Oud-Ajacied Kreek assistent Oranje Vrouwen

BartVeenstra, 15-11-2017 om 10:45, 2637 views, Ons Oranje |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Michel Kreek is per direct toegevoegd aan de technische staf van de Oranje Vrouwen. De 46-jarige Amsterdammer volgt daarmee Foppe de Haan op als assistent-bondscoach. Op de website van Ons Oranje valt te lezen dat Kreek een contract heeft getekend tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

In de afgelopen interlandperiode draaide Kreek 'bij wijze van wederzijdse kennismaking' al mee met de Oranje Leeuwinnen. Kreek speelde in zijn loopbaan voor Ajax en was daarna ook jeugdtrainer bij de Amsterdamse club. Bovendien was hij assistent-trainer van Frank de Boer bij Internazionale, maar zoals bekend duurde dat avontuur niet heel lang.

Met zijn nieuwe functie is Kreek erg tevreden. 'Twee weken voor de laatste interlandperiode belde de KNVB of ik interesse had. Dat verraste me, maar hoe langer ik erover nadacht, hoe positiever mijn gevoel werd. Dat had natuurlijk ook te maken met wat de Oranjevrouwen afgelopen zomer teweeg hebben gebracht', doelt hij op de winst van het EK.

Selectie
Ook de selectie van de Oranje Vrouwen werd woensdag bekendgemaakt. Namens Ajax zijn Merel van Dongen, Sisca Folkertsma, Stefanie van der Gragt, Lize Kop, Desiree van Lunteren, Liza van der Most en Kelly Zeeman geselecteerd. De Oranje Leeuwinnen spelen op vrijdag 24 november uit bij Slowakije, waarna op dinsdag 28 november in een uitverkocht Goffertstadion in Nijmegen tegen Ierland wordt gespeeld.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal: Lineth Beerensteyn (Bayern München), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (FC Twente), Sisca Folkertsma (Ajax), Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (FFC. Frankfurt), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Lize Kop (Ajax), Vanity Lewerissa (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Myrthe Moorrees (FC Twente), Liza van der Most (Ajax), Jill Roord (Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyonnais), Sherida Spitse (FC Twente), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kelly Zeeman (Ajax).

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
funnymountain
Goeie trainer.
0 0
jwbAFCA
Michel ouwe geilnek! :p
1 -1