Cillessen: 'Pijnlijk, maar ik heb nog tien jaar'

BVeenstra, 11-10-2017 om 13:35, 5063 views, ELF Voetbal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajax-doelman Jasper Cillessen baalt er enorm van dat Oranje opnieuw een eindtoernooi moet missen, maar toch heeft de keeper hoop voor een betere toekomst. En als het aan de goalie zelf ligt, is hij er voorlopig nog wel even bij.

'Twee grote toernooien missen is pittig', begint Cillessen in gesprek met ELF Voetbal, waarna hij positief wordt. 'Als keeper ga je gelukkig langer mee dan als veldspeler. Als je naar Gianluigi Buffon kijkt, heb ik nog tien jaar. Maar het klopt... dit is pijnlijk', aldus de keeper van FC Barcelona, die even niet kan genieten van het voetbal. 'Het missen van een groot toernooi doet te veel pijn om nog te kunnen genieten van het voetbal. Toch stemt de manier waarop we vandaag (dinsdagavond, red.) speelden hoopvol. We hebben de hele wedstrijd gedomineerd. Daar kunnen we de komende dagen goed op terugkijken. Maar als de definitieve uitschakeling nog zo vers is lukt dat nog niet.'

Met het oog op de kwalificatie voor het EK 2020 heeft Cillessen gelukkig genoeg vertrouwen. Tegen de pessimisten in Nederland wil hij dan ook graag wat vertellen. 'Dat we de afgelopen drie wedstrijden, Frankrijk niet meegerekend, hebben laten zien dat we kunnen voetballen. We domineerden negentig minuten tegen een Zweden dat geen kans heeft gecreëerd. Er is hoop genoeg.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Nog lekker 10jaar de bank warm houden. Waardeloze keeper.
0 0
marcelvanhooijdonk
Een familielid van mij heeft MS.
Steun de actie zodat er meer geld binnenkomt voor onderzoek

https://www.doneeractie.nl/samen-tegen-ms-met-marcel-van-hooijdonk/-3996
0 0
marco1972mb
Dan zou ik maar eens proberen een basisplaats te veroveren bij je club,want de meeste trainers nemen spelers mee die ook wekelijks spelen,wat ook niet meer dan logisch is.
1 0
Ar
De laatste keer dat we twee toernooien misten stond er wel een Oranje met ontzettend veel talent en potentie. Met de jonge Rijkaard, Van Basten, Gullit, Koeman, Vanenburg, Kieft, wist je dat er toekomst in zat. Bij het eerste toernooi dat ze vervolgens wel haalden werden ze ook kampioen.
Maar nu?
Twee jaar geleden leek het er nog hoopvol uit te zien met Tete, Riedewald, Bazoer, El-Ghazi, plus Willems, Depay, Janssen, Klaassen en Blind.
Maar een beetje succes of tegenslag bij hun club en ze zijn al vertrokken (muv Klaassen) of hebben de wens te vertrekken. Willems kon het notabene vorig seizoen qua motivatie niet opbrengen omdat meneer na een goed seizoen had verwacht dat de Europese topclubs voor hem in de rij zouden staan. Janssen heeft 1 goed seizoen gehad en dacht al rijp te zijn. Depay idem. Op de leeftijd dat ze wekelijks zouden moeten spelen zitten ze nu veelal bank elders in Europa.
En Bazoer en Riedewald zijn verworden tot notabene zelfs bankzitters bij Jong Oranje. Dat moet pijnlijk zijn. Van de toekomst van Oranje genoemd worden na ineens reserve staan achter Ouwejan, Til en Jong PSV speler Rosario.
Bazoer speelde nog geen anderhalf jaar geleden een prima pot in Oranje tegen Engeland. Riedewald nog geen maanden terug een prima halve finale en finale (hoewel 1 slechte inworp) in de EL. En zie ze nu.
Die jongens moeten zich flink achter de oren krabben. Maar ook de beleidsbepalers bij met name Ajax en Feyenoord en de KNVB.
Die jongens moeten zich afvragen waarom ze in godsnaam een reserverol bij Ajax, waarbij Riedewald de ideale twaalfde man was, inwisselen voor een onzeker avontuur bij een onzekere degradatie club en toch denken er op vooruit te gaan?! Het is verdomme alsof je van Ajax naar RKC gaat. Ik vond Everton voor Klaassen al een stap terug vergelijkbaar met van Ajax naar Utrecht gaan. Leuk misschien voor de centen, maar verder?
En de beleidsbepalers bij de clubs moeten zich afvragen of ze niet veel te makkelijk spelers laten gaan. Of het financiele beleid niet te veel gericht is op het verkopen van spelers? Waarom houdt AZ Janssen niet aan zijn contract ipv meteen verkopen? Waarom verkoop je als kampioen van Nederland voor het eerst in 18 jaar je beste backs zo makkelijk?
Waar wil je naar toe? Naar een talentenfabriek die overal in Europa spelers op de reservebanken bij clubs krijgt? Of naar een serieuze competitie? Die kan meedraaien in Europa?
Dan laat je een Riedewald niet voor 10 miljoen gaan naar fucking Crystal Palace. Dan vertel je hem dat hij je ideale twaalfde man is en dus zijn minuten zal maken en dat hij tevens de ideale man is om in te brengen als het even anders moet (er even qua systeem anders gespeeld moet worden) en dat verkopen aan die degradatieclub een degradatie is alsof je verkocht wordt aan Roda JC.
Maar dat gebeurt niet!

Nee fucking Everton is een verbetering voor onze aanvoerder?!
Die houding alleen al is fout.
Je laat je beste speler niet gaan naar een rechterrijtje club waar Rooney komt afbouwen.

De etter zit echt heel diep.
En in alle lagen.
2 0
Tonymacaroni
De vraag is of Jasper dat inderdaad zo gezegd heeft.
Is dat het geval dan geeft dat precies de onprofessionaliteit van de huidige generatie aan:
'Lukt het vandaag niet ? Dan proberen we het morgen nog wel eens'
1 -1
Red Devil
Droom maar lekker verder Cillessen want het gaat een hele klus worden om de komende jaren het EK en WK te halen als die waardeloze mentaliteit niet snel verandert bij die verwaande mannetjes.
Ik ben benieuwd welke bondscoach met dit slappe zooitje wil werken de komende jaren.
0 -1
Redrum
Ik denk dat we serieus rekening moeten gaan houden met bondscoach Verbeek in de nabije toekomst.
1 -2
Sjaakvaak
Het probleem is gewoon het totale gebrek aan motivatie. Nu, als het al te laat is, kunnen ze zich eindelijk eens motiveren. Maar al die andere wedstrijden speelde het team als een natte krant die niks en dan ook niks op een eindtoernooi te zoeken heeft. Leer eerst maar eens om iedere wedstrijd voluit te gaan à la Robben. De nieuwe generatie is veel te lui.
0 0
Redrum
Gebrek aan motivatie inderdaad en ook aan kwaliteit. Als spelers als Rekik, Vilhena, Janssen, Promes, Janmaat en Tete alles geven zijn het nog steeds ontzettend beperkte voetballers. Het is echt een hele dramatische generatie op dit moment en ik ben bang dat onze Jasper niet veel eindtoernooien meer mee gaat maken in die tien jaar.
2 0