Poolse analyse: Cerny met sterk Tsjechië

JesseTH, 16-06-2017 om 23:29, 1976 views, Pilka Nozna | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Vrijdag is het EK onder 21 begonnen en daarbij mag een Ajacied niet ontbreken. Vaclav Cerny is gekwalificeerd met 'zijn' Tsjechië onder 21 en speelt zondag de voor hen eerste wedstrijd van het toernooi tegen Duitsland. Het Poolse Pilka Nozna maakte een analyse van het team.

De sterspeler van de Tsjechen is Patrik Schick, de topscorer van het kwalificatie toernooi voor het jeugd EK met tien doelpunten in negen wedstrijden en speler bij het Italiaanse Sampdoria. Met zijn jonge leeftijd van 21 jaar heeft hij al behoorlijk indrukwekkende cijfers neergezet in de Serie A dit seizoen. Hij kwam in 32 wedstrijden in actie, daarin scoorde hij elf goals en gaf hij vijf assists. De coach van Tsjechie O21 is verder sinds 2015 Vítězslav Lavička. De oefenmeester was voorheen vooral actief als hoofdtrainer van het Tsjechische Sparta Praag en werd meerdere malen genomineerd voor de Trainer van het Jaar verkiezing in zijn thuisland. Hij leidde 'zijn' team met zeven overwinningen uit tien wedstrijden in het kwalificatietoernooi naar het EK.

De grootste kracht van de Tsjechen blijkt het aanvallen te zijn. Ze spelen dan ook in een aanvallende 4-3-3 formatie met Antonin Barak, middenvelder van Slavia Praag, als nummer tien. Hij staat daar om het sterkste punt van de Tsjechen te dienen, de aanvalslinie. Onder anderen Ajacied Vaclav Cerny staat in die linie geposteerd. Hoewel Schick de sterspeler wordt genoemd, is Jakub Jantko, aanvaller van Udinese ook een blikvanger voorin. Hij wist in de Italiaanse competitie al te scoren tegen grootmachten Juventus en Inter. Tegenvaller voor de Tsjechen lijkt het missen van aanvoerder Ales Cermak wegens een blessure. Hij wist in de kwalificatie zesmaal het net te vinden.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MJ98
Dolberg > Schick. Dolberg gaat helemaal los volgend jaar!
0 0
Ozymandias
Dolberg is één van de meest talentvolle spitsen in het voetbal van nu. Als hij verstandig is en tot medio 2019 bij Ajax blijft om vervolgens (op 21 jarige leeftijd) direct de overstap naar een club uit de absolute top van Europa te maken zal hij uitgroeien tot een wereldtopper.

Het is een lange tijd geleden dat ik zo'n talentvolle spits heb zien spelen. Hij is ongelofelijk compleet en doet me eigenlijk vooral aan een jonge Van Basten denken. Het zou ongelofelijk jammer zijn als de ontwikkeling van Dolberg stokt en hij moet Ajax daarom niet te vroeg verlaten.
0 0