'Zo vroeg al 10 punten voor, nog nooit overkomen'

BVeenstra, 06-12-2017 om 13:35, 2811 views, Omroep Brabant | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

PSV-spits Luuk de Jong vindt het bijzonder dat zijn club begin december al een voorsprong heeft van tien punten op nummer drie Ajax. De Eindhovenaren komen zondagmiddag naar de Johan Cruijff ArenA en hopen daar hun voorsprong minimaal in tact te houden, maar weten ook dat ze Ajax een wel heel gevoelige tik uit kunnen delen.

'In het kampioensjaar hadden we acht punten voorsprong op Ajax, dacht ik. Maar nu, zó vroeg in het seizoen, al tien punten voor op Ajax en acht op AZ is natuurlijk een heerlijke positie', vertelt de broer van Ajacied Siem de Jong tegenover Omroep Brabant. 'Dat is me nog nooit overkomen. Het is nu aan ons om daar goed mee om te blijven gaan en ons niet gek te laten maken.'

Veel analisten roepen dat PSV bij winst op Ajax eigenlijk al kampioen is, maar De Jong wil zich niet gek laten maken. 'Natuurlijk. Als we winnen is het gat 13 punten en is dat een stevige tik voor Ajax. Wanneer Ajax wint krijgen zij misschien weer een extra boost, maar ook dan blijft er nog steeds een gat. Maar hoe de situatie na die wedstrijd ook is, we moeten ons dan niet gek laten maken. Natuurlijk willen we daar winnen, daarna zien we wel weer verder en is er toch nog een lange weg te gaan.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oliveira
Er zijn geen problemen mensen. Ajax heeft het financieel dik in orde. Ze gaan zelfs als merchandise in China verkopen! Op naar de volgende financiële voordeel/deal!
0 0
BlueDuke
Had je liever dat we ook financieel slecht hadden?
0 0
Oliveira
Nee natuurlijk niet. Maar de directie van Ajax vindt het blijkbaar al genoeg om goede financiële cijfers te halen dan dat ze in staat zijn om eens een goede trainer en even competente spelers te halen en de selectie aanvullen dat daadwerkelijk op alle 11 posities het minimaal 2x is bezet want tot op heden is dat ook iets wat hooguit op papier waar was maar in het praktijk daar geen reet van terecht kwam.
0 0
Pierre Heno
Wàt 'n discussie toch weer. Het NL voetbal zit op het niveau van 'blaasvoetbal voor astmapatiënten' en zelfs de bal vraagt tegenwoordig al om een wissel, zo belabberd wordt er gespeeld. En spànnend is het nu ook al niet meer. Hoe kun je nog ècht blij zijn met zo'n landstitel wanneer je met die titel op zak nog niet eens tot de làngste dwergen van het Europese voetbal behoort?!
0 0
..::Rootje::..
Achja, PSV heeft maar vijf wedstrijden echt overtuigend weten te winnen qua score. Zes keer wonnen ze met één doelpunt verschil, en de andere keren scoorden ze pas veel in de laatste minuten of breidden ze hun score pas uit tegen tien man.

Je kan bij PSV toch meer van geluk spreken, dan van kwaliteit.
2 -1
Redrum
Kijk, Ajax heeft al veel te veel onnodige punten laten liggen, maar dan nog had psv NOOIT met 10 punten voor mogen staan nu. Alleen al in de afgelopen 4 wedstrijden hadden ze elke partij punten kunnen laten liggen en in 2 van die 4 zelfs moeten laten liggen. Maar het gebeurde niet.. Tijd om ze van die roze schijtmazzelwolk af te kegelen met een flink pak slaag.
5 -1
Dexy
We moeten ook gewoon heel eerlijk zijn dat de factor 'toeval' dit seizoen wel heel erg naar het positieve uitslaat voor PSV. Er zijn zat wedstrijden geweest waarin tegenstanders vaker hadden moeten scoren tegen PSV, maar waarin het kwartje stomtoevallig steeds nét de goede kant voor ze op viel. Tegen dit soort toeval/geluk valt weinig te doen.

Het enige waar we wel invloed op hebben, is ons eigen spel. En juist dat laat op defensief vlak al weken lang een verslechterende tendens zien. Vergeleken met begin dit seizoen krijgt Ajax meer schoten op doel tegen en ook grotere kansen (schietpositie vaak in ons eigen strafschopgebied) tegen. Concreet betekent dit: grotere kans op een tegengoal.

Willen we zelf betere resultaten gaan behalen, dan zal Keizer dat defensieve aspect moeten gaan verbeteren. Met name de restverdediging op omschakelmomenten is een groot probleem bij ons. Zelfs met 4 verdedigers is het al soms chaotisch achterin. Als Keizer dan ook nog eens besluit om met 3 achterin te gaan spelen, wordt het nog een stuk chaotischer. Dit was afgelopen zaterdag goed te zien.
1 0
Boer Gijs
Nee Psv is zo slim een voorsprong vast te houden als de wedstrijd daarom vraagt. Ik vind het walgelijk voetbal van een zielig niveau maar we moeten niet doen alsof het geluk is. Het is de visie en tactiek van angsthaas Cocu. Wij hebben faalhaas Keizer dus bij ons slaat de balans negatief uit als het er op aankomt.
1 0
DirkvanDam
wanneer puntverlies dreigt dan grijpt de knvb in... worden rode kaarten niet gegeven. penalty's niet enz. en mag psv na eerst een overtreding maken scoren.... daar kun je niet van winnen....
1 -4
Ajacied33
En dat is nummer 2 in de rij na Schwaab met open deuren intrappen. Wie is de volgende? Ik voel dat het kuttenkop Van Ginkel zal zijn...
2 0
Redrum
Ja en wat spelen ze goed he. Och, och, och, wat een heerlijk voetbal zeg. Cocu is een echte liefhebber en dat zie je terug in het vermakelijke en gedurfde spel.
5 -1
Boer Gijs
De redder van het Nederlanse voetbal. Ze zijn er nog blij mee ook. Maar dit is uiteindelijk de ondergang van het Nederlandse voetbal.
1 0