Matchwinnaar Kuwas: 'Goed naar Nice gekeken'

BVeenstra, 12-08-2017 om 23:20, 3565 views, FOX Sports | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Matchwinnaar Brandley Kuwas heeft na afloop van de door Heracles Almelo gewonnen wedstrijd tegen Ajax aangegeven waar het geheim van de ploeg uit Almelo lag zaterdagavond. De buitenspeler zelf scoorde vlak voor tijd de winnende treffer.

‘Een heerlijk gevoel, zeker weten’, begint hij bij FOX Sports. ‘Ik dacht: laat ik maar eens uithalen. Of ik onszelf van tevoren een kans had gegeven? Ja, we hadden een bepaalde strategie geoefend. We hebben goed gekeken wat Nice deed, hoe zij verdedigden. Dat pakte wel goed uit, ja.’

Trainer John Stegeman van Heracles Almelo denkt dat de zege op Ajax nog niets hoeft te zeggen. ‘Een seizoen duurt 34 wedstrijden. Dit zijn bonuspunten, we calculeren dit niet in. Ik was vooral op zoek naar waar het team stond. Aan de bal moet het veel beter, maar ik heb ook veel momenten gezien die ik niet verwacht had. Dat was goed om te zien.’

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Vos
Ben na gisteren weer op en top positief
0 0
PJK54
Wat zal hij geroepen hebben als ze met 3-0 verloren hadden?? dus stom gelul.

Een antwoord "laf counter voetbal".
0 0
kweetniet
O, dat stoute Heracles toch.

Gewoon een prima prestatie van Heracles. Probleem lag bij Ajax. Kinderachtig om te piepen over de tegenstander.
1 -2
PJK54
Als je het forum volgt zal je lezen dat ik het Ajax ook voor 100% verwijt.

Is waar na 52,5 jaar thuis winnen van, het eens zo grote, Ajax is natuurlijk heel mooi.
0 0
ossenaar40
Ik krijg echt zo'n Salzburg deja vu van zulke uitspraken. Want toen wist iedereen ook zo goed hoe ze zichzelf tegen Ajax moesten 'wapenen'. Mag z'n keeper op de blote knieën danken dat Ajax de beslissende 0-2 niet had gemaakt. Dom gelul altijd achteraf
0 -1
AFCAsphere
Vreemde vergelijking. Tegen Salzburg waren we totaal kansloos. Werden compleet overlopen wanneer we probeerden op te bouwen en we schoten in de eerste helft geen enkele keer op doel.

Gisteren (in de eerste helft) hadden we bijvoorbeeld 77% balbezit en creëerden we een aantal kansen. Heracles was niet écht gevaarlijk op één of twee momenten na. Het begon ernstig te worden toen wij achteruit gingen lopen bij de 1-1, waarna een aantal van onze spelers het Spaans benauwd kregen.
0 0
ossenaar40
hahaha nee dat is absoluut mijn punt niet. Ik doelde ermee te zeggen dat clubs in de Eredivisie een voorbeeld gaan nemen aan tegenstanders die het ons Europees moeilijk hebben gemaakt. Hoe iedereen zo gezegd 'eindelijk' een manier hebben gevonden hoe ze ons pijn kunnen doen. Zulke taferelen hoorde we namelijk ook weken na de pijnlijke uitschakeling tegen Salzburg.
0 0
BrandjeXL
Prima vergelijking want destijds werd er gezegd dat wanneer je Ajax opjaagt dat we het daar moeilijk mee hebben en dat iedereen dat zou gaan/moeten doen. Volgens mij bedoeld ie dat.
1 -1
AFCAsphere
Dat maakt dit dus een vreemde vergelijking, want Heracles heeft ons niet opgejaagd :')

Ze hebben ons opgewacht en ons er daarna uitgesprint. Salzburg jaagde onze verdediging op tot aan onze eigen 16, waarmee ze tal van kansen creëerden. Twee compleet verschillende tactieken.
0 0
3*stars*3
1 groot verschil, er zit veel meer voetbal in dit Ajax en er komen nog wat spelers bij.
Salzburg was in seizoen 13/14 en gues what? We speelden toen met Siggy op links en Lasse of De Sa op rechts....
0 0
AjaxIsrael
Kijk maar goed naar jezelf als psv of feyenoord langskomen, dan is het weer naief aanvallen en blunderen.
Grote jongen.
3 0
3*stars*3
Kijken of ze ook tegen onze concurrente zo gedisciplineerd blijven kamperen op hun eigen helft...

