Oranje wacht zware loting Nations League

ArthurV, 07-12-2017 om 17:45, 5507 views, UEFA |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Het Nederlands elftal gaat een zware loting tegemoet voor de komende Nations League. Dit maakt de UEFA donderdag bekend.

Dankzij de 2-0 overwinning op Zweden afgelopen november, behoort Oranje nog net tot de twaalf beste landen van Europa. Het is echter ingedeeld in pot drie, waardoor een mogelijke confrontatie wacht met toplanden als Duitsland, Frankrijk en Spanje.

De Nations League is de vervanging van de vriendschappelijke interlands die normaal plaatsvinden. Na afloop van de Nations League start de kwalificatie voor het EK 2020. Per divisie kunnen de vier beste landen van elke divisie via de play-offs nog een plek op het EK afdwingen, mits zij zich via de kwalificaties niet hebben gekwalificeerd. De loting van de Nations League zal plaatsvinden op 24 januari 2018 in Lausanne.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijd
Zolang ze middelmaat en vedettes die zwaar over de top zijn blijven opstellen is oranje geen zak aan. Ga gvd eens vernieuwen en pik alle grote talenten eruit in de jeugd om te gaan bouwen. Alleen als ik kijk naar wat er in de jonge teams van Oranje speelt vrees ik het ergste wat ze bij de KNVB verstaan onder talentvol. Zou me niets verbazen als ze Langerer ooit nog bondscoach maken.
0 0
Ruff Rhythim
Dus deze weg kan je ook wel schudden.

Toch leuk wel dat Nederland wat EK2020 wedstrijden krijgt terwijl ze zelf niet aan dat toernooi gaan meedoen....dichterbij komt internationaal voetbal voorlopig niet meer...
0 0
AjaxAmsterdam
De kwalificaties voor het EK 2020 moeten nog beginnen haha. In de tekst staat ook: Na afloop van de Nations League start de kwalificatie van het EK 2020.
0 0
afca95
Oranje is toernooi opvulling. Het is wachten tot Ajax weer is mega talenten opleid.
0 0
cruijff71
Dus landen die eerste worden in hun divisie in de nations league spelen tijdens de kwalificatie toernooien eigenlijk nergens meer om? Dan worden die kwalificatie wedstrijden dus anders benaderd door die landen. Dus is dat een soort competitie vervalsing.

Ik zou die landen die de nation league winnen dan ook geen kwalificatie wedstrijden meer laten spelen. Net zoals dat nu gaat bij het gastland.
0 0
geDaante
Maar dat geldt dan voor iedere tegenstander van die ploeg, die spelen dan allemaal tegen die minder gemotiveerde ploeg, dus blijft het ‘eerlijk’.

Al zal het verschil in motivatie van zo’n ploeg groter zijn tussen een ploeg van naam en een kleinere ploeg.
0 0
..::Rootje::..
Nee, die landen zijn dan nog niet geplaatst voor het EK 2020, die moeten na de kwalificatiewedstrijden nog een soort van knock-out ronde spelen.

Dus spelen ze nog wel ergens voor als het gaat om de kwalificatiewedstrijden.
3 0
cruijff71
Oja je hebt gelijk. Had ik even overheen gelezen. Wat een complex syteem zeg.
0 0
..::Rootje::..
Dit is nog te begrijpen. Hoe die hele Nations League in elkaar steekt... zou zelfs Einstein niet snappen.
0 0
theflyingdutchm
Ja, dat klopt maar als je dat zou doen dan zouden de gekwalificeerde landen oefenwedstrijden moeten spelen. Daar loopt het volk niet warm voor en dus minder knaken en dus wil de UEFA dat niet.
0 0
ram
Ik wist niet echt wat deze League precies was maar op het eerste gezicht: prima idee.

Alleen snap ik dit de laatste alinea van dit artikel totaal niet.
De gebruikelijke kwalificatie start na de Nations League. De beste 4 landen kwalificeren zich voor het EK via Play-Offs. Dus ik neem aan dat de beste 4 landen uit de Nations League zich direct voor het EK plaatsen? Maar ze moeten ook nog kwalificatiewedstrijden spelen? Waarschijnlijk lees ik het totaal verkeerd...

Kan iemand, of AS, dit beter uitleggen?
0 0
..::Rootje::..
De kwalificatiewedstrijden zullen gewoon vanouds zijn. Er zullen dan 10 poules gemaakt worden, waarvan de eerste twee doorgaan. Dat zijn er in totaal 20.

Maar omdat er 24 landen mee zullen doen aan het EK 2020, kunnen de niet geplaatste landen zich dus nog via de Nations League plaatsen. Die zal plaatsvinden na de kwalificatiewedstrijden, een soort van knock-out rondes.

Maar voor de kwalificatiewedstrijden beginnen, zullen er ook 'groepswedstrijden' van de Nations League plaatsvinden, de winnaars hiervan, nemen deel aan het Nations League aan de 'knock-out rondes'.

Zoiets.... denk ik.
2 0
ram
Jammer van je "denk ik". Het klonk goed en overtuigend, haha! Nog maar een keer uitzoeken.
0 0
..::Rootje::..
Haha.. dat 'denk ik' sloeg eigenlijk op mijn manier van uitleg.
Maar ik hoop dat je het wel begrepen hebt.
0 0
MelleAfca
Ik snap er ook werkelijk geen klote van, maar het lijkt iig spanning en leuke wedstrijden op te leveren. Dus i'm happy
0 0
theflyingdutchm
Ik moet zeggen dat ik zowaar eens positief verrast ben door de UEFA.
0 0
MelleAfca
Alleen maar mooi
0 0
Mikey Stormram
Die Nations League is een beter alternatief voor die kansloze oefenpotjes. Hier krijg je nog het idee van dat het competitief is en er valt daadwerkelijk iets te halen. Hopelijk staat er tegen die tijd een goede trainer en een gemotiveerd team.
0 0