[Update] Traore verkast definitief naar Lyon

BVeenstra, 17-06-2017 om 09:50, 9810 views, L'Equipe, De Telegraaf | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Bertrand Traoré gaat zeer waarschijnlijk naar Olympique Lyon. Het Franse L'Equipe, doorgaans betrouwbaar, meldt dat de aanvaller een principeakkoord heeft met de Franse topploeg.

Hoewel de multifunctionele aanvalsspeler zelf al principieel akkoord is, moeten de clubs er nog uit komen. Lyon en Chelsea, de eigenlijke werkgever van Traoré, bespreken nog de bonusregelingen. Wel is de verwachting er dat de deal beklonken wordt een dezer dagen. Opvallend is de stap niet voor Traoré. Een verhuurperiode leek er weer aan te komen en de inmiddels oud-Ajacied maakte liever een definitieve overstap. Met Ajax versloeg hij Lyon nog in een tweeluik in de Europa League. Thuis wonnen de Amsterdammers met 4-1, uit werd er met 3-1 verloren. 

Jean-Michel Aulas, de clubpresident van Lyon, bevestigde de interesse in Traoré. 'We willen Traoré naar de club halen. Er worden vergevorderde gesprekken gevoerd, maar er zijn veel clubs geïnteresseerd. We willen de deal in ieder geval absoluut afronden.' Ook Everton, West Ham United, Schalke 04, Lille en Borussia Mönchengladbach zouden interesse hebben.

Update - 09.54 uur (17 juni 2017)
Voormalig Ajax-aanvaller Bertrand Traoré vervolgt zijn loopbaan definitief bij Olympique Lyon. De Franse club en Chelsea, de club waar de Burkinees onder contract stond, zijn tot een akkoord gekomen. Volgens De Telegraaf ontvangt Chelsea zo'n negentien miljoen euro voor de aanvaller.

Het medium geeft verder aan dat het voor Ajax onmogelijk was om Traoré te behouden. Nog een jaar huren was voor Chelsea niet interessant en de transfersom was voor Ajax te hoog. De Amsterdamse club heeft het geld in kas, maar bedragen van rond de twintig miljoen wil men niet uitgeven aan spelers. Daarnaast bevond Traoré zich in een salariscategorie die ver boven de rest van de beste betaalde Ajax-spelers verkeert. 

