megalomaan mens. Natrappen naar iemand die hij met zijn volle verstand zelf heeft aangesteld en na de winst zeggen dat dat aan jouw speech is te danken.

Die hoeven we nooit meer serieus te nemen.
4 0
Babayaka
Waan van de dag, Ajax is de Lidl van Europa en het buitenland shopt er graag. Hoop dat elke speler of trainer die nog geen 4 seizoenen Blijft flopt.
1 0
3*stars*3
Goed beleid daaro.
Bosz kopen, dikke salaris geven en dik bedrag meegeven...
7 0
Ferd
En dat allemaal omdat spelers de boel saboteren. Bizar, ik zou als club flink wat boetes uitdelen
4 0
Raydo
En daarna een trainer halen die een totaal ander strijdplan hanteert. Duur geintje geweest.
3 0
3*stars*3
Favre stond op nr1, op hun lijst.
Maar Favre en Bosz is ook een wereld van verschil.

Dortmund is een grote en mooie club maar ze lijken maar wat te doen...
2 0
Raydo
Inderdaad. Het maakt op zich ook niet uit of ze trainer A of B halen, maar ze moeten die trainer dan wel een spelersgroep geven waarmee hij zijn gebruikelijke speelstijl kan hanteren; zo niet, dan moet je hem de tijd geven om met de bestaande groep naar die speelwijze toe te werken. Nu hebben ze beide niet gedaan.
1 0
ajaxminimax
Waarom haal je hem dan? Je wist dat bosz altijd zo speelde....
14 0
MankeNelis
Ongelofelijk slecht scoutingswerk. Je weet wat je binnenhaald.
Wat ook verbaast is dat de spelers de rem erop gooiden.
5 0
DarkDefender
Bij Ajax werd er in het begin volgens mij ook wel geklaagd door de spelers.
0 0
020bornraised
Is Bosz niet iets voor naast Keizer op de bank
1 -2
ajaxminimax
Maar dan bosz als hoofdtrainer, keizer en kruzen assistenten
3 -4
afcas
liever niet. moet je volgend seizoen weer op zoek naar nieuwe coach...
2 -2
AjaciedRK
Ongelofelijk hoe de wind waait in zo'n wereldje als de voetballerij. Deze man stond volledig achter zijn trainer en zeikt m nu volledig af. Hou dat lekker binnenskamers.
3 0
3*stars*3
Vies wereldje idd maar ik heb geen medelijden met Bosz.
Hij speelde imo zelf ook een vies spelletje om te vertrekken bij ons.

Jammer want we konden bouwen aan iets moois.
8 -2