Babel blikt terug: 'Werd zelfs lui genoemd'

BVeenstra, 13-11-2017 om 12:40, 3945 views, The Independent | De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Ryan Babel had het na zijn vertrek bij Ajax (2007) moeilijk bij Liverpool. Dit vertelde de aanvaller onlangs in een interview met The Independent. De Amsterdammer denkt dat als hij meer tijd en hulp had gekregen de kans groter was dat hij écht geslaagd was in Engeland.

'Het was moeilijk voor mij omdat toen ik bij Ajax speelde ik nog bij mijn ouders woonde', vertelt hij. 'Het was de eerste keer dat ik op mijzelf ging wonen. Elke dag zat vol met verrassingen. Ik kwam er ook al snel achter dat je in de Premier League al snel als miskoop wordt gezien', vervolgt Babel, die ook op tactisch gebied flink moest wennen. 'Ik was gewend aan 4-3-3. Als linksbuiten had ik altijd een linkermiddenvelder en een linksback achter me. Maar in het 4-4-2-systeem was ik meer een linkshalf, waardoor ik meer moest meeverdedigen en dat was ik niet gewend. Daar kreeg ik de meeste kritiek op. Dat ze mij niet vertrouwden in mijn verdedigende werk.'

Babel legt vervolgens uit dat hij wenste dat toenmalig Liverpool-manager Rafael Benitez hem meer hulp had gegeven. 'In het derde jaar vonden mensen het te laat en noemden ze me lui', vervolgt hij, waarna hij een voorbeeld noemt van hoe het ook anders en beter kan. 'Voor iemand van twintig is de stap van Nederland naar Engeland enorm. Dat is een feit. Niet iedere speler kan vanaf dag één gesetteld zijn. Ik herinner me dat zelfs Van Persie twee of drie jaar nodig had om Van Persie te worden. Het verschil is dat Arsene Wenger hem daar enorm mee heeft geholpen, denk ik.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OmeMichel
Dat Babel zou mislukken bij Liverpool, wist ik nadat die gozer van of de F-side of 410, hem toesprak. Iets in de trant van: 'Het is alleen zo jammer dat ze steeds eerder weggaan. Laten we daarom afspreken dat als je die grote voetballer bent geworden, je in je nadagen met al je ervaring, weer bij ons terug komt.' De manier hoe Babel daar bij stond en naar luisterde, echt met zo'n gezicht van: 'Schiet nou maar op met je geouwehoer, dan kan ik naar Engeland!' Toen zag ik dat ie 't daar niet ging redden. Nu is ie wss een stuk wijzer, en ik kraak hem verder, zeker niet als mens zijne, af. Maar dat gezicht sprak destijds boekdelen en helaas heb ik grotendeels gelijk gehad. :) Nogmaals, 't zal best een aardige kerel zijn verder hoor. Maar ie had beter moeten weten in mijn ogen. Mjah, wie ben ik he? ;)
0 0
Chesterson93
Oke kerel.
0 0
Ferd
Simpelweg bij een verkeerde club met verkeerde coach terecht gekomen. Had hij naar Arsenal gegaan had hij wel geslaagd
0 0
Champy
Elke speler heeft z'n waarde en niveau.

Babel is een mooi voorbeeld die nog een mooie carriere heeft gebouwd, en op niveau is blijven spelen. Daar mogen veel spelers een voorbeeld aan nemen.
2 0
Oliveira
Liverpool had beter moeten scouten. Ze wisten dat Babel een buitenspeler is en geen middenvelder. Om hem dan vervolgens lui en en miskoop te noemen is gewoon dom gelul. Met al hun expertise kunnen ze niet inschatten dat een aanvaller die nog nooit in een 442 systeem heeft gespeeld wellicht het moeilijk zou krijgen.... Ja. Babel is geen wereldspeler maar je moet wel kritiek leveren op het gene waarin hij te kort komt en niet of het geen wat je van hem verwacht.
5 0
Salamis
Hij was toen nog teveel met andere zaken bezig. Ik vond hem de laatste interlands wel goed spelen, een positieve verassing
1 0
ajaxinho
Gewoon teveel gepamperd en te vroeg vertrokken bij Ajax.
En natuurlijk de zoveelste breedteaankoop van een Engelse club.

VPersie had geluk dat hij goed begeleid werd door Wenger en Bergkamp.
De overstap moet je pas maken als je een leider bent geworden in Nederland.
En dat kan in Nederland als talent zijnde.

Vertonghen, Suarez, Eriksen en Blind zijn voorbeelden hoe het moet.
8 0
Tpes
Ja en Klaassen komt er ook wel. daar ben ik van overtuigd. valt me wel tegen dat Koeman hem die tijd niet gunde
0 0
Chesterson93
Ja, Klaassen komt er wel? Waardoor weet je dat? Want die tijd dat hij niet bij de selectie zit, zou bij een te vroeg vertrokken speler al gezien als drama. Maar bij Klaassen komt het zeker wel goed? Oke, ondertussen staat Babel op 44 interlands. Heeft het toch beter voor elkaar dan die spelers die er klaar voor waren en zo heerlijk braaf zijn(Siem de Jong, Davy Klaassen en in de toekomst Joel Veltman). Dus nee, die heeft een aardige carrière. En dan ook nog eens bij Oranje gekomen terwijl hij voor zichzelf koos ipv Oranje. Heerlijk man.
0 0