Bosz: 'Die ommekeer gaat er echt komen'

BartVeenstra, 27-11-2017 om 11:40, 3949 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajax-trainer Peter Bosz gelooft er nog altijd in dat het goed gaat komen met Borussia Dortmund, zo valt te lezen op de website van het Algemeen Dagblad. De Duitse topclub won sinds 30 september niet meer in de competitie en bovendien verspeelde het zaterdagmiddag opnieuw punten nadat het eerder nog met 4-0 voorstond: 4-4 tegen Schalke 04.

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering die daags na het gelijkspel tegen Schalke 04 plaatsvond, liet Bosz weten nog altijd vertrouwen te hebben in zijn elftal. 'Het is, laten we zeggen, een bewogen seizoen tot nu toe', begint Bosz. 'Ik heb in al die jaren als speler en trainer toch al veel meegemaakt. Maar zo’n 4-4, na een 4-0 voorsprong, dat is totaal nieuw voor mij. En dan deze ledenvergadering de dag erna. Dortmund heeft in totaal 150.000 leden, is de derde club ter wereld wat betreft Mitglieder. Het geeft aan hoe groot de club is en die druk voelt iedereen. Maar we gaan gewoon door. Ik was een speler die nooit opgaf. En als trainer is dat niet anders. De ommekeer, echt, die gaat er komen.'

Algemeen directeur Hans-Joachim Watzke houdt voorlopig vertrouwen in Bosz, maar laat ook doorschemeren dat het vanaf nu wel écht anders moet. 'We moeten constateren dat we drie punten minder hebben dan vorig seizoen en zolang we niet op een Champions League-plaats staan, is niks goed. Maar: er is ook nog niks verloren. Van jou, Peter, verwacht ik dat je komende week alles op alles zet, niks onbesproken laat met je groep. Elke steen moét worden omgedraaid. We hebben nu heel snel resultaat nodig.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gras
Als hij dit nog weet te draaien, zet hij een enorme stap als trainer. Dan kun je een grote crisis bezweren en dat maakt je al trainer die op topniveau kan werken.

Maar ik zie dat niet gebeuren. Hij heeft nog nooit tactisch compromissen willen en kunnen sluiten. Hij is geen Van Gaal die tijdens een wedstrijd een ingreep doet, omdat hij maar blijft wachten tot 'het systeem ' hem redt. Net als tegen United.

Ik hoop zeer dat hij mijn ongelijk bewijst. We hebben dit soort trainers op niveau nodig.
0 0
Joseph
DIe ommekeer gaat natuurlijk pas na de winter komen, zijn verdediging kan zijn spel niet spelen.
0 0
3*stars*3
Laatste officiële nederlaag van Leverkusen was in september en die staan maar 1 puntje achter.
Die gaan Dortmund zaterdag kapotcounteren...
0 0
Bobbaasje
In principe moet Bosz alle lof krijgen dat hij Schalke in de eerste helft vernedert door met de juiste tactiek op de proppen te komen. Daarna naait Aubameyang, Toprak en Zagadou zijn team hem door een wanprestatie te leveren.
3 0
Mark03
En Bürki die regelmatig een duit in het zakje doet.
1 0
Bobbaasje
Weidenfeller keepte tegen Schalke, maar wat je zegt over Bürki ben ik het volkomen met je eens.
1 0
Keffie L
Eerst maar eens fatsoenlijke verdedigers aantrekken
0 0
Redrum
De ommekeer terug naar Nederland komt er aan ja. Het geduld bij Dortmund en zeker de fans begint wel op te raken.
1 0
Bobbaasje
Ontzettend dom van Dortmund als ze Bosz ontslaan. Tuurlijk, het gaat slecht, maar kijk nou wat hij vorig jaar met Ajax heeft gedaan. Dat was een wereldprestatie, en dat voetbal past ook bij Dortmund, hij moet het alleen een klein beetje aanpassen, dat zal hij vast ook doen als hij mag blijven en het fout blijft gaan.
5 0
ajaxinho
Dat was niet zo'n wereldprestatie.

Hij had toptalenten tot zijn beschikking.

