Bizot: 'Wilde liever elke week spelen'

SJvanveen, 22-07-2017 om 08:40, 3146 views, Noordhollands Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nu Marco Bizot de nieuwe doelman is van AZ Alkmaar, is de oud-Ajacied terug op de Nederlandse velden na zijn vertrek uit Nederland. De goalie kwam uit voor Ajax, Cambuur, FC Groningen en KRC Genk en over de Amsterdammers spreekt hij met het Noordhollands Dagblad.

'Ze hadden toen nog Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer. En Jeroen Verhoeven zat er volgens mij ook nog', begint Bizot. 'Ik zat bij Jong Ajax en ze vroegen wat ik wilde. Vierde keeper bij de selectie? Nee, ik wilde liever elke week spelen in plaats van één keer in de drie, vier weken.'

Het betekende dat Bizot naar Cambuur ging op huurbasis. Dat ging goed, maar toen hij terugkwam bij Ajax, was de situatie niet veranderd. 'Ik kon terug, maar Ajax haalde ook Jasper Cillessen, dus wist ik wel hoe mijn kansen lagen. Toen FC Groningen me wilde kopen, was ik er snel uit. Kijk, het gaat er uiteindelijk toch om dat je wedstrijden op niveau speelt. Dat was me waarschijnlijk niet gelukt als ik bij Ajax was gebleven', sluit Bizot af. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
johnd
Goede beslissing voor z'n carriere, had het waarschijnlijk toch niet gered.

Ajax moet overigens gewoon stoppen met 3de rangs keepers halen voor de bank, Van Leer is prima, maar Verhoeven en Boer, dat is gewoon droevenis, kan je beter een jeugdspeler neerzetten.
0 0