Ach gut, DelPiero heeft AS ook weer gevonden...
2 0
Dexy
Goede speler met een prachtige traptechniek, heeft ie vorig jaar al een paar keer laten zien. Wat dat betreft onbegrijpelijk dat Viergever en in mindere mate Vd Beek hem zo vrij kunnen laten schieten. Dat moet toch ook bij hun bekend zijn, dat je Kuwas niet moet laten schieten.
1 -1
Heiko
Tegen Nice speelde Ajax wel een goede pot
0 0
Broekzak
Goed gespeeld jongen. Dreigender, doelgerichter en misschien ook wel balvaster dan onze vleugels
2 -1
Persian07
Kuwas is overigens echt een goeie voetballer....
2 -1
AFCAsphere
Valt wel mee. Prima voor een club als Heracles en misschien ook Utrecht.
0 0
stefan pluim
Slap getaai zeg. Je hebt niet gewonnen, ajax heeft van zichzelf verloren.Stelletje lapzwansen, wat een tempo en instelling, dramatisch.
1 -2
DelPiero
Zij hebben 3 punten dus zijhebben gewonnen.
1 -1
w86
Wat een gelul, je loopt 80% van de wedstrijd achter de feiten aan en laat niks zien. En dan ga je twee keer aanvallen en bij gebrek aan verdedigend ingrijpen door Dijks, Viergever, Veltman en De Ligt is het dan gewoon elke keer gevaarlijk.

Dat achteruit lopen en massaal verdedigen heb je niet vorige week van Nice geleerd, dat doet iedereen al jaren als Ajax op bezoek komt..
0 0
kweetniet
Als Heracles niet voorin was geweest hadden ze ook geen gebruik kunnen maken van de fouten. Als de verdediging niet onder druk had gestaan hadden ze die fouten niet gemaakt. De twee doelpunten van Heracles hebben ze zelf afgedwongen. Dat de verdediging niet goed genoeg is voor Ajax is niet de schuld van Heracles.

Het verlies zat ook niet in te veel tegendoelpunten maar in zelf te weinig scoren. En ook dat is niet de schuld van Heracles.

Gewoon een prima prestatie van Heracles. Wat Ajax betreft dit soort missers heb je tijdens een seizoen. Jammer dat het gelijk nu al gebeurt.
1 0
AFCAsphere
Ben het volledig met je eens.
0 0
Ajaxfan-87
Laat ze ook maar goed naar Osjek kijken.
Maar als ze tegen PSV spelen dan gaat iedere ploeg weer dom lopen aanvallen.
7 0
ajax500
Niet lullen, als je tegen zo'n specifieke ploeg tegen puntenverlies aan loopt maar Feyenoord en PSV winnen ervan, dan moet je toch eerst naar je eigen ploeg kijken.

Als de clubs buiten de traditionele top drie er tegen Ajax net even iets meer moeite voor doen, dan moet je daar als Ajax op ingesteld zijn.
1 -1
kweetniet
Volledig eens 500. Maar blijkbaar is het voor vele makkelijker om anderen oneerlijk te noemen dan te erkennen waar de tekortkomingen zitten. Een hoop kleine Trumpjes hier.
0 0
godenzonenssuper
Laat een tandarts eens naar dat gat tussen je voortanden kijken.
0 -8
Chesterson93
Oke
0 -2
didierajax020
Kuwas speelde een goede pot.
0 0