Toptalenten die een amateurtrainer top maakt.
1 -12
Joseph
Grappig dat die zelfde toptalenten Keizer niet top maakt..
7 -3
3sterren
Trouwens, hoezo zullen diezelfde talenten Keizer niet top maken?
Daar is het nog veel te vroeg om die conclusie te trekken.
Twee van die talenten hebben al een hattrick gescoord.
Toeval?
Ik denk het niet.
Ik denk dat Keizer daar heel veel mee te maken heeft gehad en nog zal hebben.
3 -2
3sterren
Daar is helemaal niets grappigs aan.
Boilesen ooit een toptalent onder De Boer (wedstrijd tegen Fc Barcelona).
Niet zoveel later een geflopt talent, ook al onder De Boer.
Hetzelfde geldt voor Fischer, Kishna, El Gazhi, Bazoer, Tete, Riedewalt en nog heel veel andere talenten wiens naam ik ben vergeten ...
Een enkel talent haalde het grote Oranje onder De Boer, maar werd naar de tribune verwezen onder Bosz.
Grappig?
Ik vind van niet.
Eerder triest ...
1 -1
Koenniiee
Je valt een beetje door de mand. Loopt Keizer aan alle kanten te verdedigen, terwijl die toch echt 8 punten minder heeft behaald tegen dezelfde tegenstanders. En die begon niet op -5. Sterker nog, die hoefde talenten als Dolberg, Kluivert, Sinkgraven (als LA) niet voor de leeuwen te gooien, maar kon daar verder mee aan de slag. Hij raakte er zeker wat voor kwijt, maar zoals ik zei, kon voortborduren.
6 -2
3sterren
Er bestaat in (top)sport niet zoiets als voortborduren. Je werkt nu eenmaal met mensen. En die zijn net als het weer. Soms goed, soms slecht. Maar wel altijd veranderlijk. 8 punten minder tegen dezelfde tegenstanders, het zegt helemaal niets, maar dan ook niets over de spelers en/of trainers... Dat vergelijken is zo zinloos. PSV wint met een zevenklapper van Utrecht, Ajax verliest punten door hun. Is PSV dan zoveel beter? Nee!
Toen Bosz fier aan kop ging in de BL zei hij nog trots in een interview dat hij de vijf-seconden regel had bijgesteld naar 3 seconden.
De reden: hij had immers betere spelers tot zijn beschikking die zijn visie sneller konden oppikken en beter konden uitvoeren. Dat leek in eerste instantie een terechte uitspraak.
Nu diezelfde spelergroep negen wedstrijden op rij niet de volle winst hebben gepakt, zelfs het merendeel daarvan hebben verloren, zijn het toch niet opeens een stelletje non-valeurs? Of is de Ajax-selectie opeens veel beter dan die van BD? Nee!
Of is Bosz plotsklaps het trainen verleerd? Ook nee!
Je kunt in sport nooit ergens op voortborduren.
Ja, als je lid bent van een naaiclubje, dan wel.

Tot slot:
Resultaten behaald in het verleden bieden nog steeds geen garantie voor het heden en de toekomst.
3 -4
Koenniiee
Juist die mensen hebben behoefte aan vertrouwen en consistentie. Geloof maar niet dat Sinkgraven zo 1, 2, 3 zich comfortabel voelde op die plek (bleek ook uit interviews) en zo geldt dat ook voor talenten die net komen kijken. Het zijn mensen, 3sterren. Dan is het toch wel lekker om als trainer te werken met spelers die al bekend zijn met het spelen in de ArenA, Europees en/of op een bepaalde positie.

Ik geef niet af op Keizer. Ik vind alleen de situatie waarin Bosz naar Ajax kwam veel moeilijker dan Keizer. Die ook een alles behalve makkelijk start had met eveneens een niet-uitgebalanceerde selectie. Ik vind het alleen triest hoe Ajaxinho Keizer overal loopt te verdedigen (check de topics maar) en Bosz 'een amateurtrainer' noemt. Dan verlies je geloofwaardigheid.