 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AJAXTHELEGEND
Vanaf het begin dat Traoré bij Ajax kwam al een aanwinst en goede voetballer gevonden .Met speels gemak zo 4 a 5 verdedigers het Bosz in sturen , een herkenbare kwaliteit van hem . Jammer dat het van zo korte duur was .
2 0
Ajacied33
Ik ga de Traore op nummer 9 missen,op RB niet. Was op zn tijd genieten om naar Traore te kijken. Maar helaas ook vaak geërgerd aan hem. Als hij het op zn heupen heeft net zoals Lyon thuis.....Pff smullen. Het ga je goed Traore
4 0
JPC40
Blijkbaar was ook Chelsea niet onder de indruk van Traore bij Ajax, anders hadden zij hem nooit verkocht.
0 -1
gras
Zoals hij op rechts speelde, mis je er niets aan. Zoals hij op 9 speelde in de tweede seizoenshelft bij vlagen een fantastische en heel moeilijk bespeelbare spits. Toch jammer dit, maar eens met Ajax dat er wel een grens moet zijn aan transfersommen. Rond de 20 mj is een bedrag waar je voor moet verkopen, niet kopen. Dan maar goed scouten.
1 0
mvdk
Ik weet niet wat hij moet kosten? Er is genoeg geld..
0 -2
RaynoFischer
Voor 19 miljoen naar Lyon zie ik net ...
0 0
FlyingDutchMan
Pfff veel hoor voor een speler waar het elke wedstrijd weer een vraag is of hij er zin in heeft. Soms weergaloos, vaak onzichtbaar of nonchalant. Als spits de beste periode gehad! Geweldig dat we volgend seizoen een andere rechtsbuiten krijgen!
1 0
pjs
Had hem graag nog bij Ajax gezien. Niet altijd iemand die de juiste keuzes maakt maar wel een jongen die voor gevaar zorgt
2 0
Daantje Makkes
Verbaast me niet.. Een grafclub voor een grafspeler
1 -13
insectenverdelg
Heb je ook lopen schelden toen hij zo ongeveer alleen Lyon oprolde in eigen huis?
2 0
DeWijsneus
Ik was geen fan van hem maar dit slaat wel echt alles.
1 -1
Ajacied33
Mooi man die dankbaarheid van jou naar een oud Ajax speler toe...
5 -1
davidodo98
dan pas jij daar als supporter wel bij
8 0
insectenverdelg
kleine correctie, grafsupporter. :)
1 0
Redrum
In principe interesseert dit me precies niks
1 -2
A-west
Geen gemis deze Traore. Verliest zijn hoofd als hij moet afronden. Dat gaat hij niet leren. En is een egoïst. Dolberg had er niks aan. Blij dat hij weg is. Ajax heeft geen moeite gedaan hem te houden.
Zegt ook wel iets.
2 -4
Pierre Heno
Nee hoor geen gemis want wij hebben Cerny ! Yeah!! Wanneer is je proefverlof voorbij? Was een keer naar de Arena gekomen om te kijken hoe slecht die Traoré wel was. Had een zeer groot aandeel in het bereiken van de EL finale. Waar zat jij al die wedstrijden?
0 0
Ajaciedforaltij
Voor goal helaas roekeloos maar zorgde er wel voor dat Dolberg beter rendeerde, een betere rechtsbuiten ga je niet meer krijgen totdat Suarez terug komt
5 -7
JPC40
Beter van niet dat Suarez ooit terug komt, die wil de show stelen voor zichzelf.
0 -1
DaishRedan
Jij moet jezelf laten nakijken.
0 -1
JPC40
joh doe even normaal, als je geen degelijk tegen argument heb zeg dan niks, dit puber gedrag kan ik niks mee.
0 -1
DaishRedan
Niks puber gedrag.. Suarez nota bene de beste spits ter wereld zou jij niet terug bij Ajax ooit willen zien. Maar met Hunterlaar kom je niet ver.
0 0
JPC40
Met de beste spits ter wereld wil het nog niet zeggen dat diegene een aanwinst gaat worden, als het te veel een ego-tje heeft.
Dan liever een minder goeie spits met puur teamgeest.
0 0
Chesterson93
Hahaha de Boer-uitspraken hier.
0 0
insectenverdelg
hoop dat t cynisch is...
0 0
JPC40
dat is niet cynisch meer realistisch.
0 0
RaynoFischer
Suarez is geen rechtsbuiten.
Neres heeft net zoveel potentie en is qua rendement misschien nog wel beter.
Traore kan beter uit de voeten als spits.
1 0
GvanderK
Was zo nu en dan wel aardig, maar hij zal niet gemist worden. Ajax kan en gaat (hopelijk) beter krijgen deze zomer.
2 -2
NouridolbergNeres34
Het beste bertje , was een van de betere spelers in de finale met veltman en de ligt. Ik vond hem vaak goed spelen als we betere tegenstanders hadden. In de kleine wedstrijden liep hij teveel te kloten met de bal. Geweldige techniek hij is nog jong, als hij werkt aan zijn afronding is het echt een topspeler.
7 0
wendoo9
Had hem nog graag een jaartje bij Ajax gehad ! Zullen hoe dan ook samen met Davy zeker gaan missen ! Toch samen voor veel goals ! Ik hoop toch dat er een bikkel van een middenvelder die sterk is ,goed kan koppen en een beetje kan ballen gehaald wordt. Met Schone,Nouri ,Donny en Hakim ga je het niet redden ben ik bang voor vooral in de voorrondes Cl. Het is allemaal te licht in mijn ogen en missen agressie !
2 0
koenos1
Was Lyon niet uitgeschakeld door Ajax in de halve finale?
2 0
ST
Kan beter dan Lyon
1 -1
Beer
Ja hoor, en de aarde is plat.
1 0
DannBlind
Dit was voor de uitwedstrijd al rond volgens mij. Het aantal keren dat hij in de weg liep en (zo leek) bijna opzettelijk slecht speelde, heb ik niet vaak eerder gezien.
6 -15
ambtenaar
Haha wat was hij waardeloos die wedstrijd.
2 -2
achterlijn
Ik zeg niet dat je gelijk hebt, maar het kan wel natuurlijk dat Lyon hem benadert heeft tussen de thuis en uitwedstrijd in, want wat hij in Lyon presteerde was bijna schandalig slecht.
4 -5
Ajacied33
Jij bent het spoor volledig bijster
4 -3
AFCAsphere
Vandaar dat hij twee goals maakte in de heenwedstrijd en daarmee duidelijk maakte absoluut geen Europese finale te willen spelen ten koste van zijn destijds eventuele nieuwe werkgever.
6 0
Wimmel
Tuurlijk, ga weg man.
2 0
WyZynDeBeste
Je vergeet dat hij Lyon een week eerder dol draaide in eigen huis?
5 0
bojan
Bij Traoré leek het wel vaker alsof hij opzettelijk slecht speelde haha
4 -3
BennJii020
ja, want Traore wou geen finale spelen.... manman
6 0
chrisjuhhh
Leuk voor hem .
1 0