En een trainer wordt afgerekend op resultaat. 99/100 keer. Dus waarom is vergelijken dan zinloos. Ik ben het met je eens dat het meer om doelstelling zou moeten gaan. Dus er is nog niets verloren. Maar dat Keizer niet heel goed op weg is, is een understatement. En dan doel ik vooral op - want je 'kent' mij - het gevoel dat het spel mij geeft en het scheelde niet veel of ik had de TV uitgezet gister (om F1 te kijken). Dat is in 10 jaar nog niet voorgekomen.
2 -3
3sterren
Als trainers worden afgerekend op resultaat, hoelang mag dan de periode zijn dat ze slecht mogen presteren?
Een paar weken (De Boer)?
Nog iets meer weken (Koeman)?
Enkele maanden (Bosz)?
Mijn punt is dat trainers niet het ene moment top zijn en het seizoen daarop een flop.
Zelfs al hebben ze de beschikking over dezelfde selectie als het seizoen ervoor, kun je de resultaten niet met elkaar vergelijken en dan conclusies trekken.
Er zijn meerdere factoren die van doorslaggevende aard kunnen zijn.
Zelfs het weer (Van Basten tegen Heereveen) ; )
0 -1
Koenniiee
Wat ben jij hypocriet. ‘Bosz (een paar maanden) en Frank (een paar weken)’. Hier maak je jezelf echt belachelijk mee en je weet best waarom.
1 0
3sterren
En ik zou echt niet weten waarmee ik mijzelf belachelijk heb gemaakt in de bewuste post.
Dat doe ik vaak genoeg wel overigens : )
0 -1
3sterren
Niet zo snel reageren, eerst tot tien tellen en dan nadenken en dan pas reageren. Ik ben namelijk niet jouw vijand, remember?
Wat ik probeer te zeggen is dat Bosz nog niet wordt afgerekend op zijn slechte resultaten bij Borussia de laatste maanden en waarschijnlijk ook niet de komende maand.
Hij zit er immers toch nog? En zal er nog wel een paar maanden langer mogen blijven. Maar ik dacht dat jij wel begreep wat ik bedoelde ...
De Boer moest wel heel erg snel vertrekken bij Palace, of niet? Koeman iets minder snel bij Everton, of niet?
Dus hoezo hypocriet?
Eerst worden trainers gehaald en bewierookt, het seizoen erop gaat het iets minder dan verwacht, en exit ...
Dat is pas een staaltje van hypocriet handelen van de diverse Britse bestuurders...
Ik ben een fan van Bosz, maar ik begrijp die selectieve verontwaardig van sommige supporters niet goed als men pro Keizer is.
Mijn stelling is dat zolang het seizoen nog loopt de zittende trainer de kans moet krijgen om het tij te keren. Ontslaan is zelden de oplossing ...
0 -1
BRAMHOUTEN
Nou misschien moet je het positief zien en is de 2e helft van Roda hetzelfde punt als vorig jaar met bosz met de bekerwedstrijd tegen Willem II. Ik ben het wel mee eens dat hier op de site bij sommige alles wat bosz doet overhyped wordt. Keizer wordt als een kluns neergezet terwijl ik echt denkt dat hij een uitstekende trainer is, kijk maar eens na het interview met frenkie de jong onlangs die is absoluut zeer tevreden voor keizer ondanks dat hij niet alles speelt.
3 -2
EVH
Wat had je dan verwacht, dat Frenkie de Jong in een interview gaat vertellen dat de trainer van AJAX1 bij Telstar, Cambuur of Emmen hoort??

Doe niet zo naief.
1 0
BRAMHOUTEN
Misschien moet je ff de uitzending kijken dat hij in de auto zit met Andy. Hoe lastig jij dit ook vindt, hij vindt keizer een goede trainer. En vorig jaar was frenkie ook al goed maar toen kregen nouri en hij ook geen kans bij bosz, Je weet wel die ontzettende goede trainer die Dortmund op de kaart zet op dit moment
1 -1
Bensco
Dat 2e gestelde betwijfel ik echt. Bosz kreeg sterke aankopen mee in zijn rug terwijl Keizer zijn selectie werd leeg gekocht. Bosz liet zich uit de CL trappen door Rostov met een 4-1 vernedering terwijl keizer gelijk de nummer 3 van Frankrijk op zijn bord kreeg. En dan komt er nog bij dat Keizer het hele drama met Nouri moest meemaken. En met name door dat laatste weet ik gewoon zeker dat Keizer het behoorlijk wat lastiger heeft gehad dan Bosz.
3 -1
3sterren
Halleluja!
Maar dat willen velen niet inzien. Vinden dat het dramatische voorval nu niet meer mag meespelen en zeker niet meer als excuus mag worden aangedragen. Harteloos, in mijn ogen!!!
Zo’n groot drama aan het begin van het seizoen kun je nog niet eens in alle nog komende seizoenen vergeten. Dat zullen de spelers én de trainer hun hele leven meedragen. En wat te denken voor de familie en vrienden?
Voetbal is een spel van details; als je alleen maar denkt ”deze is voor Appie” kan de kans al voorbij zijn, of geef je geforceerd een pass die vervolgens niet goed aankomt. Vooral bij Hakim Ziyech zie je dat overduidelijk.
Heel begrijpelijk.
Het verdriet zal wellicht langzaam slijten, maar nooit helemaal verdwijnen ...
Daarom moeten wij als supporter ons team steunen, aanmoedigen en op handen dragen, op weg naar de 34ste titel.
Maar nooit meer uitfluiten, hoe slecht het spel ook mag zijn. Dat is vernederend en doet pijn.

Eén voor allen, allen voor één!!!
0 -1
ajaxinho
Noodzaak.
Welke andere opties waren er?

Het is het geweldige talent van jouw genoemde spelers dat ze er meteen staan.
0 -1
RaynoFischer
Als je Bosz al een amateurtrainer noemt wat moet Keizer dan wel niet zijn? :p
Je hoeft geen fan van hem te zijn, maar een amateurtrainer is het zeker niet.
Veel toptalenten hebben we nog steeds trouwens.
7 0
ajaxinho
Nee, Keizer bedoelde ik.

Die toptalenten (minus Nouri en Cerny helaas) maken Keizer top.
0 -2